Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán és a túlzás…

 

Orbán egy interjúban is kitért a túlzottdeficit-eljárásra, és elmondta: „az azért volt rossz Magyarország számára, mert folyamatosan azzal fenyegettek bennünket, ha nem azt csináljuk, amit Brüsszel mond, akkor elveszik azt a pénzt tőlünk, ami egyébként a mienk, és jár nekünk. Ugyanitt beszélt arról is, hogy hosszabb távon elképzelhetőnek tartaná a 9 százalékos személyijövedelemadó-kulcsot, de hangsúlyozta, Magyarország még nem elég erős az szja-csökkentéshez. A kormány be szeretné vezetni a reklámadót, trafikügyben pedig arra számít a miniszterelnök, hogy néhány hónap múlva mindenki elismeri, jobb az új rendszer.”  

Ezt az országot Orbánék már elkúrták – a rendszer maga a korrupció, a nagy szája miatt a gazdasági csőd széléig is eljuthatunk – hamarabb, mint azt gondolnánk! Autógyártás szép lassan leépül, mint ahogy már az önfényezés elején a „Mercédesz” indításánál az látható is volt…

Nincs már sok lehetősége a kormánynak, hogy adó- hivatkozással bárhonnan bármit is megvonhatna, az újakkal is az a legnagyobb baj hogy a gazdasági fejlődésnek gátjai lettek! Hazudozásokból már mindenkinek tele van… a pályázati pénzekből még lehetne valami, de a pályázatok hamis volta miatt, már az előlegeknél eltűnnek a pénzek (befektetésre nem kerülnek) a pályázók egy részével egyetemben! Gratula Viktorunk, most már elég lehetne – a lenyúlások korszakának végét vehetné, mert csődbe viszi az országot. A statisztikai számok és a gazdasági mutatók, mind hamisak – pozitív irányt festenek fel, de az igazság, ha az uniós pénzek nem lennének, már végünk lenne végleg! Ideje volna felállni és elköszönni a Fidesz kormányának – előrehozott választással másokra bízni a vezetést, mert ők megmutatták, hogy a semmi az nulla, náluk duplázva az is… sehová sem vezet el. Tehát, amíg lehet tessék leköszönni – ne bízzanak a rendőrségben és a TEK-ben, mert azok is csak ideig-óráig tarthatják a rendet (lásd, a Török példákat)…

Félek, hogy már a választás is elmarad, ha most nem mennek el Orbánék – a hatalomhoz ragaszkodnának (?) - no – de ennyi tudás mindenkiben van, ehhez sok ész sem kell. Az elképzelések csak elképzelések maradnak, ha nincs pénz, pláne- ha csak az éhségkorbácsával a terelgetés… meddig is? A Fidesz jócskán megszedte magát, most már legyen elég. A mutyikra senki nem kíváncsi. Fondorlattal, számok meghamisításával, hazugsággal nem jutunk előrébb.

Lassan az embernek az élettől is elmegy a kedve – munkahelyek papíron ( a valóságban meg nincs), azt mondják, hogy vannak régiók, ahol a baj fokozottan fennáll… de a híreket hallgatva elég gyatra hivatkozásokkal elutasított a munkavállaló… azt a kevés pénzt is, ami van – telefonra és utazásra költheti, hogy megtudja, mégsem kell, mert leépítenek, mert „fényevőknek” áll a világ! Orbán jóvoltából!  Ja- hogy jön majd Ázsia… már itt van, és mire megyünk semmire… lejáratódtunk így is!

Orbánt a saját mocsarába fojtják… intelligencia nincs, zsebre-vágott kezekkel tárgyal, és nagyhangon utasít másokat, de a fától nem látja az erdőt… ez itt a vég. Nekünk befellegzett! Ettől a kormánytól már semmi nem kell – igaz, mindegy is – csak elvenni tudtak eddig is!

 

Vásári kirakós-játék a gyermeteg ellenzéknek… vágyaikból az ismeret érdeklődés-fordulásában… a viselkedés jelentését nagymértékben meghatározza az attitűd, az ellentétes-ellenségeskedés tényei hasonló rossz értelmezéseket kaptak. Szokás ilyenkor hivatkozni arra, hogy a választók nem szívesen vallják meg pártpreferenciájukat a jelenlegi légkörben. Ebből kiindulva az ellenzék nem alaptalanul bízhat abban, hogy a Fideszt valamelyest felülmérik a kutatók, őket pedig alul. Azt viszont nehéz elképzelni, hogy a demokratikus ellenzék hívei az elmúlt egy évben kezdtek el rejtőzködni. Az igazság az, hogy a Fidesz valóban növelte előnyét egy év alatt, legfeljebb ez az előny nem feltétlenül annyira nagy, mint amilyennek látszik. De a dolgok jelentését és fontosságát mindig befolyásolják – ismertetett torzításaival vagy előítéletekkel.

A türelem közben fogy, mert a Fidesz munkamódszeréhez tartozik a mások lejáratása mellett a kikémlelés és a feltárt értékeléseknél a maguk igazából való áttestálás az emberekre, s itt hiába a felháborodás, hogy erkölcstelen, ahogy az előítéleteik rabjává váltunk.

 A tényeken alapuló vélemények nem okoznak problémát. A gyanakvás mindig vádol… pld: mi került elő az egykori kiszólásokból? Íme, egy lejáratási régi-új- kísérlet: az „öregecskedő feleségek”, az „el lehet menni”, a „hazudtunk reggel, éjjel és este”, a „kurva ország”, a „szaudi terroristák”, „a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük”. Hogy miért éppen ezek? A válogatás mindig némileg szubjektív, nyilván azt a célt szolgálta, hogy akadjon köztük olyan is, amelyikről Gyurcsány maga is elismeri, hogy meggondolatlan, szerencsétlen fogalmazás volt, és olyan is, amely töretlenül vállalható – a sorsuk mégis ugyanaz lett.

Hogy mi volt benne a tanulság? - a szomorú, hogy a közeg, amely készséggel torzította el vagy hagyta eluralkodni az eltorzított értelmezést, mit sem változott. Márpedig nem kerülhetnek a helyükre a közelmúlt történelmében tudatosan eltorzított üzenetek, ferdítések, az egész, előítéletességre épített valóságkép, a hamis mítoszok, amíg nem érik meg az igény erre a befogadók széles körében is. Nem lesz áttörés addig, amíg az állampolgárok, a hírfogyasztók nem akarják a szavakat, a dolgokat a maguk jelentése szerint meghallani és megérteni elemi fontosságú ügyekben sem, amíg nemcsak a manipulációnak egyébként kiszolgáltatott állampolgárok, hanem a magát függetlennek vélő sajtó sem tud vagy akar a szavak valódi jelentése alapján különbséget tenni politikák és politikusok között a szerint, hogy mit képviselnek. Amíg mindegynek tűnik, hogy az állampolgárokat egyenrangú vitapartnerként kezelik-e vagy alattvalóként; a megfellebbezhetetlen tekintélyt preferálják vagy a felelősséget vállaló, a tévedéseket is vállaló vezetést, addig a helyzet a régi marad.

De a másik oldalról is voltak elhíresült mondatok, amilyen például az „oszt jónapot”, avagy az „EU-n kívül is van élet”, s miközben az előbbit szerintem torzítani sem kellett, annyira esszenciálisan jellemző a mentalitásra, összességében tizedannyi kárt nem okoztak ezek a mondatok a gazdájuknak, mint Gyurcsánynak a maga mondatai. Az igazi kérdés ezért az, hogy ennek mi az oka? 

Egyik: a kormány mögött álló politikai erők miért hagyták, hogy a valóságot átírják körülöttük? Írhatnám, hogy „költői” a kérdés, hiszen egyértelmű a válasz: az érdek!

A másik hogy, és ezt Gyurcsány is hangsúlyozta: „… hogy a politikai ellenfél működésébe belefér, hogy egy őszödi beszédet a maga hasznára igyekszik fordítani, de ami miatt ez bukáshoz vezetett, az a mögötte álló párt és a saját térfelének magatartása volt. Én nemcsak az őszödi beszédre tartom ezt igaznak.” Az ezekre adott válasz a lényege az egész történetnek, s egyben a tanulsága is… (!)

 

Lám csak – a Fidesz már azt csinál, amit csak akar!

 

„A negyedik alaptörvény-módosítással egyszer és mindenkorra eldőlt, hogy Orbán Viktor azt írat bele az alaptörvénybe, amit akar. Alkotmányossági kifogásnak akkor van helye, ha azt a miniszterelnök jóváhagyja. Máskülönben az alkotmányos vétót és kontrollt felülírja egy újabb alaptörvény-módosítás.

Márciusban a kormánypárt megszerezte a jegybankot is. Matolcsy György az MNB devizatartalékából fedezheti vállalkozói hitelprogramját és kivédhetetlen későbbi ötleteit is, nem a központi költségvetésből.

A nyilvánosságot letaroló rezsicsökkentést a Fidesz ajándékaként jelenítették meg a kormánypárti kampányok. A Fidesz vélhetően azért nem izgatja magát különösebben a trafikbotrány miatt sem, mert azzal számol: júniustól ismét mindent beterít a közműdíjak további csökkentése.

Végül ott van a szabadságharcos narratíva, amely magába szív minden politikai konfliktust a bankadótól a Tavares- jelentésig. A Fidesz még a nem túl valószínű európai uniós szankciókat is el tudná magyarázni híveinek egy ideig.

Felvethető, persze, hogy vajon a második rezsicsökkentési hullám hozhat-e ugyanakkora politikai sikert a Fidesznek, mint az első. Még akár igaza is lehet Pokorni Zoltánnak, aki a túl hamar csúcsra járatott kormánypárti támogatottság miatt aggódott néhány hete.

Csakhogy a Fidesz kormányzásának katasztrófa sújtotta területeiről alig esik szó. Hiába halódik zajosan az oktatás és csendesen az egészségügy, hiába hoznak a humanizmus minimumától is távoli szociálpolitikai döntéseket, hiába nő a szegénység, hiába került lejtőre az alsó középosztály, a Fidesz mégis győzelemre áll. Szavazótábora, listái, pénze, médiája egyaránt készen áll a választásra.”

Ahogy jó székelyem mondja mikor megkérdezték tőle: „Haza mit izensz? J’egésséget! – mondjon j’egésséget az odahaza valóknak es!”

 

Sóhajokkal a lét, félelemmel telt az érzés…
Szívek jege marja kedvem, ekképp szóltam
      lázongva- 
áthágva minden törvényt, rendelését
magamnak nem tudva, 
       mert sürget a különbség
       a kivédhetetlen szégyen… rég.
Rab- és szolgasors, vele a cél-
a vegetáló jelen jobb-bal részein hol már az engesztelés?
A múlt szétmázolt lapjain homály van és reszkető szájszél,
szavak, fizetett-taps, melldöngetés- s lélektelen gerinctelenség—(szőke)
 

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: „egyre több visszajelzés érkezik arról, hogy a magyarországi gazdaságpolitika jól működik, és kivezeti az országot abból a "mélységes és reménytelen gödörből, amelybe a Gyurcsány-Bajnai kormány taszította az országot".

Mint fogalmazott: „…az EU is kénytelen volt elismerni, hogy Magyarország saját erejéből állt talpra. A külföldi befektetők bizalma is megnőtt az ország iránt, rekordmennyiségűre nőtt a befektetett tőke mennyisége, a hazai vállalatvezetők pedig egyre bátrabban mernek tervezni - tette hozzá.”

Lám! - védelmi nagyasszonyunk szeretetteljes megnyilvánulásain nevelkedik egy új generáció, aki még hihet benne… mert szebb még a rózsánál, s liliomnál es (!) – mondom jó székelyem után szabadon: „mett más üresség nem vót!” – de addig es adtak neki másféle dógot, s ő úgy viselte magát, ahogy…! Magától értetődő hite – mások horizontális átmenetét (a kapcsolatból) ugyan nem könnyíti, de egy-csavarral a vertikális „fejlődése” explicite „nyomatékolt”… funkcionálisan dinamikus elmélyült-tanulmányozásában. Itt már belép a hajlandóság, az érdeklődés- a tulajdonság és a jellem is… ami egy-könyvi terjedelemben is kevés, hogy tudatosuljon bennünk ő-szükségessége!

Selmeczi: „Az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció (mellesleg megjegyzem, hogy még a szót sem nagyon ismertük 70-től 90-ig – valóságos értelmében – hát még, hogy érezzük is a tartalmát!), csökkennek a családok terhei, infláció felett nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak, bízhatunk a gazdasági növekedésben. Magyarország a világválság ellenére immár harmadik éve az egyik legstabilabb országa pénzügyileg az EU-nak - tette hozzá a szóvivő.”

Hm… hogy miért nem érzem? Persze hülyeségeket lehet mondani… egy biztos az árát mindennek megfizetjük! A hazugságét is…

Ahogy jó székelyem mondotta volt: „Hálákat adott, az igazság isteninek, hogy őt, mind igazat, nem hatta el.”

 

2013.06.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán és a túlzás...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »