Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Gyurcsány: „Sokak Magyarországa”...

 

- Ó, állandóság temploma, homályos

lélek, töretlen íved közt éppen ragyog

boldog sorsom sok kincse: tárva-tárd most

elém: látod, szegény vagyok! -

 

Gyurcsány, olyan országot szeretne, amelyben „élet és jövő vár a rendszerváltás óta mintha elfelejtett kétharmadnyi magyarra is”. Gyurcsány Magyarországa, „Sokak Magyarországa”!

...ezért országot jár, szervezetet épít, programot alkot, és gondolkodik, kikkel, hogyan, milyen felállásban lehet legyőzni a Fideszt... és – akik körülveszik, miért gondolkodnak lassabban (és másként)?

A régi sablonokat át nem törik- a szokások rabjai mint az MSZP itt. Szövetség kivel lenne, egyáltalán- kivel lehetne másokkal? Az MSZP-nél, az önálló gondolkodás, miért nem látszik a problémák öntevékeny észrevételében, megfogalmazásában, felvetésében, a mások gyámkodó segítsége nélküli megoldásában, továbbá abban, hogy saját gondolkodásuk és más emberek ítéleteinek helyességét- külső kényszer nélkül ellenőrizzék?

Mert a teljes bizalmatlanság álláspontjára helyezkedtek!

És akkor itt a Gyurcsány, aki akar is valamit- máris hamis igazságokat szőnek ellene, mert félnek, hogy még irányítani is fogja őket. Csak felrázná őket, a senkinek se higgyünk állapotból.

Az MSZP a korlátoltság állapotában, immár elkerült a normál színvonaltól... ez náluk a vég! Hiller sem menti meg őket a teljes pusztulástól (bár értékes embere pártjának), de- mert Orbán elképzelése, miként európai politikus és a Fidesszel is együttműködő lehetne, ekként csak- ha nem a sanda szándék vezérelné az MSZP teljes szétbontására!

Gyurcsány „erőlködik” még- egy darabig, aztán a meg-nem-értés viszi a süllyesztőbe... pedig társadalmi értékessége nagyobb mint az MSZP bármely tagjának lehetne... alkot és gondolkodik és alkot és- páratlan munkabírással- erőfeszítésekkel ébresztgeti az aluvókat. Ám elfogadása kétséges, mert akikkel együttműködhetne lenézik. A tévedés joga megvan mindenkinek, de a hibák sorozatáért, számos indok követelné, hogy a kellő hozzáértés és tudás következményeként, másként legyenek a meghatározó tényezők – a probléma adott, a baloldal tesped- saját mocsarában dagonyázik, és itt már Tóbiás leváltása sem segít (pedig kétszerkettő nála négy /is/!). A mindig megújulás, a saját- magukkal való foglalkozás, már az értékét is tönkretette... a feltételek, a törekvések laposodása, a magukra találásukban a sokoldalúságuk veszett el. Szürkeségük ötven árnyalatában is az utolsók... nincs képességük a megújulásra.

Gyurcsány magára maradt!

...szerinte az ideális vezető tud stratégiákban gondolkodni, mer konfliktust vállalni, máskor kompromisszumot kötni, „érti és használja a tömeg nyelvét, de szót ért a vájt fülű értelmiséggel”!

Sem egyik, sem másik nem igaz, mert így elmondva is csak szavak... lehetősége megvan ugyan s a terv is meg lehet, de a gyakorlat mégis másként itt – mert elengedhetetlen a társadalmi környezet hatása. Elszigetelődnek. Az alkalmazkodás, az értés önmagában semmi, ha nincs kinek tapasztalatait átadni. A tömeg nyelve furcsa- lásd- a választásokat, akik magukba fordultak már, kimozdítani őket nehéz lesz, mert a viszonyok lettek mások. Elképzelés meg önmagában nem eredmény (talán az útkereséshez adhat reményt)... a folyamatok társadalmi-történeti természetét is érteni kéne! Persze Gyurcsányt érteni vélem... munkája éppen abban a stádiumában van, hogy a valószínűség hozza a lényegét, ekként a szóbelisége és gondolatai, miként érzékeli a dolgok mikéntjét „érzékletesből a racionálisba való ugrást” - a lehetséges kapcsolatokon keresztül, melynek hálójában a gondolata mozoghat, ő-magának lehetővé teszi (talán) a közvetlen szemlélet korlátain való túljutást.

De ki húzza itt a „kocsit”, ha a „mindenkit egybeolvasztó Demokrata Párt létrehozására tett javaslatát elfogadnák? Senki, eleve kudarcra van ítélve! Az MSZP meg ettől hiúbb, ami épp a bajok forrása most!

Gyurcsány arról is ír, hogy ellenzéki győzelem esetén nem szabad visszaállítani a 2010 előtti állapotokat. Orbán kormányzása ugyanis olyan „mély társadalmi, gazdasági, kulturális, alkotmányos változásokat hozott, amelyek legalább egy része belátható időn belül nem fordítható vissza”. Emellett a világ is nagyot változott szerinte.”

Bizony - és ez már az orbáni munka elfogadása, illetve befogadása volna! Hiba, sőt baj!Alkotmányossága mellett (ami nincs- mármint alkotmány sem- csak saláta-törvény), minden más is csak rosszat hozott- itt a világ változása nem jelenthet kibúvót... de így a gyurcsányi munkának sem lesz eredménye, az emberek létállapotának (léthelyzeteinek) megváltoztatására- ekként a remény is feladott, lassú munkához idő kell, az meg nincsen, vagy alapjaitól építkezik, vagy semmi nem lesz itt (lehet-e a szenvedésben és a kétségbeesésben is csupán a hasznot lesni?)!

Történeti módszerek érintőleges létével, a „mélyreható változások folytonosságával csak Orbán nyerhet!

Önálló és változatlan? - melytől a tartalom függ? - így a felvilágosítás is csak mellé-beszéd, bár egyes gondolatai rokonszenvesek, fejlődés semmilyen téren nem lesz.

Az a tény, hogy nem hajlandók elfogadni a logikai tételek rendszerét (Gyurcsány sem) a következtetés alapjául, az a gondolat is kátyú ekképp, hogy logikai következtetést levonni saját tapasztalat nélkül annyi (merthogy milyen új formákat adna, ha az orbáni maradna? - ebben nincs megtapasztalás), mint hazudni, akkor a gyakorlat is így, az elmélet is ekként- vajon, milyen formáját adná- így - az orbáni tettek elsajátításával, megtartásával, vagy átvételével (merthogy nem megy vissza 2010-ig)?Kicsit bonyolultan fogalmaztam meg a kérdést, de az egyszerűségét Gyurcsány adná, hiszen folytatná Orbán munkáját! Tehát, fejlődés nem lesz, a tartalom meg veszik, ahogy jobb-élet reménye is...

Köszönjük, és most azt kell mondanom, ilyetén maradjon magának Gyurcsány is... az MSZP is- és sírjunk együtt karénekesben!

...hogy „visszaadná az iskolák pedagógiai szabadságát”, de létrehozna új formában egy „támogató, koordináló, ellenőrző állami szolgálatot”. Vagy nem szüntetné meg, de érdemben átalakítaná a jelenlegi közmunkaprogramot. Gyurcsány a DK programjának meghirdetése után szívesen egyeztetne a többi demokratikus ellenzéki párttal.” Juj! Nem lesz győzelem semmiképp, Orbán győz és marad is! Sajnos.

Az ellenzéki pártok, eddig sem tudtak mást tenni, mint egymás mellett elfilozofálgatni... egyeztetni egy kiépített Horthy világban minek is(így van itt megbecsülten a „Jobbik” - miként és ezért a Fidesszel mindent visznek – így karöltve!)? Nos- Gyurcsányt már külön viszonyban állítja elképzelése, azzal a világgal, amelyben él! - és kibontja ugyan szembeállását, ám nem a nép érdeke felől – a belső értelmi és a külső gyakorlati tevékenység felvázolásával- elkülönítése tarthatatlanságát... a más pártokkal – már tényként sem irányíthatóan, hogy a folyamatot adja a szükségszerűségnek, és az értelmi cselekvések valóságában a különneművé tételhez folyamodik, miként is a viszonykomplexusok is leírhatók az egyéni viselkedés terminusaiban, vagyis egyéni akciók, egyéni megnyilvánulások termékeként és kereteiként lelkisége fogalmi rendjében is előadhatók... sajátosan alakított kép! Így szab korlátokat, de hozza a mágiás érzést. Nem megváltó ő sem, miként nem félisten Orbán sem! Itt a lényeg veszik el – a nép!

El sem játszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha győzne a baloldal... Orbánék, azonnal felfalnák őket! Semmit nem tanultak a Fidesztől... és semmiből építkeznének mégis?

Aktualitását veszti magában, hiába volt a társadalmi meghatározottságok gyújtópontja. Ha a rendszeralkotás bukott, ekként nem lehet egy nép érdekét képviselni... (az egyéni különösség nem tudomány).

Elébb döntse el, hogy büntet vagy jutalmaz!

Egyébként is, már mindennel megkéstek, ha az orbáni folyamat marad... „a világot jól ismerő Orbán ebben a pillanatban némi joggal érezheti, hogy ma ő Magyarország. Politikai, parlamenti ellenzéke – lényegében – nincs.”

 

Orbán azt hiszi mindent tud, de semmit nem tud... rögtönöz és vagy bejön, vagy nem- mégis- így is, erőként igazodnak hozzá!

 

 

reményért

 

 

...s a jaj-tett sorok itt

mikor a szép is csúnya

mi-végre is

szörnyű a világ! -

Konc világban

kóc virágzik”!

...ének-álmú valóságomban

miként

a virradat rám nyit

trillázva zeng

a vidék

tán észre sem veszik -

...egy kicsit még didergek

ahogy mocorog a fény

erőm már kevés itt

a mai világnak

ekként

hordom terheit

csak a reményért – (szőke)

 

2015. 11. 12.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 226
Heti: 72
Havi: 3 217
Össz.: 372 328

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány: "Sokak Magyarországa"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »