Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Orbán szöges ellentétében...

 

 

Védeni kell az országot, immár kerítéssel is... a szájakat ismerjük lásd. Orbánt, aki mindig és mindenhol megvédi népét, eddig főleg szavakkal... most tettre váltott és jön a négyméteres mű szögesdróttal!?

Nagy változatosságában csupán az a változatlan jelenség, hogy a sok ellentmondó vélemény mind az örök-érvényű jogtétel normáinak köpönyegét forgatja, miszerint – és ahogy – a saját kötöttségéből kiszabadult újkori gondolkodás ritka elbizakodottsága Orbánnál már törvényként nyilvánul meg... gyarló emberi eszének okoskodásait olyan örök érvényű dogmákká magasztosítja fel, amelyeken maga az Isten sem változtatna. Már a pápa is megmondta, hogy keresztényietlen viselkedés elutasítani, a segítségért hozzád fordulókat: „Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt”!

De emellett is nyílt kérdés marad, hogy az önzés (mert Orbánunk önző) mily erővel, s milyen irányban hajtja az embert magát.

Itt kellene a jogot betartani, az uralkodó hatalomnak is (Fidesz-KDNP), mert törvények vannak (átírják, ha kell s átírták eddig is), a jognak ugyanis nem az a feladata, hogy az ember természetes ösztöneit (hogy ebben az esetben mennyire természetes, mindamellett döntse el ki- ki maga) szabadjára hagyja, hanem, hogy az emberi együttműködés szempontjából azokat szabályozza!

A lelki-tartalmak torzultak az egész folyamatban, pedig ebből már levezethető lehetett volna (vagy lehetne inkább) tartalmában mindenképpen a jogszabályok igaza... mert bár különbözőek, és mert annyira változatosak is az eltérések, az ész és a tapasztalat segíthetne talán. Lám az ész megáll az orbáni logikánál, a gondolkodási forma meg adja a kérdést, hogy magától hülye itt valaki vagy segítenek rajta?

Szóval, ahogy Orbán mondaná: kedves magyarok, ott künn az idegen országokban (!) - nem akartok hazajönni, hát most olyat teszek, hogy hazazavarnak benneteket, és jöttök majd haza rendezett sorokban „túrórudi” nélkül is! Vagy kéritek talán a menekült státuszt ti is?

Amint látjuk Orbánnál az erkölcs semmit sem jelent, mindent meg lehet magyarázni, így kidomborítva a gondolat nála már szinte érdem, bár határai vannak ugyan azoknak is (lennének határai a gondolatoknak is), pláne ha ilyenformán váltódnak tettetekre (okoskodások nélkül is), akkor vajon hol a határvonal, hol a szerep kiválósága, ha hemzseg a teljesíthetetlen vágyaktól, vagy csak a fantáziáktól nyüzsög?

Orbán fantáziája mégis sekélyes (az is, sok minden más mellett- vissza a feudalizmusba vagy valami ősiség-módba, ahol jöhet a furkósbot, meg a kötelező robot, az idegen gyűlölet, vagy a fizikai megsemmisítés útja... a szögesdrót már itt van, s az vajon kinek a lelkiismeretéhez szól? Semjénék felé biztos nem, hiszen ők a részvétlenség megtestesítői – a legnagyobb hajtóerő náluk az önérdek és a szerzési vágy! (de hát mit várhatok egy vadásztól... mindig a védtelenre lő!)

Hogy dolgozzanak is, mégpedig a közért a köz érdekében, ez a gondolat csak a szavakig juthat el- ugyebár?

Milliók vannak elszegényedve e hazában, ugyan ki akarna itt maradni, ha már a magyar-ember is fogja a vándorbotot és el tova innen...? Orbán azt mondja: vonzó az országunk- miért is? - hogy éhbérért minden ember minél többet dolgozhassék?

Szép gondolat, ha másokért is lehetne, ha mindezek mellett, benne lenne a saját jólétének emelése is mint cél, de nincsen benne! - csak mint könyörtelen vad tülekedés... másokért tenni már hajlandók sem vagyunk...? - így a megfeszített erő csupán a böllenkedésig juthat el!

A többség nem ilyen! Viszont, ha van helyes arány (ha lenne) a hajlandóság terén és oda-vissza, de mert nincs- csak a termelés csökkenését eredményezheti és az elvándorlást erősíti, a hozadék meg kell a „nagyoknak”- amúgy meg el is lopják (mert ők az „egyenlőbbek” mindenben)!

A pozitív jog emberi törvényen és a megegyezésen múlik... hol az igazság, a méltányosság most – vagy nem a lélek nyugalma a fő?

Nos mi lesz a következménye ennek a 175 km-nyi drót-zárnak, azt még nem lehet tudni. Csak nem az országhatárok lezárása? Lehet, hogy az ember öntudatlanul is megtalálja a helyes utat... de mert előfeltétele, mégiscsak a szükséges dolgok felismerése, a módszer milyensége és tudni kellene, hogy milyen segédeszközök állnak rendelkezésre a célok érdekében, bizony-bizony ezekhez már tudatos lépések kellenének! Ösztönszerűség itt nem elég, bár ahogy szokták mondani: „a cigány is gyönyörűen játszik anélkül, hogy a kottát ismerné”! Vérében van a zene! A hatást úgy éri el, hogy amit más hosszas tanulás után sem tud elsajátítani, az neki megy (!) - így lenne ezzel Orbán is?

A politikai-dumában óriás, másban még kerti-törpe sem... és mégis vannak, akik követik még.

S mint a mesében, ha kimondod megoldódik hipp-hopp a gondod! „Amit én nyögve keseregve/

te azt félkézzel és nevetve...”?

A szögesdrót gondolata is aljas volt, hát még a szándék és a tett, mi követni fogja!

 

„Gonosz vagyok: fordítva inkább!

Úgy nyilván könnyebb lenne sokkal.

Nekem könnyebb, s neked? - Kibírnád.”

 

...Toporgok itt

mint béklyóban az állat

s éveket öregszem

mert látom

ahogy alázuhan az ég a földre...

ó gyönge lélek én tudnék-e

rád nézni ahogy illet”?

...de tudok úgy

ahogy megérdemled

szánalmasan vagy s unt

...így részvéttel nézlek! – (szőke)

 

2015. 06. 18.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 330
Heti: 829
Havi: 3 974
Össz.: 373 085

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán szöges ellentétében...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »