Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Zivatar után „esernyő”?

 

 

„Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem tud elképzelni olyan szabad Magyarországot vagy szabad Lengyelországot, ahol a nemzeti tőke háttérbe szorul, és nem kapja meg azt a segítséget, amellyel leküzdheti a negyven év kommunizmus alatt a Nyugattal szemben összegyűjtött hátrányt, hiszen "nekünk most azokkal kell versenyeznünk, akiknél nem volt kommunizmus"”.

 

Olyan „uszító” hangulatában van jó-emberünk – hol rejtezik még a lényeg - mégis sejtelmez valami mást is, hogy kell a segítség... de versenyre ne hívjon bennünket senki! Negyven év (a múltból) feljogosít bennünket arra, hogy most tartsuk a markunkat és nézzék el a mis-más kormányzati munkálatokat... értelme kb. csak ennyi. És akkor hol is az a fene-nagy büszkeség? Merthogy Orbán büszke mindenre...

Ó, a hátrányos helyzetű! Vagy itt a farsang ideje és álarcait váltogatja épp?

Kommunizmus nem volt soha, az csak mint cél szerepelt... a szocializmus értékeit élte fel az elmúlt huszonöt évben minden kormány. Semmi újat nem hoztak (a szegénység és nyomor mellett), hogy a tereket felújították – azt is EU-s pénzekből! Van, ahol már többször is, ami korrupciós ügyleteket mutat leginkább!

Tehát a hátrány, amire Orbán hivatkozik, az éppen előny volt... utána volt és van hátrányunk (!)

A kárpótlásokról sem (mint az orosz kifizetés volt Jelcin idejében) – sem az EU-s pénzek, sem a közpénzek felhasználásáról sem- soha nem tudtak elszámolni...

A pofátlan gazdagodás, ami a nép szegénységét hozta, azokat nagy-részben, mert a szálak legfelülre is vezettek- csakis titkosításokkal tudták „elfogadhatóvá” tenni (miként maszatolnak)! Van adóssága a kormányzatoknak a nép felé- elszámolhatnának a vagyonokkal is, átláthatóvá és kiszámíthatóvá kellene tenniük munkájukat, dolgaikat... az önfényezés sehová nem vezet, mint bukáshoz legfeljebb.

De az nagyot fog szólni!

A „verseny” segítséggel megy nyugatról... ám a korrupció, mely már minden szinten átszőtte e hazát, az eredményeket nem teszi láthatóvá.

Orbán emléktöredékeiben csak vakon mozoghatunk.

Erre rásegít a kormányzati pávatánc (hol Kelet, hol Nyugat- éppen- mikor- honnan a pénz! Maguknak nagyobb részt...) - olyan „magyarosan” előadva, és a kettős-beszédek negatív hatásai még!

De- mint azt látjuk Orbánnál, az a tendencia, amellyel az utakon csúszkál „jobbra”- „balra” az élmények és feltételezések részleteiben, már egy torzított és kitalált emlékezetet hozott létre.

Tudatosan nem mondom hazugságnak, de még így sem egységesülnek emlékei, ugyanis a tárolt információi értelmet nem nyernek (hiányosságai miatt sem), csak szabad asszociációk a központi hipotéziseinek igazolására – és csak az értelmezés hamisságának kinyilvánítását jelenti. A dolgok könnyebbik végét fogta...

No- ezért vezetnek tévcselekvésekhez!

 

Magyarországot Orbán Viktor úgy jellemezte /.../ mint egy politikai fekete bárányt és mint gazdasági sikertörténet. A magyar stratégia lényegének nevezte, hogy "úgy akarunk változtatni a rólunk kialakult kedvezőtlen megítélésen, hogy olyan gazdasági sikereket akarunk elérni, amelyek nyertesekké, győztesekké tesznek bennünket"”.

 

... és a 'többes megint jó kibúvó!

A „fekete-bárány” nem Magyarország, hanem Orbán Viktor... ezt jó lenne, ha nem felejtené el. A gazdasági-siker sziklaszilárd alapja, a hazugság és a statisztikák meghamisítása... és a költségvetés ezerszeri módosítása – meg a hazug érdek-kommunikáció, ebből a nép egy része (kétharmada) csak ezt látja, mást nem érzékel, mert a szegénység és a stadionok építése kontrasztként vetülnek a szemek elé!

A kormányzati stratégia legfeljebb a nyomor lehet- no- ebben nagy a siker.

Az igazság elfojtása, a hamis-kirakat tálalása csak a kormány neurózisát hozta és a pofátlan gazdagodást (közpénzekből), de ettől még álmodozhatnak, legföljebb a további botlásokat a nép nyakába varrják- mint az náluk szokás! Ismétlési kényszerük oly nagy, hogy ebből győzelem nem lesz- ez nem azonos azzal a győzelemmel, hogy választást nyertek... nyerni csak a Fidesz nyert, de egy nép lett vesztes!

 

"az a projekt, amit EU-nak nevezünk, az momentán elakadt".

 

...és valamilyen módon- mégis mindannyiunk léte függ tőle! Elakadt, mert Orbán így magyarázza, ami felmentést ad arra, hogy miért is nyitott keletre- maga-magától és úgy, ahogy tette – ezért valami abnormitásra kell utalnia, hogy a felelőssége se legyen kézzelfogható. A meggyőződését csakis a haszonelvben látom... a maga számára olcsó kiút a nehézségekből- csoda-e, hogy körülötte már hisztériás mindenki?

 

"a magunkfajta országok számára", amelyek nem elég gazdagok, "az alternatív energia szinte finanszírozhatatlan". Hozzátette ugyanakkor, hogy a nukleáris energia szerinte nem nélkülözhető Európában.

 

És az miből van finanszírozva?

Én sem vagyok „atom” ellenes, az energia tekintetében (ezzel, akár egyet is érthetnék, ha emberi hiba nem csúszik bele - de csak az alternatív energiával együtt vihető a projekt) – ám jó lett volna még várni kicsit (egy néhány évet talán). Hogy létünk valósága mit mutat, és milyen irány befolyásolja azt.

Igaz, akkor nem jöhetett volna létre Orbán- Putyin barátsága!

Konfliktus megoldásra és az ellenállások legyőzésére nem épp a legjobb utat választja Vezérünk – siker csak akkor lesz, ha olyan várható remény képzeteit adjuk hozzá, amelyek megegyeznek a valósággal- a helyessel, ami anyagiakban is és más vonatkozásban is, az értelmét mutatja, de ezek hitelesítője nem Orbán, hiszen már önmaga sem hiteles, az ide-oda „tanglizásaival”- a korrupció-gyanús üzelmei miatt sem. Így csak a kétség marad, és az ellenvetéseket csakis erőből győzheti le, ami a későbbi valódi beállások ellen fog hatni.

A kitalált ál-beállásokkal csak ideig-óráig bírhat eredményt, ezzel a tudatos elvárások ellen hat.

 

„A kormányfő úgy vélte, azt a "különösen kényelmetlen igazságot" is ki kellene mondania valakinek, hogy "nem tudunk versenyképes energiaárat létrehozni az oroszok európai energiapiacon való részvétele nélkül".

Úgy összegzett: "ma Európában az energia ügyében az ár a legfontosabb, a klíma csak a második".

 

Te jó-szagú atyaúristen!

 

Rész-igazságokkal operál Orbán... benne nincs belátás, hiába hirdeti a keresztényi érzületet- az értelmezés, a logikai szerep nem az ő asztala.

Eddig a nép rovására cselekedett (bár az ellenkezőjét mondja), a mindig drágább üzelmek felé ment el, ezzel a nép jólétét rombolta le hibás gyakorlatával (ezen nem segít a rezsicsökkentés) - csak az elméleteihez tudott- és tud megerősítéseket találni, pedig teóriái tesztelhetetlenek.

De ki bánja, ő biztos nem!

A klíma a világban, mára elsődleges, imigyen Orbán az áltudományos menleveleit feldughatja magának... senki nem mondhatja, hogy megértette az elméletet, amíg nem értette a tételt (jó lenne, ha nem Kínából hozná az elméletet, ami ott szennyező-gyakorlat volt mindig!).

Más a fizikai teória és más a metafizikai elmélet- ugyebár (!) Isten biztosan nem fogja megoldani a klíma-változást (ami már az egész bolygót fenyegeti), ha mi emberek nem teszünk érte semmit.

Demarkációs kritérium!

 

Orbán mindent megelőző „ereje” csak vágy... és egyfajta kibúvó a valódi cáfolatokra – mindig kész kockáztatni, amellyel a kritikusai állítják majd egyszer szembe - merthogy a történetben csak anomáliás esetként lesz- ritka példaként megemlítve, hogy mindenhez erő kell... jó lenne már egy kevés ész is (a szorongás nem mentség)!

...és csak mondja- véletlenül sem a saját nevében (olyan királyi többesben), hogy ne legyen egy-személyi felelőssége:

 

"Mi, magyarok is így vagyunk ezzel, hiszen Európának erőt kell mutatnia, és ha nincs egység, akkor nincs erő sem" - mondta.

 

A baj csak az, hogy az egységet épp Orbánunk „gyapálja” széjjel... erőből! Furcsasága, hogy mindenki-fölött-valónak képzeli magát- kitűnik az, ahogy kommentálja dolgainkat. Szinte mindenkibe belé-szuggerálja akaratát, nehogy má' az EU mondja meg mit akarunk, elég csak a markunkat tartani, hogy a pénzt megkapjuk... ránk semmilyen szerződési kötelezettség nem hárul.

Hát!

Valami a fejébe szállt Orbánunknak, az már bizonyos- nála a sikerek túlságosan korán álltak be, az EU pénzek nélkül semmik volnánk, bár csöndben teszem hozzá- most sem- így sem vagyunk többek! Hála a kormányzati munkának!

Lehet mellett döngetni, de a siker (ha van) az csak közös lehet az EU-val- én Orbánban inkább a siker akadályait látom, inkább romból, mint elismertet... a saját tétlenségüket változatlanra hagyta a gazdaságban is (ha van is valami, az mások által van), a gazdagodás tekintetében van mozgásuk (amolyan féreg-módra) – terük is (lásd: az orosz kapcsolat, ahol nincs elszámolási kötelezettség!) és annak elsődlegességét mutatja is erőből.

Ennélfogva „történetének” valódi filozófiai „rosszembere” lett.

Merthogy, ahol a pénz ott az erő!

 

 

Való-változásán a szégyen már lélekre ég,

s közel-múltat tagad...

a sors mit ad (?)

hogy még-régebbit avat-

áldani tekervényeit és ráépíteni a töprengést...

Megcsúfított dallamának

oldhatatlan tüzén

az üszkös maradékát annak,

minek hamis-esküjével

gyilkos-darabra játszik a lét...

Ha élni akarsz

önkényét viselheted köpönyegként — (szőke)

 

2015. 02. 20.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: zivatar után "esernyő"?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »