Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Szabadság, egyenlőség, testvériség?

 

 

„Októberben 5 percig nem kell félni a szavazófülkében, hogy aztán 5 évig ne kelljen – mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A politikus szerint az orbáni rendszerben az önkormányzatok váltak az utolsó védvonallá.”

Jó szöveg, de a mai nagy szegénységben (önkormányzatok sem másként), csak a „mani” az úr!

Pénz beszél, kutya ugat, a karaván halad... adósság eltörléssel (átvállalással), már kilóra a Fideszé az önkormányzatok nagy része.

Tehát, akár félünk, akár nem- a józan ész mellett kell dönteni – vagyis az a Főnök, aki a pénzt osztja, másokkal felkopik az áll. Ez van ma, és- hogy holnap mi lesz? - kitudja?

Ismerjük már a következményeket...

Ahogy Schiffer mondta:

„Nem adófizető munkahelyektől bővül a foglalkoztatottság, annyi történt, hogy a "szociális juttatásokat átpakolták a közmunkára...” és mi lesz, ha ez sem lesz? Szegénységnövekedés!

Na ennyit az önkormányzati választásról... (kicsinyt összemostam a mondandókat), lényeg amúgyis átírva és módosítva a Fidesz által...

 

 Orbán lidércesen visszhangzó „éleslátása” iróniával telített (bár nem volt vicces) de- és sok félreértést eloszlat, amit nem mindig igazolt és igazol a létérzet és a virtuóz valóság érzékelt prózai képe... és- hogy mi sikerül majd, az a jövő még...

 Nos ezek után a tények:

A hallgató „azt gondolhatja, hogy 4 év alatt 2,3 millióval nőtt az adófizetők száma hazánkban. Ám ez megtévesztő eredmény.”

Mert az igazság (a mindig bruttó mellett) - „egy évvel ezelőtt az mfor.hu szerkesztősége is megpróbált magyarázatot találni arra, hogy hogyan is lehet a közel 4,5 millió adóbevallóból, ezen belül 3,9 millió adófizetőből mindössze 1,8 millió.

Íme, az NGM levezetése:

4,5 millió adóbevallást készítő magánszemély

3,9 millió bérjövedelemmel rendelkező

600 ezer ember nullás adóbevalló

200 ezer ember Start-munkás/egyszerűsített foglalkoztatott/örökölt vagyontárgyat adott el

1,3 millióan adójóváírás miatt mentesült az adófizetés hatálya alól

Vagyis:

3 900 000 - 600 000 - 200 000 = 3 100 000 bérjövedelemből élő magánszemély

3 100 000 - 1 300 000 = 1 800 000 adófizető állampolgár

Mindez pedig azt jelenti, hogy míg Orbán közlése alapján 2,3 millióval nőtt az adófizető magyarok száma 4 év alatt, a gyakorlatban ez - az NGM számai alapján - jobb esetben is legfeljebb 1 milliót jelentene. Ám a NAV statisztikái szerint 2010-ben kicsivel több mint 3,5 millió ember fizetett szja-t, vagyis valójában mindössze 600 ezer új adófizető jut a 4 évre.”

Számokkal lehet játszani, de elébb-utóbb kiderül a turpisság...

„Úgy tűnik, a miniszterelnök ezúttal sem tudta kihagyni a "tényt", miszerint 2010-ben 1,8 millió adófizető volt Magyarországon, most pedig 4,1 millió van. Tudjuk már a célt is: 5 millió kellene, amit ha a cseheknek sikerült elérni, nekünk miért ne sikerülne?”

 

 Vágyálmok, vagy álom az álomban, mert ahogy élünk, abból semmilyen bevétel nem származik, legjobb esetben is a pénzt átrakják egyik zsebből a másikba. Ám ezt tudtuk eddig is... és a papír mindent kibír, a statisztika meg mindig is hazugság volt! Hozzáteszem: bár így lenne, talán nem lenne ekkora a szegénység sem, de hazugsággal nem lehet várat építeni.

Amire Tóbiás is utalt:

„A fentiekből is kiindulva a társadalom hűtlen kezelésével vádolja a kormányt - nem jogilag, hanem erkölcsileg.” De ők most Döbrögihez vannak hasonlítva, miszerint neki háromszor elég volt a visszaverés, s amire Orbán utalt: az MSZP-t hányszor kell még elfenekelni a népnek, hogy észrevegyék változtatni kell politikájukon... (?) Mert nincsen szabadság, de van igazság és béke és jólét kell! Hát!

 

 

Párszót még a szabadságról:

 

 

Sajnos az érzet megint igazolja Orbán szavait (tetteit is)... szabadság nincs (de az igazság, hogy sem béke, mégannyira jólét sincs – csendben hozzáteszem: velük nem is lesz!) - mégis nincs más átmenet, mert a közöny mellett a részek értelme és fontossága, immár- ami minősége, az egészben gyökerezik, az apátia és a toleranciahiányos állapot- hozzáállás ezen már nem segít!

Ha nincs akarat a változáshoz, de van félelem (amivel meg élni kell), akkor a nyögés marad... s elfogyunk majd lassan, mert nincs vizslaszem a valóság tényeinek vizsgálatára, nem is lehet szétválasztani immár, az esetlegest a törvényszerűtől, a látszatot az igazságtól, tehát minden marad orbáni! Akinek „bölcsességében” én nem bízom!

Ha volna feladata inkább előmozdítani és terjeszteni a demokráciát, de a tekintélyelvű önkényuralmi helyzetéből ezt akadályozza, hol és amiben épp ő az akadály (!) - - ha erkölcseit tisztogatná- ”mozgásait” szabályozná - önbizalma mellett, ami túlzó – apránként tudós hozzáértéssel felcserélné azt, vak-ösztöneit valós érdekeinek felismerésével helyettesítené, kormányzatát az idő meg a hely követelményeihez igazítaná (alkalmazásában), a körülményeknek és az embereknek megfelelően változtatva, akkor lehetne valami- de így! - ezek megléte nélkül homlokegyenest más az érzet, mert a gyakorlat a történelem rémisztő korszakait idézi...

 

 

Szabadság? - mi az? - ha az önzés lett a cél... és a bevezetett szokások miatt (képességek nélkül) az alkotmány sem az elvárhatóságnak működik, ahogy ezt bizonyítja a politikai szabadság nagyon is gyakran átmeneti volta társadalmunkban, amelyekben nem az önkormányzatok kielégítő talapzatára épít - csak szóban, de gyakorlatában az anyagi alapjait is kivonja a közből (ahogy szokás mondani mostanság: átcsoportosítja!). Nincs egyforma elbírálás, nincs semmi, (ha más pártok adnák az önkormányzati vezetést, pláne )- önkényesség meg nem önkéntesség, bármennyire is keverik- kavarják, mert már láttuk az elmúlt négyév során is és most sem másként, hogy a kormány hatalmának szükségtelen növelése milyen káros... csak tányérnyalókat követel magának a mostani politikai hatalom. Valóban nincs már szabadságunk, a nem létező béke mellett jólétünk még annyira sem – tehát az „éhség korbácsa” jól működik Orbánéknál!

Így lett a magyar a megaláztatás végső határáig rabszolgája rendjének (holott a „rend” maga azért kellene, hogy álljon, hogy biztosítsa tagjainak kollektív hatalmát és jelentőségét, ami szabadság nélkül nem megy)! Nincs adott szó, sem őszinteség, a ravaszság meg inkább az emberek eszén való kifogás, ami hosszútávon nem működhet... (lásd a "denevér példázat" is épp róla, róluk szól).

Szabadság!? Látszólag sem már... törvények vannak és a szabadság csak abban állhat, hogy az ember megtehesse azt, amit akarnia kell, és ne lehessen arra kényszeríteni, hogy olyat tegyen, amit nem szabad akarnia – tehát addig terjed, amit a törvények megengednek... ellenkezőleg, amúgy-sem lenne „szabad”! Függetlenség is más, az erény sem keverhető bele, de a dolgok elrendezése a gyakorlatban már határt szab a szólásnak is, így kikényszeríthető az emberek korlátozása, de mert a hatalom szab határt (egy-személyben), s nem magának (ebből kivonva a hatalom), ilyetén álságos és hamis a volta...

A keresztényi hozzáállás sem keresztényi-érzületből „ügyel” a létre... káosz van a világban és a fejekben kellene elébb rendet rakni, azután kell a vélemény és a gyakorlat egységét keresni... de mindenben! Viszont, hogy a szó és a tett különvált, lásd: „ne azt nézd, amit mondok, hanem amit teszek” és fordítva... mindig káoszt szül, ha azt nézem, ami mostanság van szóban és a feltételezve, hogy a gyakorlat vele szembe megy (mert Orbánnál mindig az ellenkezője jött be), hát akkor nem kicsit, de nagyon nagy szarban vagyunk emberek!

 

A kormány vállalásait teljesíti...(?) - röviden, valami van, valami lesz... teszem hozzá, a semmitől több- ez az egy igaz...

 

Csontvázak, s ocsúdva ámul a világ...(!)

 

Hagyatékán-

sárgult a fény,

véle a homály tapogat

még nem talált rám?

 

A nem épp üres tartalom méltó díja: csalódás,

s keserű, mit e kor-

‘vázaival a hálás testek seregének szánt-- (szőke)

 

 

 

2014. 09. 16.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 111
Tegnapi: 74
Heti: 111
Havi: 4 411
Össz.: 373 522

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szabadság, egyenlőség, testvériség?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »