Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Értelem – tolarencia – humanitás…

Az EU-biztos, aki Orbán Viktor magyar kormányfőhöz hasonlóan az Európai Néppárthoz tartozik, hozzátette: az a benyomása, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság.

Az Európai Bizottság attól tart, hogy a módosított magyar alkotmány korlátozza egyebek mellett a sajtószabadságot, az igazságszolgáltatás és a jegybank, valamint más állami intézmények függetlenségét.

 Bizony- bizony és üdvözlöm a „korán” ébredőket, mert mindez már látszott 2010 nyarától (az irány, ami felé tendált a politika – az Orbáni!)… de jobb később, mint soha!

 „Egy sikeres támadás ára az, hogy elő kell állnod egy építő javaslattal”! No – Orbán! – most mutasd meg, mit tudsz, eddig valahogy jól titkoltad. Vívódásod, ha van - akkor még nem vagy elveszett ember… tudod, a politikusnak is kell, legyen becsülete (valamilyen szinten), ki a farbával, ki vele, melybe saját jövőnket is beleérezhetjük – bár szenvedünk „rendesen”… ugye ez nem gyönyörködtet? Az átváltozás a kínból, lehetne átváltódás is akár – valamiféle „gyönyörűségbe”! Mondjuk, hogy a törvényeket ti is betartjátok, mert velünk betartatjátok, ezt érezzük. A mese-ízű hagyománnyal, hogy Hoffmant és Matolcsyt „félretetted” felhagyhatnál már… most jöhetne az igaz, a valódi átváltódás.

Demokráciát felszámolta a Fidesz a 2/3 megalakulásának pillanatától! Nem lehet eltagadni! Nem az ország teljességében van 2/3-dotok, hanem a parlamentben, a hibás parlamenti törvények okán… a kormánypártok éltek a helyzettel, s kihasználták a lehetőséget. Nagy hiba volt, mert ezzel vált nyilvánvalóvá az irány, hogy diktatúra épül, hogy a hatalom lebontja a jogállamot.

Most vakarózhattok… és lehet magyarázkodni, bár jobb volna lemondani, a nép háta mögé lehet bújni (pl. aláírásgyűjtéssel igazoltan) – kifelé igazolni valamit, de ez hazug és kétszínű hozzáállás, mert ti gyakoroljátok a hatalmat, minden eszköz a kormány kezében van – akkor mire jó ez a reménytelen „mámor”, mivel kezelitek az ügyeket? Mert reménytelen (bár nem hiszitek el), hogy az immanens kérdés egzisztenciálisan és erkölcsileg mindenképp ingoványos talaj számotokra – múló pillanata és nem örökkévalósága vágyaitoknak e tett (sánta kutya és a hazug ember esete…)! Sziklaszilárd alkotmány vagy – legyen alaptörvény sokszori módosításával már hiteletek veszett. Nincs ember, ki bízna bennetek (legalább is kevesen vannak). Vagy úgy gondoljátok, hogy néha álarcot kell viselnünk ahhoz, hogy felfedjük valódi érzéseinket? Hát akkor jöhet a magyarázat…

Vélemények külföldről:

Orbán „szántszándékkal sérti meg azokat az alapértékeket és szabályokat, amelyeket Magyarország az unió tagjaként köteles betartani.

Amihez az ENP-ben egyelőre falaznak neki.

Bizonyos értelemben persze gusztustalan, amit csinálnak.

A Bizottság kénytelen lesz pellengérre állítani a magyar jogsértéseket. Az illetékes biztossal, Viviane Redinggel pedig ilyen ügyekben nem lehet viccelni. Konzervatív párttársai pedig szégyellhetik magukat gyáva hallgatásukért.

 Nem csoda, hogy záporoznak a tiltakozások, hogy aggodalmak hangzanak el a jogállamiságot illetően. Hogy az izgatottság esetleg a partnerországban nagyobb, mint odahaza, azt Orbán nem intézheti el dacosan annyival, hogy az csupán alultájékozott emberek, vagy politikai ellenfelek reakciója, amely elveti az ő értékkonzervativizmusát. Amikor ugyanis a hatalommegosztás rendszerének a határait nyesik vissza, az még a jóakaratúakat is fellépésre készteti. Ennek ellenére a saját képére igyekszik átformálni az államot. Hogy emiatt jó barátok is eltávolodnak tőle, sőt szankciókon gondolkodnak, az fájdalmas lehet számára.”

(no – erre befizetek!)

Kettősbeszédekkel megint és majd, mit mond kinn az itthon nem igaz! Meggyőződése tömörségében végzetes lehetnek a véletlenek és a meggondolatlansága, ahogy védelmezi a megvédhetetlent, de nála sohasem lehet tudni a kimenetelt (már régóta nem kiszámítható… csak remélni tudom, nem kérdőjelezi meg beszámíthatóságát!).

Egymásrautaltságunkban (biológiai, pszichológiai és társadalmi vonatkozásaiban) jobban érdekel most, hogy becsvágyán kívül (ahogy és amiért neki megy az egész világnak), milyen nagy és elhatározó élmény az, amely kiváltotta tetteit… szövevényében és felépítésében már maga a tartalom sem normális, hiszen vele elmerülünk nyakig egy mélységben – vagy épp ez a látszólag merő esetlegesség avatta (avathatta) törvénnyé módosításait?

Áder jól „becumizta” a hazafias kötelességét – pláne, hogy még a jogállamiságra is hivatkozott – éppen ők igazolták a diktatúrát (annak jelenlévőségét a társadalomban és az orbáni-politikában)!

„Az ország magas inflációval, növekvő adósságokkal és az euró bevezetésének halványuló kilátásaival küzd… Orbán nacionalista és protekcionista ígéretekben keresett menedéket” -

s a Fidesznél nincs senki, aki a mérséklet, illetve a lakosság megnyugtatása irányában tudna hatni (ha lenne is hasonló, azt köti a pártfegyelem!).

Az emberekért érzett felelősség náluk nem okoz riadalmat, az emberek létének és tisztességének féltése nem létezhet – de a szélsős eszmék és demagógiák megint teret hódítanak - a hangneme gyűlölködő, s egyre mélyebben megosztja a társadalmat. A radikális erők pedig arra számítanak, hogy Orbán megtűri őket, sőt a választáskor (ha besegítenek) még kormányzati pozíciókat is betölthetnek egyesek közülük! Kitüntetésre érdemesek máris (lásd a Táncsics-díj kapcsán!)! Így válik konkréttá az aggodalom… most mérlegre tették az orbáni politikát az EU-ban, s lám „könnyűnek” találtatott. Az EU a teljes és szabad életet állítja szembe az emberi jogokat szóban és tettben megtagadó orbáni-rendszerrel…

Orbán kitart amellett, hogy mindez csak félreértésen alapszik - csakhogy az alkotmányos változtatások közül sok változatlanul kifogásolható:

„Például a házasság fogalma, hogy az egyházaknak együtt kell működniük az állammal, hogy kampány idején csak a közmédia sugározhat politikai hirdetéseket, valamint hogy a szólásszabadság nem veszélyeztetheti a nemzet méltóságát. Idetartozik továbbá a diákok röghöz kötése és a hajléktalanok kriminalizálása! Orbán Viktor azonban továbbra is harcias. Kijelentette, hogy Közép-Kelet-Európa országainak a saját politikájukat kell folytatniuk, nem kell tekintettel lenniük az unióra, nem kell odafigyelni mindenre, amit a brüsszeli bürokraták mondanak.”

„…az Európa Tanács megállapította, hogy sértik a demokratikus normákat. Ha a magyar fél erre nem hajlandó, akkor jöjjenek a szankciók.

Erre most már más a reakció:

Orbán „ugyan vehemensen védelmezte a maga álláspontját, visszautasította a kritikát, ám végül is nem zárta, ki, hogy visszakozik… ugyanakkor nem cáfolta, hogy a mostani felzúdulás erősen déjá-vu érzést kelt, hiszen két évvel ezelőtt már volt egy hasonló vita a médiatörvény és az igazságszolgáltatás átalakítása miatt. Megemlítette azonban, hogy idáig csupán érzelmekkel és gyűlölettel találkozott saját magát illetően.”  És ehhez a március 15.-hez illő figyelemfelhívás: „Még kér a Nép…

(Részlet)

„Jogot a népnek, az emberiség
Nagy szent nevében, adjatok jogot,
S a hon nevében egyszersmind, amely
Eldől, ha nem nyer új védoszlopot.
Az alkotmány rózsája a tiétek,
Tövíseit a nép közé vetétek;
Ide a rózsa néhány levelét
S vegyétek vissza a tövis felét!”(Petőfi)

 

2013.03.15.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Értelem...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »