Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Arcot-váltott MSZP...

 

Tóbiás (MSZP) „felszólította a miniszterelnököt és miniszterét, valljanak színt, hogy mely területeket vonják megszorítások alá. "A védelem, a biztonság megilleti mind az oktatás, mind az egészségügy, mind pedig a szociális ellátás területét" (!)

Kijelentette, "egy forintot sem lehet már elvenni ezekből a szektorokból". Szerinte nem lehet a közigazgatásokból sem forrásokat elvonni, "lehetetlenné tenni" települési, kormányzati intézményeket, egyik terület sem lehet vesztese ennek.”

A mondandóval egyet is értenék, de aki mondja épp úgy nem áll azokon az erkölcsi magaslatokon, mint a Fidesz egyes tagjai (is)- hogy ossza az észt! Elébb talán fizesse vissza a felvett költségtérítést, ami lehet jogszerű, de erkölcsös nem... ilyetén a „sár” rajta már száradásnak indult, akkor lehet a bukszát készíteni és visszafizetni azokat! A fülek mögött miért lapul mindig valami, ha egy kis „vakarás” után mindig kiderül, hogy náluk sem másként a baj és csak a tehetetlenség izeg-mozog és magasodik az általános balos-gyengülés fölé!

Egyébként is, ha csak ennyit tudnak, amivel itt előrukkoltak, az semmire sem elég- erőtlenségük is csak egyéni gyengeség, szilárd akarattal akar lenni (mutatja is), de úgy, mint akinek eszméi és vágyai naponta változnak...

Ha majd a kiváltságok megszüntetése után (de legalábbis ritkulása okán) a demokratikus eszmék lángját szítja fel, akkor a szenvedély tüzével lehet még valami, elébb viszont- még várat magára a megtisztulás, az előbbieket meg alig szítja valami!

Egyszóval nekik is a tükröt ajánlom, elképedésre, s hogy céljukat elérjék, már az is elegendő, ha nem húzódoznak tőle.

Egy megjegyzés csak még: Karsait nem kellene bántani, hogy a Fidesz támogatását elfogadja, mert egy ember, aki az elveihez így is hű maradt! Minden akciója a kis-emberért szólt – ezt ott értik is, ahol él...

Egyszóval, amíg az MSZP megújul az idő halad és elszáll fejük fölött, ilyenkor az emberek egy része más utat keres és talál magának – az egyenlősdi (pejoratíve) az emberek tömegében egyenlő embert nem ad (nem is adhat)– mert akik állandóan csak önmaguk körül forognak ott kicsinyes az öröm.

És ők adnak védelmet, mint ahogy mondja is Tóbiás: „ez a négymillió létminimum alatt élő ember is esélyt kap arra, hogy boldoguljon. "Ők ma ennek az erős Magyarországnak, a jelenlegi kormány politikájának következtében a leggyengébb láncszemek". A szocialisták védelmet, képviseletet, és biztonságot kívánnak adni az önkormányzatokban”! - mikor önmaguktól sem tudják megóvni magukat? Elgyengítve így is, mert megszürkültek a mindig-váltásban, s iparkodó nyájjá alacsonyították tagjaikat az elmúlt négy-év tangózásaival (a parlamenti egyetértő és dicsérő megjelenési formájával) – ja a lét- nem lét itt is függőséggel, ezért is pásztoruk mindig is a kormány lesz. Immár ne akarják megvezetni a népet, egy összefogást sem tudtak megcsinálni, mert a sajt nagyobb szeletére igényt tartanának mindenképp. Elsőbbség mindig az MSZP-jé! Engem már ne oltalmazzanak! Bármelyiktől elfogadom inkább, legyen az a DK, az Együtt-PM akár, immár több hitelük van az emberek szemében, mint az MSZP-nek magának...

Ám a valamilyen politikából meghatározott - aki politizál, az mindig a hatalmat célozza meg, az egyéb indítékok mellett - ami: „a szocialistáknak helyük van a világban”, a nagy demagóg és politikai pártvezér irányába mutat. Ilyetén apellál az érdekre, hogy belsőleg hivatottnak tudja magát, közben szokásaikat fel nem adnák... a hiúság náluk is, ami a politikai uralom „üzemét” mozgatja!

Náluk is a bizalom veszett és a hitelük rendült meg (magukban, bennük is)... a népben. Furcsa (még nekem is), hogy leírom, mert olyanok mint a katonák a harctéren, mindig kérik a zsákmány egy részét- igaz ők a kicsivel is beérik. Míg az MSZP a fensőbbség-tudatból táplálkozva, immár élősdivé lettek, mint a Fidesz is... ahol a karizmatikus Vezér uralma biztosítja a zsákmányt (a becsület így diktálja) a hozzá hű katonáinak, az alávetettek kizsákmányolása és a hivatali monopólium révén, ami amolyan politikai eredetű profit és a hiúság kielégítése a demagóg kíséretének... ezt irigyelte el az MSZP? - majd a várbaköltözés után foghatják uszályát!

 

Penészvirágaival köszönt a lét

kisiklott sorsok ijedt-békességén

a sárkányt is lebírja –

a csönd adta opálszagra

a lélek: mécses imbolygó parányi lángja

izzik tartó-szívén-

oltalmazó mindenségben máglyaként

kórón fogott – faragott fagott szavára

pislog sugárként a magasztalás oltárára -

hív imára, miként- jobbra-balra köszöngethet

lángot lopva, hogy a vak-komondor is a sánta --(szőke)

 

2014. 09. 27.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 226
Heti: 23
Havi: 3 168
Össz.: 372 279

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Arcot-váltott MSZP...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »