Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

           

MSZP – Fidesz!

 

Hiába húzza a juhászbojtár a vizet a vályúkba, ha a bárányokban nincs meg - „a cupiditas aquae ardens” - a szomjúság mohósága…

Ragályos betegségben szenved e beteg szervezetű államban. Legyengült, mint párt – ahol felütötte fejét a tanácstalanság, az időleges kábultság. Világnézet, erkölcs, egészséges közszellem nincs meggyökeresedve, felhígult a tehetség – a tapasztalat nem talált meghallgatásra… vagdalkoznak, holott híveiket (legalább azokat) öntudatos, ügyes, szívós, jól szervezett agitációval és propagandával kellett volna elvi magaslatokba emelnie!  Ha nincs arca a pártnak, ha nincs elv, ahol a múltját megtagadja egy párt, az leírható végleg. Pláne, ha gyáva a vezető! Mert az… és homokba dugta a fejét, immár három éve.

„Ha nem megy önként, el kell zavarni Orbánt”! Ez a mondat tetszik – számomra mindig is ez volt a tetsző, pláne, hogy a felhatalmazást erre épp Orbán adta meg azzal, hogy - ha nem vagyunk megelégedve, a kormány munkájával el lehet zavarni, sőt el kell zavarni! De könyörgöm a magas-labdát feladta Orbán és nem is egyszer, senki nem ütötte le (szerintem ez most is csak egy gyengécske megszólalás, komolyan nem gondolja) volt lehetőségük, de kihagyták még 2010 nyarán ellehetett volna indítani leváltásukat (egyébként most sem késő)!

A választás már nem elég, nem járható út a győzelemhez (aki azt mondja legyőzhető a Fidesz, az vagy hazudik, vagy nem is meri a matematika alaptételeit)… de vigyázni, mert Orbán egy esetleges „forradalmi” megmozdulást komolyan vesz, elrendelheti a különleges helyzetet (rendkívüli állapotot!) és már választás sem lesz!

Tetszésszerinti ideig maradhat hatalomban! A diktatúra megvalósult a 2/3-dal, nem tagadható (azt tehetnek, amit csak akarnak!) – a kizárólagos hatalomra való törekvése sem másként, ugyanis a prezidenciális rendszer elképzelésével már kimondta a lényeget… vagy kormányzó? – vagy elnök? Hát! A 2/3 megalakulása idején hiába sikongattam, hogy ezzel vissza fog élni, nem szabad hagyni! – ki figyelt rá? Mindenki magával volt elfoglalva… a kényelmes székekben jó pénzért semmit tenni kényelmes feladat!

Ebbe Mesterházy időnkénti öröme és egyetértése belefért! Kicsit gusztustalan ez a vehemencia mivel fellép Orbánék és hatalmuk ellen! Ja! - hogy érzi a végét?

Bizonyára csak a magáét, mert Orbán kidolgozta technikáit minden eshetőségre, és arra lesz válasza is bármikor… nem lehet kiütni a nyeregből csak külföldi segítséggel – de nem szószátyár módon, hanem az emberi-jogokra való hivatkozással kell kiütni a nyeregből!

Aki követi (választási győzelemmel bizonyosan nem)- inkább csak feltételezve, hogy válthatná Orbánt, annak hatalma csak „tiszavirág-életű” lesz, mert pénz nélkül semmire nem megy.

Matolcsy sem véletlenül lett az MNB vezére, 12 jogi lehetősége mellett ezer apró technikai részlet biztosítja neki a gazdaság „megsegítését”! Most épp a monetárispolitikát fogja tönkre tenni!

Bár a miniszter "óriási bravúrként" és "igazi gazdaságtörténeti fordulatként" értékeli a történteket, mert - érvelése szerint - a kormány "megszorító politika nélkül éri el a költségvetési egyensúly helyreállítását, az államadósság csökkentését, a foglalkoztatás bővülését, miközben megőrzi a folyó fizetési mérleg többletét, és lép a népesedési fordulat felé". Semmi nem igaz belőle… de a volt gazdasági miniszter (kitalálta ő maga) „stratégiai szerződést” köt az MNB-vel (saját magával) és máris tovább szőhető a „tündérmese”! - háborúznak háborodott aggyal a tudományban, a gazdaságban - külhonban és e hazában tovább…

Kitartók e munkában, az ország rombolásban, hol az élet- és sorsközösségünkben hűséges osztályos társak nem vagyunk. Lám, mily’ igaz, hogy a nép csakis időben, „történeti síkon” látható, s keresztmetszetei az idő folyamán mások lehetnek, mint lett is- láthatjuk az életforma, a kultúra változásának megfelelően! Szabadságunk elveszett, létünk nyomorában jól felismerhető a magyar politikai élet összeférhetetlensége, butasága, önteltsége, „nyelvtelensége” (!) – hogy elenyészik benne a nép szava. Elszigetelve a lét zeg-zúgos völgyeiben, a lélek őserdei kuszaságában! És nincs bocsánat. És nincs mea-kulpa. A magyarnak vesznie kell? Velük igen… a politikájuk idegenszerűsége kikezdett mindent- nagy a nyomatékbéli különbség és nyers a hangerő! Orbán képessége ismert, áthárít mindent! Ebben önállóan dönt!

Világot érteni véli- össze is kuszálja ahol éri, sarkalatos kérdése pártjának és politikájának, hogy zűrzavar legyen, benne elrejtőzve visszatérhet a számára oly fontos kérdésekre, hogy uralkodni mindenekfelett- s eredményeképpen hol előre menekül, hol vissza az időben, kicsit „bolondos” módja a jelen rabszolgatartó társadalmának, hol a rendetlenséget benne épp azért tartja fenn, hogy nagy dirrel-dúrral rendet teremthessen…

Nehéz eligazodni a rendkívüli tarkaságban - változatosságában is maradi felfogásban a vélemények megoszlanak, mégis a változások ellenére (amelyek csak és kizárólag negatívak) egy helyben topog félelmében a magyar. Félni csak oly’ dolgoktól lehet ok, amelyeknek hatalmából baj érhet. Másoktól nem, mert ártalmatlanok. A gyűlölet ezért van fenntartva, tévelygéseiben a ’fő - csak mentséget remélhessen (?) - de erkölcs és hit gyáva útján felülmúlt mindent. Értelem itt a gőg. A győzelemről lemondani nem akarnak nagyjaink, moralitás gőgjében tovább élnek és embertelenek- izomból, mert belőlünk élnek!

 

Lehet „szalonkodni”, mert az MSZP eddig sem tett mást! És gratulálhatnak Orbán győzelmének, akár előre is! Az emberi méltóság így is veszett – erkölcstelenség és az embertelenség lépett előtérbe, hol a „küzdelem a létért” - harcunk felismerésre sem kerülhet, tőből irtva a hajtás, az érzet- düh, undor, lázadás hiába feszít – kiszolgáltatottság zűrzavarában csak elidegenedünk egymástól.

Nos - kedves MSZP! Nincs összetartó erő!

Vezéreim! Hibáitok és a feltételek hiányai akadályoznak bennünket, amelyeket le kell küzdeni elébb! Akarva – akaratlan nem lehet beletörődni abba, hogy veletek a végzet lett a sors „ajándéka”, de vállaljuk a sokszerű feladatot, ha nem ti irányítotok bennünket… egy közösség boldogulása, az egyén boldogulásán keresztül képzelhető el. De érdekeinket figyelembe nem veszitek (létezésünk megfeszített szolgain csak). Kiszakadtak, kiszakították magukat (kb. azt a kétmilliót, ha még van annyi hív’) a nagy közösségből – félelmet kelt a hatalom és kényszereket alkalmazva erőszakolják meg a lehetetlent! Életet élni csak egyénileg lehet, de kizárólag csak önmagától – önmagában és önmagáért nem!

Tanuljátok meg végre Okosok, hogy az egyénnek a maga egyéni feladataival együtt a nemzet feladatait is vállalnia kell, és ti éppen nem azt teszitek, hiába a nagy nemzetmentés – szövegben és számokkal, mert lózung az és nem érték… csak duma és kirakat!

Éhen-bolygó…

 

Kövér-helyeken nőtt sokféle haszontalan,
Lüktet is egyet-egyet fejivel a bihal…
E tisztességen megfuvalkodott,
Ráguvadt a dúvad -
Hogy egyetlenné lett, beszédet tart,
Majd félrerokkan… elfáradt.
Ejnye, no, már itt- ott
A rossz-embert magamra bátorítottam!
Azóta torka igencsak megtágult rajtam,
Követeli a kevés hatalmat,
Mi még maradt!
Fel is buffant véle mérge,
Hogy nyomban ki is száradt—(szőke)

2013.03.02.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: MSZP - Fidesz!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »