Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán tébolya...

 

...gyanakodva pajtás,

már ne bámulj rám... (!)

így ne, kit „enszíved” kiszemelt,

hiszed, alantas vérhez annak nincs köze (?)

hát!- ne kíméld az italt, terád vár! – (szőke)

 

A vallásban gyökerező kulturális különbségek akkor is jelen vannak, ha ma sokan sem látni nem akarják, sem hallani, sem beszélni nem akarnak róluk.

Az állítás, hogy minden meghatározatlan állapotban van, míg észre nem vesszük, még Einstein gyomrát is megfeküdte, aki jogosan tette fel a kérdést Jordan nevű kollégájának: „Azt hiszi, ha senki nem nézi a Holdat, akkor az nincs is ott az égen?”

Kitérőkkel lényegítve, immár a hülyék fénye a tudatlanság sötét hátterén ragyoghat... ilyetén- hogy az anyagi erőket szellemi élettel ruházzák fel, az emberi életet pedig anyagi erővé tompítják...

Nyomorúság és bomlás – és ez is vitathatatlan tény ma, konfliktusok és harcok és beteges Vezérek jelentenék az előrehaladást? Fortély és igazságtalanságok sora... hát új emberek már vannak ehhez is, meg régiek is, akik az évekkel megzakkantak!

Szolgaság és elkorcsosodás. És erre még rá is játszik a hatalom színe- java. Beszélhetünk már az emberi és polgári jogainkról... kiforgatva a szó – még az elfogadott megállapítás is: „Nincs jog kötelesség nélkül és nincs kötelesség jog nélkül”. Orbánék mindenhol csak fordítva lovagolnak- a kormányzásuk kezdete óta... a derűsebb jövő távlatát nem tárják fel, már ki sem mondják – jövő nincs – nem létezik... mondta Orbán (tudják: a háttal ülő hajós esete...). Demokratikus módszerekkel nem demokratikus lépesekre nem lehet reagálni, de nagy a hallgatás, ebben is. Hol a szó, azért- hogy visszatörvénykeznek? Sehol - elhallgatott az ellenzék. Kimondanak valamit, ami akkor és ott, abban a pillanatban jól hangzik, és még igaz is, majd – mind- mint akik jó végezték dolgukat elhallgatnak... harcot végig nem harcolnak! Isten, majd megsegít- de ha még magunkon sem segítünk, akkor soha nem segíthet!. Hit és – az elv ott is a munka- magunkért!

Viszont Orbán politikájával nyakunkba kaptuk a gazdasági nyomort és a politikai téboly uralmát!

Európa gondviselését visszautasítják. Ez volna a nemzeti politika? Hol a gyakorolt uralom és a hatalom elnyomása immár önálló szervként tapodja saját népét a sárba? Ámítások vannak Orbánék részéről- nyilatkozatok és ígérgetések vele, a nép ma áldozat... és a régi rendek védelmezői rajtunk tespednek- ellopva mindent mi mozdítható. Erő kellett, hát megkaptuk! Elnyomás van és elvadítás- még egymástól is, no- és az idegengyűlölet már mindent visz! Orbán gondja, hogy gyűlölködést szítson, hogy erre terelje a tömegek figyelmét a valóban fontos és lényeges gazdasági és politikai kérdésekről, mi meg óvatoskodunk!

Orbán elébb engedélyezte a pálinka főzést, sőt ő maga demizsonból itta... majd jött a szellemi pálinka, a vallás és a hit! Lám- mily jutányos ára van- itt a nyomorban, hogy majd túl, lesz mennyei boldogságunk... ez már a vallás tömény ópiuma! Nos innentől meg- már itt az önkényuralmi-hűbéri rendőrállam és Orbán undorító hatalmaskodása vele. Nem véletlenül mondják az EU-ban, hogy szalonképtelen!

Inkvizíciót még nem akar?

A vallás megoszt ma, pedig senkit nem lehetne a vallásáért üldözni, elnyomni, kivégezni- de mindig ott kap életre a korcs nézet „keresztényisége”, hol a gazdaság sehol nincsen- szétforgácsolódtak és harmadrangú kérdéssé váltak az emberi léttel kapcsolatos kérdések

És most itt a fő lényeg, hogy kinek az istene esőbb... pedig egy- Isten létezik... és jön az emberek elbutítása erővel megint!

„Igazabb képet ad Istenről Jézus, mint Mohamed? – tették fel a kérdést a svéd egyház érsekjelöltjeinek a 2013-as választáson. Az egyik meglepett jelölt, akit később megválasztottak, így válaszolt: „Nem lehet a vallásteológiát »igen és nem« kérdésre egyszerűsíteni.” A talpraesett, mindenki számára elfogadhatónak szánt, patikamérlegen mért, velejéig toleráns válasz mégis hiányérzetet kelt. Hogy miért, azt például Magnus Malm így fogalmazza meg: „A válaszból sugárzik, hogy senkit nem akar kirekeszteni vagy megsérteni… A keresztény vallás így csak ízlés dolga lesz.

A szándék, hogy más vallások számára alacsonyra tesszük a mércét, ellenkező hatást vált ki.” Malm szerint ahelyett hogy párbeszédet folytatnák, vitatkoznánk vagy akár veszekednénk a muszlimokkal vagy a zsidókkal arról, hogy milyen az Isten – hiszen ugyanabban az Istenben hiszünk, csak más-más képünk van róla –, az az érzése támad az embernek, „mintha különböző istenekről lenne szó. Ahelyett hogy nyílt párbeszéd folyna arról, hogy mi az igazság, csak a különböző identitások harca folyik.”

Furcsa egy világba csöppentünk, ahol nekünk jutott a nyomor, a koldusbot és Orbánéknak a hatalmas méltóság, hatalmas vagyonokkal és ők beszélnek kultúráról... hitről, felemelkedésről, fejlődésről (van csak vissza) – immár a fecsegések nagy-nagy mesterei mind... és mi a kedvelői mindezeknek?

Nehéz eldönteni, hol végződik a hóhér Horthy-korszak lepénzelt lantosa és hol kezdődik a tucat-nyárspolgár, aki együgyűségből vagy gerinctelenségből úszik az árral! De nem is fontos, hogy ezt vizsgálgassuk. Egy nagyon széles és nagyon mély eszmei áramlattal állunk szemben, melynek gyökerei a legszorosabb kapcsolatban vannak a nemzeti urak, mutyizó- korrupt földbirtokosok hatalmi érdekeivel. Erőszakot követnek el hazánkon, hogy gúzsba kötik és csúfot űznek belőle. Hitvány egy náció, az már bizonyos! A haza árulói!

Bocs' de én, a tudatlanságomnál fogva már azt sem tudom eldönteni, hogy Orbánék optimizmusa miből táplálkozik, de már azt sem, hogy ez hurrá-optimizmus vagy kincstári-e. Ereje ma a rendőrségben, a TEK-ben és a katonaságban van. Önmaga hite … nekem nem erő (Istenhite meg magánügye). Sőt- opportunizmusa irányában táplált optimizmus csak palást. A valóságban az opportunizmus fejlődésének rendkívüli gyorsasága és rendkívül visszataszító volta egyáltalán nem biztosítéka tartós győzelmének, mint ahogy egy rosszindulatú fekély fejlődésének gyorsasága az egészséges szervezeten csak meggyorsíthatja a fekély felfakadását, a szervezet fekélytől való megszabadulását – és benne a legveszedelmesebbek azok az emberek, akik még így is üres frázisokat pufogtatnak... a hazugság már- ekként is, a hatalom sajátja!

Na nekem sem kell meghülyülnöm már, most látom- jól összemosogattam a dolgokat!

 

 

Magadért még

 

...nyögöm a mát

...amolyan „nyögve-nyelősdi” létben

a vegetáció csodálatos bölcsejében

én lettem a test (a gazda') - és minden más

sziget-létem szúnyogja -

 

...szívják is vérem... szívják itt rendesen -

s kapkodván így -

szeszéllyel ébred rám a rend

a sok hitvány már dühödt viszályban

zümmögő-kórusával éledt...

 

- ekként nyúlna méltán értem az alkalom

miként

lelkes hálával zabálják fel testemet?

 

Egyéb szárnyas szemtelen-tolakvót szelném

egy légycsapóval ketté még – hogy tenyészve esdjen...

mert fegyelmezetten váltogat hitet

igaz - magáért még... hol egy rovar itt

szokatlankodva

vagy egy csúszómászó- valamilyen hopszaszákra

kapva

de mindig a régi rend szerint

- anyagod már ilyen-olyan változata

lám egy beiktatott jelenség – mi valami-végre lett? – (szőke)

 

2016. 03. 31.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 74
Heti: 39
Havi: 4 339
Össz.: 373 450

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán tébolya...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »