Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Hiúság vására...

„A hiúság nem visz el sehová, holott nála semmi oly mohón nem cipel – mindenhová.”

Vége a liberális demokráciának (meg egyáltalán a demokráciának)Magyarországon...
Orbán miniszterelnök megint nem kertelt Tusnádfürdőn mondott beszédében, ha a kimondott szavaihoz igazodnak majd a kormányzati tettek, akkor abból a magyar állami berendezkedés átformálása következhet. És persze az eddiginél is több hazai és nemzetközi konfliktus.
Orbán fő üzenete az, hogy a világban bármi megtörténhet. Ez alighanem igaz mostantól Magyarországra is.
 Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű – mondta Orbán szombaton Tusnádfürdőn. A kormányfő a Norvég Alappal kapcsolatos ügyek folytán kijelentette: egyes civilek esetében „külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket képviselnek... (atya-gatya!)
Egy olvasói vélemény szerint (is):
„Mivel a drága miniszterelnök úr kedvenc kibeszélőshow-jában, a Bálványosi Szabadegyetemen megint olyasmit mondott, hogy a magyarok fölhatalmazták a liberális demokrácia helyén egy új államszerveződés kialakítására, amely nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni kell, ezért az alábbi képletet ajánlom a szíves figyelmébe.
Tehát nem a határon túliak, hanem a határon túli fideszesek döntöttek, és valószínűleg ők sem arról, hogy a drága miniszterelnök úr a liberális demokráciák helyett egy nemzet- és munkaalapú lázálmot álmodjon a nyakunkba.
A fentiek figyelembe vételével, és a drága miniszterelnök úr logikáját követve a magyar polgárok közel háromnegyedének és a határon túli magyarok több mint kilencven százalékának a fölhatalmazásával, illő tisztelettel arra kérem a drága miniszterelnök urat, hogy menjen a picsába.”
A bármi: mivel immáron ötödik éve figyeljük az orbáni mintaállam felépülését, véletlennek éppen nem nevezhetjük ezt a folyamatot.
Ott van a párhuzama például a népjóléti intézkedésekben: a polgár félpénzzel honorált közmunkával, sőt, a hivatalosságok által elvárt magatartással, körletrenddel tartozik cserébe azért, hogy részesül a közös javakból, ha rászorul...
„Hogy egykor egy korszak korán szült? Na és? Fog az még időben szülni!
Se rügyet, se ügyet, se sugarat nem lehet visszagyömöszölni.”
 
A legfrissebb hír, hogy Brüsszel lehetővé tette volna az agrár-környezetvédelmi programban (AKG) részt vevő 13 ezer kisüzem, nagy-gazdaság támogatását, de az agrárkormányzat ezt visszautasította, megvonta a pénzt az érintettektől. Az ok máig ismeretlen, pedig sokan erre számítva hozták létre vállalkozásukat, és a kieséssel a korábbi, sokmilliós beruházások feleslegessé válhatnak.
Az Együtt-PM néhány napja felszólította a kormányt, hogy tegyen meg mindent "a válsághelyzet kezelésére", hiszen megengedhetetlen, hogy gazdák menjenek csődbe azért, mert a kormány "nem készített vidékfejlesztési stratégiát, bár erre négy éve volt".
Az ellenzéki párt érthetetlennek tartotta, hogy a kabinet nem élt a Brüsszel által kínált lehetőséggel, nem hosszabbította meg egy évvel a programot. A támogatások leállítása a természetvédelemben is beláthatatlan következményekkel jár.  

72 milliárd visszautasítva.... miért is? Ennyire jól megy itt minden, hogy már a felajánlott (segítség) pénz sem kell? Vagy e tett, előrevetíti az EU-ból való kilépést? Ja, hogy bármi megtörténhet... (?)
Na most mi legyen? Várni kell türelemmel, nem szabad meggondolatlan tettekkel ártani  – vagy lehurrogjuk a birkatürelmet hirdetőket? Ajjaj.
Ismerni vélem az emberek minden gondolatát, különösen a létminimum határán és alatt élőkét... bajunkat, nehézségünket. Mint minden gondolkodó embert, olykor engem is elfog a kétségbeesés, látva a világ, az ország keserves, szinte megoldathatatlannak tűnő problémáit. De a tudatos leépítés már kihoz a sodromból engem is – a hatalom mégis ünnepelteti magát (fizetett tapsoncokkal, és időnként közbetévedt tapsokkal) lásd Tusnádfürdő (!) - csak mert bármi megtörténhet?
A dialektika nem lehet ellentétben a logikával, mert ami nem logikus, az nem is dialektikus! Pláne, ha hiányzik a valóságérzés, és a józan ész, mint látjuk azt a hatalomnál.
Orbánnál milyen eszmét fedezhetünk fől? A nem-tudás eszméjét? Netán a káoszelmélet kaotikus eszméjét, mely olybá lett életbölcselet, hogy lett hiányosságában a végiggondolatlanság és kidolgozatlansága szabja a feltételeket? Milyen jövőt takar és milyen rendszert a „bármi”, mint lehetőség? Egy katyvasz, amit látunk- semmi jóval nem kecsegtet... a mesterséges siker, akár a hamis-kártyán nyert pénz: gyorsan elúszik és nem beszél, hanem ugat.

Gondolatok forgóajtóin át ködöt köp a lét,
fátyolt vont a táj,
elmosódott rajta a kép...
csak itt-ott szűrt- foltjaiban felsejlő a fény,
hol útra kap a nappal,
de jaj (!) - fel ne serkentsék még...
amíg megfogamzik egy más,
és álmodik ott másként.
Még botladozik az akarat,
velem botlik- egy mozdulat semmi-szünetén-- (szőke)

 
2014. 07. 28.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A hiúság vására...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »