Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Na ja (!)

A Demokratikus Koalíció jól látható módon végleg feladta az igazságosság a szolidaritás és az esélyegyenlőség elvét, mint azt megfogalmazta Schmuck és jól.
Feri, Feri (!) jól belenyúltál a szarba megint. Az MSZP-t hagyhatnád már... onnan eltanácsoltak, építsd a saját pártodat! Ha meg felelősen nem tudsz gondolkodni, akkor a politikát is felhagyhatnád. Hol cigány vagy, hol zsidó, hol meg melegként vonulsz (ha ott vagy) stb. – hát ennyi arcod volna?
Mostanra láthatjuk minden csak máz...
Az MSZP-ről sem lehet elfeledkezni. A szocialisták bizonyították, amit minden értelmes ember tud: "elvek nélkül nincs politika, ha az nincs, lehet minden más", píár, médiaérzékenység, szimpátia, megszokás, de ez mind édeskevés, mert nem lehet megúszni a tükörbenézést... Hozzátéve, hogy a "baloldal elveszett, ilyen formában nem is kár érte".
Schmuck Andor kijelenti: „hogy a baloldal megszűnése egyenes következménye a szolidaritás csökkenésének. "Ezek az urak", úgy akarnak szegénypártiak lenni, hogy közben nekik százmilliós megbízásuk van, úgy akarnak kiállni az antiszemitizmus ellen, hogy közben kollaborálnak, ha kell, a Jobbikkal is, s úgy akarnak megújulni, hogy soha se kelljen önkritikát megfogalmazni.” (!)
Elfogadni a mindenkori politika gennyességét, önmagunkba zárkózva nem törődni semmivel, csak a saját boldogulásunkkal. Pontosan ettől a mentalitástól erősödik az a torz rendszer, amely sok embert szegénységbe dönt, sokat pedig elüldöz ebből az országból...
Sajnos elvek nélkül csak a vak hit létezik- nincs közös gyökér, még ha „gyökerek” vannak is. Értelem nélkül nincs józanság, így elemzés sincs, s minél nehezebb, kilátástalanabb a helyzet, az emberek annál könnyebben menekülnek az ábrándok világába. A baloldaliság ilyetén halmozta föl a bűnt, a tévedései sorát elkövetve- csak kínt és szenvedést okozva (igaz hogy másként az út, mint a jobbnak, de az eredmény ugyanaz lett).
Elérkeztünk megint oda, ahol már voltunk a történelemben, amikor is az igazságtalan gyanú évekre, évtizedekre, olykor életük végéig megnyomorította a tisztességes, becsületes emberek életét. Ugye nem ezt akartuk? - és nem is akarjuk.
Mára elég a bőr színe a megítéléshez vagy a túlzóan feltűnő viselkedés, a nem megfelelő baráti kör, ha kirí, hogy nem igazodik a kötelezőnek vélt vagy hirdetett erkölcsi normákhoz, vagy bármilyen más vonatkozásban nem illeszkedik be valaki? Bizony, kész az előítélet után az ítélet is...
A statisztika szép, bár minden más hazug... mit sem számít itt és így.
Pásztor így ne pásztorkodjon!

…kényelmek ölében naiv hiszékenységével éledt a lét?
- mi fáj sok milliónak, ott ember-éh s gyűri lelkes sietséggel
lármát-gerjesztő érzetét -
Borzong a kéj- mint tekintély,
lett gyengécske és törékeny-eszméin menthetetlen az érzet,
hogy félnem kell jelenem
szív nélküli bolond-lelkiismerettel,
hogy a múlt akaratának vélt-igazságán sincsen jó-szándék...
mert a sors-merevedett szenvedélytelen ad értelmet életünknek?--(szőke)

Orbánék bukni fognak, ha nem is úgy, ahogy Szanyi vizionálja. Talán mert megismertük és kiismertük őket... mint ahogy egy régi közmondás szerint is, ha meg akarsz valakit ismerni, adj hatalmat a kezébe! És az „egyes” hiába véli, hogy a tömegek arra valók, hogy elméleteket próbáljanak ki rajtuk: jól vagy rosszul összetákolt téziseikkel átitatva azokat... ez csupán kísérlet. A kísérleteknél előfordulhat ugyan, hogy az elmélet megállja a helyét - de ez ritkaság – a „páciensek” többnyire belehalnak, és végül a tömegek eltakarítják a tétel kiagyalóit...
… és lám (!) - A Fidesz is kezdi hinni mindent tudnak. Ezzel elszigetelődik a tömegektől, amelyekért állítólag „harcoltak”! A hatalom nem arra való, hogy csak dicséret hangoztassék felé, mert így hamis a kép, és  a dics' hiába mutatja, hogy zseniális a Fő' - no meg tévedhetetlen is (és mára már maga is hiszi!), hanem az ügyért áldozatra és áldozni is kész legyen, önzetlen és nemcsak illendőségből mutatva.
A legnagyobb baj, hogy nincs váltópárt, aki a nép élén álljon, harcban- bajban: rosszban és a jóban együtt az emberekkel, vezetni. Erre még várnunk kell! A baloldal már nem áll lábra, rosszabb kapitalisták, mint Orbánék... a szociális érzékenység itt is csak máz!
Azt mindenkinek tudnia kell és aszerint is kell gondolkodnia, tennie- dolgoznia, hogy az életszínvonal és a termelés összefügg, többet elosztani- többet kapni és fogyasztani csak akkor és ott lehet, ahol és amikor a munka eredményeként több haszon jelentkezik. A közmunka nem ilyen, pláne az árokparton... átmeneti javulást csak az hoz egyelőre, ha „nagyjaink” kevesebbet lopnak.

2014. 07. 08.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 226
Heti: 72
Havi: 3 217
Össz.: 372 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Na ja (!)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »