Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és az üres képzelgés...

 

- De voltaképpen az óriás hangfény után, mit robbant két ellenkező irányú mozgás (?) - egymás mellett elfutók – egészen mindegy, hogy mi lesz a folytatás..!

 

...meglett immár végképp az arc

a szép portyákban legutolsó

meglett nem-változtatható

már senkihez sem tartozik...”

 

Orbán védi Európát, úgy hogy „üti” Merkelt, ahol csak éri, védi Magyarországot pengés-dróttal, félti a keresztény kultúrát (már didereg a szó a számon)... elébb a muszlimokkal volt a baj (más vallás, más kultúra), majd a migránsokkal, hogy elveszik a munkánkat, azután, hogy importálják a terrorizmust, most már baloldaliságukkal sározza őket, merthogy: „...az európai politikai elit egy olyan zárt, ideologikus burokban ül, amelynek "alig van kapcsolata a valósággal." A menekültválság előidézte feszültség "lakmuszpapírként mutatta ki a bajt" a miniszterelnök szerint.” És "Élünk a gyanúperrel, hogy egy titkos vagy be nem vallott szavazóimport is történik Európában" - tette hozzá. Hát nem semmi egy ember! És még hányan hányféleképpen gondolkodnak mellette... követni sem lehet őket... de talán nem is kellene. Nem példaadó, és nem is elfogadható az orbáni gondolkodásmód, hát még a gyakorlat vele. De mitől van ennyire beszarva? Mert látszik, nagyon látszik, hogy fél a baloldaltól- leginkább az európai szocialistáktól... idehaza már nem kell félnie, a munkájuk olyan jól sikerült, hogy a szocialistákat - már szinte - teljesen lenullázta! Az MSZP-sek észre sem vehették a csapdát, mert magukkal voltak elfoglalva – logót festegettek, újítottak, fiatalítottak, majd kultúrájukat- és a régmúlt balos értékeiket fényesítgették maguknak az ideológiákkal. A mai napig nem találtak magukra... nem veszik észre, hogy a parlamenti langymeleg ártalmukra van – ott politizálni nem lehet már... de van- inkább lehetne talán az utca, ami kihívást jelentene számukra is. Talán visszanyerhetnék az elveszített becsületet. Tóbiás nem jó Vezető, persze ettől lehet jó ember, de az országgyűlésben (ha néha van is erősebb szavuk) azt lehurrogják a kormánypártiak, a más ellenzékiek is (lásd, mint a „Jobbik” - de beleszáll az LMP is, szűzikét játszani).

Orbán félti magát a baloldali muszlimoktól? - ez még talán érthető... de hogy fél is, nagyon hamis kép- de nem lenne meglepő... ami meglepő benne, hogy az állampolgárság adományozásával, a kinti magyarok bevonásával, éppen ő importált szavazókat maguknak. Ja, hogy azt hiszi mások is olyanok mint ő- az nem a véletlen műve lenne... (?)

Fújnak, prüszkölnek- már a Fideszesek, mert a felmérések a népszerűségükről csak egy trükközés a kommunikációval (azt kell sulykolni, hogy kizárólag- értük ég a magyar lélek) – amiként azt teszik nemcsak az ellenzék felé, hanem Európa felé is – igen, csak trükköznek – most már okosságát is fitogtatja Orbán, hogy miként az európai határokat is megvédte és előrelátó is volt egyben... és az egyedüli, aki tudja a tutit... talán még az ENSZ főtitkári posztjára is jelöltetné magát, de Európa élére mindenképpen! No- az lenne a vég! Embertelensége- keresztényisége mellett (amit fennen hirdet) kontúrjaiban viszont igencsak kidomborodik „különbsége”... egyéni harcaival csak háborút generálna... így inkább különcségére hivatkozhatna. Kilépünk? - nem lépünk ki? - amíg pénz van biztos nem. De már reszkethetünk, mert lejár a jólét ideje idehaza, ha nem lesz pénz és az sem, aki adja (az EU pénze mellett már az MNB tartalékát fogyasztják - és nem kis ideje van annak – jó ha marad valami a következőknek). És mi lesz, ha sem ez, sem az nem lesz tovább... igaz akkor már nem lesz uralmon Orbán sem, de visszahivatkozhatnak, hogy mennyire jól éltünk, mikor még ők voltak!

Orbán elszállt magától. „Szalonképtelensége nyilvánvaló, de csalásai voltak- és lesznek is mindig, amit már bizonyított és bizonyítani is fog s nem éppen épülésünkre tette, de saját épülésére igencsak!

"Őrült és veszélyes gondolatnak" nevezte a miniszterelnök a nemzetek nélküli Európa és egy Európai Egyesült Államok létrehozásának gondolatát. A migrációs kérdésben mutatott reakciók alapján azonban úgy vélte, az európai emberek képesek lesznek arra, hogy "megvédjék magukat és a kontinenst ezzel a gondolattal szemben".

Nyilvánvaló ( :)), hiszen a népek egyformasága – ha eggyé válnánk, itt Európában – egységes lehetne ellátásban és bérekben is- de nem lenne lehetősége egy miniszternek, sem 'elnöknek a saját és rokonai gazdagodására, no- meg korrupciókban részt venni. Ja- hogy ez fáj! - így értem Orbánt! A népre ne hivatkozzon, mert sem a gazdasága, sem a jövőképe nem jó, de a jelenhez nagy-képe van így is! A nyomorból elegünk lett (a morzsákból is), pláne- hogy látjuk a kormánytagok eszméletlen gazdagodását! Aki ezt akarja látni tovább, az nyalja Orbán seggét és mélázzon- és ábrándozzon bárgyún, hogy miként fognak élni gyerekei, unokái- az- akkor ne számítson... vagy elfogadjuk azt, amit Európa akar, vagy semmivé leszünk... Trianon előtti határok nem jönnek vissza, de a „határtalanság” még megadhatja (mint ahogy meg is adja minden nemzetnek – akkor is majd- saját identitását) nekünk- az egységes magyarság tudatát! S ez a lényeg benne. Ja- hogy abban nem Orbán lenne a Király! Hát!

Orbánt érteni vélem, hiszen leépítette a demokráciát és diktatúrája ebben a formában, és talán más formában sem működhetne tovább egy egységes Európában.

Európa mindenkinek jót akar és egyformán – ez lenne a baj? Először válaszolj magadnak – akarsz-e jobb életet, a mostaninál? Ha megvan a válasz, akkor azt is tedd fel kérdésként, hogy jó e az, ami itt megy a politikában, hogy az elmebajos, idioszinkráziás harcokban és az erőben- az erővel is visszaélve a gyengébbek fölött, milyen életet biztosít emberként továbbra? És – ha van sansz egy jobb életre, legalább gyerekeinknek, akkor miért ne csatlakoznánk- egy mindenki számára többet-nyújtó európai gondolathoz?

 

Utóiratként: a „bosszúként indított” kötelezettségszegési eljárásra is utal Orbán – és máris bosszút liheg, lázít- fellazít, harcol erővel (már minden ellen, amit nem ő talál ki)!

...meglátása szerint fontos vitatéma, hogy ha egy tagállam nem tartja be az unión belüli szabad mozgást biztosító schengeni szerződést, "akkor azt zárjuk ki, vagy pedig szorítsuk rá, hogy betartsa". Érdemesnek tartaná felvetni azt a kérdést is, "hogy helyes döntés volt-e az európai alapszerződésekből kihagyni a szellemi gyökerekre, a keresztény alapokra való utalást". (furcsa az ő szájából hallani ezeket a szavakat, mert sem szellemisége, sem gyökere nincs a kereszténységének (a sajátjának), hiszen „félázsiai pöttyös-seggű” – akkor most melyik igaz? „Orbán Viktor ismét elutasította a migránsok kvóták szerinti elosztását az EU-tagállamok között. Ezzel vonzza magához a szavazókat – a híveket (jó szöveg csak rossz hallani). "Nem lehet megmondani egy nemzeti közösségnek kívülről, hogy neki együtt kell élnie valakivel, akivel nem akar együtt élni" – fogalmazott. Ám a kutya nem mondta, hogy bárkit is be kellene fogadnia kötelezően (pláne, hogy az előzmények miatt senki nem akar itt maradni – duma, duma – duma!), és ezzel növelné tekintélyét, ha kell- hazug-szólamokkal is és fennen mondva, hogy mindenért, az európai vezetés tesze-toszasága felel? De közben megfeledkezik- a saját embertelen viselkedéséről, és az utólagos fényezés sem áll már jól neki... eddig sem, ezután még annyira sem! Orbán már túl sok hibát követett- és követ el... Európában lejáratódtunk- és általa- miatta! Ha ez kell a magyarnak- ám legyen, csak engem ne kérdezzenek meg. Mert lehet az lesz a válaszom, hogy magyarabb vagyok, mint hiszik- Orbántól bizonyosan!!!

Az már csak hab a tortán: „Ha ma a régió országai nem teljesítenének ilyen jól, akkor az EU-ban nem gazdasági növekedés lenne, hanem recesszió – vélte Orbán. "Ezek az országok a rendelkezésükre bocsátott forrásokat jól építik be a gazdaságaikba, jól használják fel, ma mi vagyunk az európai gazdaság húzóereje. (...) Kvittek vagyunk, nincs mit egymás szemére hányni" – mondta. Kibújó és a vastag bőr (!) - nem semmi egy manus! Európa nélkül Orbánnal szarok sem lennénk! Ennyi! (mert a gyökerek azok gyökerek, a gyökér meg gyökér marad!)

 

nem lesz jövő

 

Szemekkel kikerekedve

a jog

megadja magát a hitnek

most

parancsotok tiszteletre

szörcsög

a népre köp

fúj- hörög...

 

Vízfej-hatalom vad-bűvöletében

a kegyelem könnytelen

ám az érzés

könyörtelen -

Mindig-befejezhetetlen

harcodban

pártosan ázik szét jövőm – (szőke)

 

2015. 12. 12.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 74
Heti: 71
Havi: 4 371
Össz.: 373 482

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az üres képzelgés...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »