Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Botrány-ok...

Kálmán Olgánál a német megszállási emlékmű volt a téma. „Schiffer András és Szanyi Tibor is kiakadt, de másként.”
De íme, csaknem észrevétlenűl, máris ott jártunk a láthatatlan dolgok kellős közepébe, hogy szövevényeiben e két ember bonyolult dialektikájáig „emelkedjünk”! Hogy ez nem sikerült- nos, a vitatkozás tudománya hagy még kívánnivalót maga után, hogy láttatva legyen az igazság, így csak a káosz volt megtapasztalható (a felkészületlenség) a vendéglátónál! Tudatos elszállt érzelem (?) - persze!
Nem volt botrány... az túlzás – de Olga elszállt magától (és már nem előszőr). Nem éppen szimpatikus ez a vonása. Ha nem érti, hogy mit beszélnek vitapartnerei (vendégei), akkor hagyja kifejteni mondandójuk tartalmát és akkor- talán – meg is érti, hogy kinek mi a véleménye az adott témáról, azután értékeljen, ha már értelmezett és így akarja megérteni őket. Azt tudjuk, hogy szeret kötekedni, beleszól mindenbe -akár kell, akár nem – ilyetén csak az ösztöneinek adhat és ad helyet nem az értelemnek. Miközben viaskodik, egyre jobban „megfojtja” a téma a műsort... mellékmondattá lesz a fő mondanivaló is! Eleinte még jópofa volt és újszerű is... ma már, hogy eldurvultak a dolgok a társadalomban is- egyáltalán nem vicces!
Egyébként sem értem, hogy honnan vindikál magának ily fennhéjázó mindenbe-tudor modort. Ja, hogy a téma és a műsor ezt követeli? - nem hiszem! Ugyanis az a fiatal férfi, aki helyettesítette (most úgy tudom hiradót vezet, bocs' a nevét nem tudom) sokkal jobban művelte és uralta Olga műsorát, mint maga Olga! Nem kellene minden szóba „beleböfögni”- tudálékoskodni. Van egy határ, ahol (hiába nő a műsorvezető) már nem számít az udvariasság... egyszer úgy fog járni, hogy feláll a vendég és ott hagyja a műsorát – akkor magyarázkodhat, hogy miért is? Hogy nála egyszerre hatna az evidencia és az invenció megkettőzött erővel – ezt nem hihetem... invektíva inkább és ilyetén intrikál... kicsinyt bajkeverő a lelkem. Rossz irányba változott a stáb, mióta a büntetés rájuk szabódott! Hála Olgának is!

MSZP...

„A választmányi elnök azt mondta: a meglévő több mint egymillió-kétszázezer szavazó jó alap. Az ő bizalmukat meg kell őrizni, nekik több pozitív jövőképet kell biztosítani. „Hiba lenne azt gondolni, hogy jó, ha minden így maradna. Ha ugyanezzel a politikai mondanivalóval, ugyanebben a struktúrában működne a dolog, akkor vélhetően elérhetetlenné válik a hiányzó nyolcszázezer szavazó. Sokkal nyitottabb, új politikai mondanivalóval rendelkező, helyben erősebb beágyazottsággal bíró szervezetre van szükség. Azt várom a választmányi üléstől, hogy a közösség választ talál arra: mely jövőbeni irányoknak van meg a támogatása" – mondta Botka László.
Ülés – és gyűlések tovább, értékelés és kiértékelés... és a jó ízlés hiánya mégis! Mesterházy személye a baj. Nem alkalmas vezetésre és semmire sem (sajnos)- nincs önkritikája, nem lát az orráig, a feladatokat nemhogy megszabni nem tudja, de kijelölni sem. Közgazdász? Minek lenne az, ha ahhoz is csak úgy ért, hogy semmibe-foszló tudását egy tünődő lélek bánatos vágyával vegyíti. Öröme nem húz és nem is vonzó (csak egy lény- aki magáról többet képzel, mint ami!)- olyan üres lélek, aki hivalkodással hitvalló! Csak ő- más nem, sajt az övé! Jaj! Nem szimpatikus az első pillanattól sem, de már államtitkári mivoltában sem volt az! Hogy rendbe tette pártját? Én ezt nem hiszem el! Mert a kép mást mutat, súllyal terhelve nem lehet röpülni! Nem vezéregyéniség, még sokat kell fejlődnie...

„Oly gőggel nézett /.../ (!)
/.../ Mögötte volt a nép..." (?)

------------------------------------

Orbánék elcseszték a közjót és mindent... rögtönzött rendeleteikkel leépült az alkotmány, az emberek tulajdonát (mint a nyugdíjpénzt) lenyúlták... nem szolgálhattak volna más célt, mint az emberek békéjét, biztonságát és a közjót! Mégis békétlenség és megosztottság van.
Bár tudjuk, hogy szabadságunk a demokráciában is látszólagos- a törvények tükrében és lehetőségeiben megengedő... a szabadságot a köztársaságban vélhetjük fellelhetni – diktatúrában nincs, így Orbánék törvényeinek célja minden egyes személy függetlenségének megvalósítása... ámde ami ebből származik nem más, mint mindenkinek az elnyomása (Lengyel mintára?!) Akkor hol itt a lelkinyugalom, hol itt a politikai szabadság (?) - és vajon saját biztonságunk felől milyen véleménnyel vagyunk? Tehát Orbánnál a „bot” - egyik végével támogat, ha mindenben egyetértő vagy, a másik végével elver, ha ellenkezel (ezt akarják elhitetni demokráciának)!
Közjó mi? Miért is írtam le? - ennek fényében vizsgálva az ellenzék munkáját – hát – igencsak tesze-toszára sikeredett.
A hatalom saját külön érdekeit követi, nincs fék, nincs ellensúly... Orbán úgy viselkedik, mint egy uralkodó - (!) Össze-visszáin mindenhonnan vegyített a társadalom, ezért kaotikus a kép és egy káosznak tűnik a belső rend – volna mit megjavítani, változtatni, ha az ellenzéket sem az önös érdek vezérelné, hanem a nép oldaláról, annak érdeke (ez az amit elhitetni nem tudtak)! A társadalmi szerződés a néppel már 2010-ben megköttetett (legalább is utalt rá Orbán), már bőrünk a tét, mert kottájából játszva bele is masíroztunk a hatalom csapdájába. Erőt mutat Orbán! - és
hogyan is mondta Vörösmarty ama versében, ahol a népről ír?
„Neve: szolgálj és ne láss bért.
 Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
 Neve: halj meg más javáért.
 Neve szégyen, neve átok:
 Ezzé lett magyar hazátok.”

Lám! - most különösség van - kiabálunk, sírunk, skandálunk és nyomorgunk, ami nem a szépség, a bensőség, az elpihenés, a béke, hanem a szorongás, a felszakadó mélység, az iszonyat különössége – zagyva és hánytorgó léttel egy elképzelt látomásvilágból emelkedik ki, de nem dicsőségünkre! Lett volna és lenne dolga az ellenzéknek, némelyek már próbálkoznak személyes értékrendük szerint tenni is (hogy emberibb legyen) ilyetén kimondó bátorsággal (a szobor-bojkott kapcsán) emberibb is a kavargásban (mint Gyurcsány és azon MSZP-s és más pártok képviselői is – akik ott voltak - beleértve)!
Egyenlőre még az eljajgatandó rettenet árnyékában - mint most épp a szobor (300 millióért), amely nem épp a nép kívánalmai szerint formálódik ki!

2014. április 09.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Botrány-ok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »