Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Ellentétes ellenzék…

 

Győzelem Viktorom, nyerni fogsz! Ilyen ellenzék mellett - és nekik köszönheted meg – nem is lehet másként! Így jó és így helyes. Mesterházyt is elvitte hatalmi-tébolya (a mámora) – ködöt vont szemére, mert nem lát és nem is hall… gondolkodni sem szokott újabban (megvizsgálva közelebbről, régebben sem!). Melléd nem állt – mégis kioktat, és kioktatja a Román államfőt - aki véleményezett valamit (vagy nehezményezett inkább) – s nem a hivatalos csatornát használja fel - te sem? – itt most az ellenzék is csahos-kutyaként, és aki kikéri „magának” mások jogát. Egy zseni az MSZP jelöltje - posztodra pályázik – lélektanászni nem éppen kesztyűskézzel rontott rád és a szomszéd országra… mármost (kérdem) szabad-e e zsenit kicsúfolni? Vagy csak nevessem? Bocsánatot kért elébb (igaz az erdélyi-magyaroktól)… csúszik, mászik, majd oktat – oly humortalan, hogy már komoly (de valahogy eltévesztette az utat)…

Mi is történt konkrétan? „Traian Basescu román államfő legutóbbi magyarellenes kirohanása egyértelműen jelzi a Fidesz határon túli politikájának kudarcát. Orbán Viktor egyik legfontosabb jobboldali szövetségese és barátja olyan fenyegető, kioktató és lekezelő nyilatkozatot engedett meg magának, amely az európai politikai kultúrában elfogadhatatlan és ellentétes mindkét nemzet érdekeivel. A román elnök Marosfőn tett nyilatkozata hidegzuhanyként érhette mindazokat, akik hittek Orbán Viktor határon túli politikájában, a két vezető barátságában. Előre látható volt, hogy a nacionalista politika, a határon túli magyarság megosztására tett kísérletek, a magyar belpolitikai ellentétek exportálása, a meggondolatlan politikai nyilatkozatok zsákutcába vezetnek, és olyan fegyvert adnak a nacionalista jobboldali politikusok kezébe, amely alkalmas a magyarellenes feszültségek felszítására. Ennek a politikának a kudarcával kell most szembenéznie a Fidesznek és személyesen Orbán Viktornak. Itt az ideje, hogy az állandóan konfliktust kreáló, ellenségképet kereső, más népeket lenéző, agresszív politikát felváltsa a józan, felelős hazafiságra épülő, egymás iránti tiszteleten és párbeszéden alapuló nemzetpolitika.”

 Mit tett Mesterházy? „Az MSZP elutasít minden olyan nacionalista, populista megnyilvánulást, amely veszélyezteti a Magyarország és Románia közötti jószomszédi kapcsolatokat, és a romániai magyar közösség érdekét. Mi továbbra is konstruktív párbeszéddel, a jószomszédi viszony erősítésével és a határon túli magyar szervezetek belügyeibe való be nem avatkozás politikájának érvényesítésével kívánjuk szolgálni a magyar érdekeket.
Elvárom, hogy a kialakult, valós konfliktus-helyzetben - amelyet az RMDSZ nyílt fenyegetésként értékel a magyarság ellen – Orbán Viktor, miniszterelnökként és a néppárti Fidesz elnökeként is tegyen határozott és felelős politikai lépéseket a helyzet rendezésére, hogy az erdélyi magyarság érdekei ne sérülhessenek. Addig is, magyar és európai politikusként határozottan visszautasítom Basescu elnök magyarságot nyíltan fenyegető, agresszív, kioktató és lekezelő mondatait.”

Ja! – addig is, ki oktat itt kit? Szerényebben nem lehetett volna… ki a fasz vagy ember?

Van, aki- az érdeknek alávetve, saját ellenérzését is elnyomja - külső hatásoktól elzárva dolgozik, a nélkül (bár színpadias megnyilvánulása meg van) hogy a különböző lehetséges cselekvések elleni és melletti érveket is megfontolnák. Ezt még fel is erősíti egy-egy irányító vezető ilyetén való véleménye, aki az egyik lehetséges cselekvés mellett áll (visszautasít). Ott van még az erkölcsi dilemmák és alternatívák esetlegessége (a felelős hazafiságra épülő), vagy az előző kudarcok ténye, amivel a konszenzus erős igényét támogatják... ezért érződik és van az erkölcsösség és az egyöntetűség közös illúziója - mi benne szerepel (már nemcsak bocsánatért esedezik, a jószomszédi viszonyért krokodil könnyeit törli). A népnek vajmi kevés a beleszólása, négyévenként sem biztos, hogy marad a választás gyakorlata (!) Mindig van és lesz is az ördögnek ügyvédje.

A “csoda” körvonalazódik... és a külhoni “át-öröklés”!

                           

                             Átkozott vagyok,

                             ki-árnya önmagának, kis-embere e világnak,
                             hol bűnöm fel mégsem sokasodhatott.
                             Nem értheti senki, eltünt ki értett- 
                             már én vagyok a múlt, ki- kifakult földig itt.
                             Kinek, e gerinctörő kegyetlen alkalmakban
                              rég-szele befújta nyomait... 
                              A Jelen rég-álmait már nem zavarhatom!
                              Látom- kínoznál tovább, de félsz, félted hatalmad,
                              Te népszellemű- szabadságvárandós
                              bátorságodban,
                              hogy idődpiócáin egybeolvad és gyávasággá emel, 
                              a befoghatatlan fájdalom! – (szőke)2013.08.13.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ellentétes ellenzéki...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »