Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Bayer és Európa!

„Az emberi élet lényege abban rejlik, hogy mit gondolunk és miképp gondoljuk, s nem abban, hogy mit teszünk vagy min megyünk keresztül.” (Einstein)

„Hozzatok politikai döntést. Már nem számít. Úgyis vége az egésznek. Már csak az időt húzzátok. S közben olyanná váltok éppen, mint Laborc Sándor a parlamenti meghallgatásán. Összevissza, gátlástalanul hazudozik ez az ember, mert nem tudja, hogy a másik fél kezében ott van a felvett hanganyag. Egyszerűen mellbevágó elolvasni így együtt a két dokumentumot.”

Emberi méltósághoz meg egyáltalán és bármihez – nálatok már kicsavart a jog… okoskodtok, csak nektek van és lehet igazatok… stb. Nos – gyermeteg és ostoba és egyfajta öncsonkítás is az, amit- ahogy műveltek a véleményezésben. Okosok vagytok, mindenkinél okosabbak… noha volt idő, hogy éltünk és dolgoztunk és hittük a jobbat, az annál is jobbat, amibe voltunk – „legvidámabb barakként” tartoztunk valahová, ahol- akik irányítottak bennünket elvitték a balhét a világban helyettünk – és pont azok, akiket kipateroltatok, most vissza a babaruhát és főt-hajtók lettetek megint… de belerúgtok, akiktől pénzt kaptok, lásd: mint EU! És most fosva a szó, nem számít az ember, a szervezet, a mozgalom… mert végérvényesen elkötelezett a beosztás, a rang  és hitvallásban is a legígéretesebb gyakorlatával jutalmazásul a pénz, ami ösztönző még itt- nálatok! Emlékeztek anno az elejére még, az indulásra? Föld és Ég most a különbség… minden újonnan támadt gondolatunknak – mindegy kiben fogalmazódtak meg először – együtt örültünk, majd együtt ellenőriztük, vizsgáltuk és kritizáltuk őket végeláthatatlan vitáink során. Nemegyszer csupán a véletlenen múlt, hogy az adott elképzelést melyikünk publikálta. Hol van már a szép idő? Hatalom van és ítéltek ennek jogán. Az igazság csak mellékes– figyelembe venni minek is… Bayer, ha van tükröd, ha előtted lesz az, nézz bele és akkor ítélj (a lélektükrére gondoltam, mondom, mielőtt félreértenéd!)…

„És itt értek ti össze, európai farizeusok, képmutatók, zsebeiteket féltő semmi emberek a mi hazai gazembereinkkel. Kölcsönösen feltételezitek egymást, mert ti értitek egymást, és azonosak a szándékaitok. Viszont Európa ott van, ott kezdődik, ahol ti nem vagytok, ahol ti véget értek, az undorító hatalmatokkal együtt. Európa az RTL Klub reklámbevételei mögött tárul elénk. A nemzetközi cégek és a bankok embert nyomorító, politikát csináló, hazug és beteg és korrupt világa alatt fél és reszket Európa. És ahhoz tinektek nincs semmi közötök. Nektek önmagatokkal meg a pénztárcátokkal van dolgotok. Világos ez, Viviane Reding?”

Látom – vagy csak érzem? – egy bizonyos fokig most önkritikát gyakorolsz… csak így értheted meg és át, amit leírtál, hiszen tartalmának hamuját már fejedre (fejetekre) szórtad (szórtátok). Mea culpa és háromszor! Komikus a kapcsolatod a világgal, valahol benne elrejtezel (mert jó fekvés esik benne) és tét nélkül fröcsögve a szót osztod ki áldásod – érdem nálad ítéltetve. Úttörő szerepedet nem díjazom… nem vagy csendes és a feltűnést sem kerülöd. És bár előszeretettel boncolgatod a különböző történések árnyalatait és jelentését és teljes beszédszabadságot is megengeded magadnak (másoknak nem) értékítéleted hibáira, kritikailag nem tekintesz. Önkritikusnak nem mondhatlak, mert akkor magadba látnál… még felfednéd azt az érzelmi klímát, ami most tévutakra vitt! Azt nem mondom, hogy segget nyalnál… neked azt nem kell, hiszen magad vagy a segg és benne a nyelv is már – egy magába-szerelmesedett galandféreg… kétségbevonhatatlan előfutáraként annak az irányzatnak, amiért Freud is nyalná tíz úját. Persze mindig van olyan pont, ahol ismeretelméleti bizonytalanság tűnhet elő, ami egy új, az eddigi elmélettel kevéssé vagy egyáltalán nem összeegyeztethető gondolat születését eredményezi…

Nos, itt a pont – az a pont, ahol a „filozófiádat” dogmaként, ám revizionizmusod követésével, bár magatartásbeli újításában termékeny fejlődésnek nem tekinthető… de gondolatilag valamiként mégiscsak reakciót-kiváltó eredménye: másokban, amit kivált, a szó igazi értelmében egyedülálló ellenérzésre!

Folytatásul:Viviane Reding. A biztos asszony a Fidesz, a kormány és az ország elleni irracionális és ostoba gyűlölet megtestesítője. Hazudozik, félreinformál és gátlástalan.” Azt a…(!)

Nem semmi! Micsoda mély-látások, Bayeri- közép-európai iróniával előadva… ahol a diplomáciai érzék is benne oly Fideszi és „csattanós” – legalább is következményeit illetően az lesz, mint ahogy Orbán osztotta volt pofonjait elnöksége idején! - „eltévelyedtünk”? El bizony!

Csak csendben megkérdezem: érdemes-e a feszültségeket tovább növelni? Vagy kiütközött a véleményezőnél a paranoid szkizofrénia? Egy állítólagos férfi (ha annak tartja magát) egy nő ellenében és így? Valószínűleg súlyosabb megítélést érdemelne, de itt is kitűnik- módfelett az érdek! Hatásaiban (élek a gyanúval), a gondolatok cseréjében nincs tapintat, jellem tükröződéseképpen a peremcsoporthoz tartozik, már-már orvosi eset. Bayernál az idealizáció tabuja miatt nem kell aggódnunk… kimondja, amit akar és kész! Bár, amire utaltam már, hogy férfi (ha az), akkor miért érzem az igazi gyűlöletét egy nő irányába, mert ő az ellenségeskedésről nemcsak beszél, így is érzi… ez a nagyobb baj és nem a vélemény, amit megfogalmaz! Lám: az ember, akit nem zavarnak a körülmények, nem is körültekintő a viszonyokra, aki mindent megengedhet magának… fogékonysága- egy merev meggyőződésből eredeztetett és militáns párthűségből kivetített agresszió felénk és már Európa felé is!

 

Pogányakarat írta a bibliát,
mit pogány-kézből kapott a kor
s rá ott adja a keresztényi alapot…
mert üzletelt: hibrid-vallást kap
így a viszony (ingáján elkobzott),
mit e faj… birtokul foghatott-
ki még előtte napimádó volt,
glóriát adott napkorongból
„szentjeinek” a könnyező- valóságokon!
A lélek talál-e így érte égő anyagot?(szőke)

 

2013.04.28.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 278
Heti: 1 107
Havi: 4 252
Össz.: 373 363

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Bayer és Európa...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »