Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán sajtószabadsága...

(egy gondolat március 15-re)

 

...most illik koszorúzni

fejünk zöld mirtusz-ággal? -

 

...a sajtó, vagy média eredeti funkciója és feladata az lett volna, hogy valós információkat közvetítsen a társadalom számára a különböző tényekről, struktúrákról, tevékenységekről, eseményekről, jelenségekről, stb.-ről. A médiának a függetlenségre éppen azért lenne szüksége, hogy képes legyen megőrizni az információk épségét és egységét, vagy is - az információkban a tényleges valóság csorbítatlan megjelenését és visszatükröződését.

Az információforgalmazás szűziessége azonban nem sokáig maradt meg, mert az információk óriási szerepe és jelentősége hamar odavonzotta a haszonlesőket, a politikai kalandorokat és a tehetségtelen firkászokat és ettől kezdve a különböző érdekeknek megfelelően, az információkat durván eltorzították, meghamisították és a hozzáférést tekintve is manipulálták.

Napjainkban a kormányközeli média már odáig is elment, hogy kinevezte magát hatalmi ágnak és olyan társadalmi ellenőrző szervezetnek, amely a nép által választott demokratikus intézmények és a népakarat felett áll.

Végül is teljesen egyértelmű, hogy a nagy "mértékadó" független, kormányközeli médiaágazatok, a sajtószabadságot a hamisítás, és a cenzúrázás korlátlan jogaként értelmezik.

...bekötött szemű, a valósághoz köszönő viszonyban sem lévő, torz rajzolatot mutat be. Az sem mellékes, hogy nagyon elfogult. Mondhatnám azt is, hogy hazug.

Azon kívül, hogya hatalom minden területre rátenyerelt, és csupán erőből megtesz- amit csak kénye-kedve tartja, csupán- csak az anyagi viszonyokra egy pillantást vetve jól érzékelhető a valóság.

„Hasonlattal élve, ha a bal és a jobb oldali sajtó tevékenységét szemléltetni akarnám, egy olyan két lábú lényt kellene elképzelni, akinek az egyik lába, kisportolt, szépen felöltöztetett olyan testrész, amely nem restelli minden pillanatban rugdosni a másik lábat, amely satnya, nyomorék és ráadásul megbéklyózott, rabláncot hordoz.”

Persze nem csupán az anyagiakkal, azaz a közpénzekkel történő tolvajtempójú visszaélésekkel van baj, hanem a törvényesített rablások takargatásával, de legfőképpen a magyar jövőt a teljes kilátástalanságba, a középkori állapotokba taszító hazaárulás elleplezésével.

 

szép élet- jó élet?

 

vézna volt majd lett hordó

ily hassal

s benne minden csak tisztátalan vágy

harclángja űzi mint akit bélférge bánt

Ó

így kínálja most kéjre

minden gondolatát – lobban

ha kell- ha nem

kufárként rejti mocskát...

 

áruja- bár nem kelendő

borától mégis ádáz ő

s magáért nyújt tiltott gyönyört

- már harcos parancsszavát

lovagolja sok rögtörő -

 

no- vegyük át a leckét

hogy a szamárjáték

mi- végre ért...

- cselédnek jó-tanítást ígér a száj

ha magyaráz

mert ugye a szó jelesül még

és megterítve a szép Világ

hisz éhen az uraság!

 

Hát- ekként – járja

megjárja ki lépre megy

hogy ily sután

lelt prédának

...majd farag vers-rímeket magának

és elénekli szent-énekét

az uraságnak – (szőke)

 

2016. 03. 11.

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 330
Heti: 974
Havi: 4 119
Össz.: 373 230

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán sajtószabadsága
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »