Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán, Orbán és a rendőrállam...

 

...a magyar határrendészeti törvényi szigorításokat kritizálva, beleértve így- a válsághelyzet bevezetését is, ami nemzetközi emberjogi egyezményt sért.... valóban kijelenthető:

Az Orbán-kormányzat egésze egy elégé hátborzongató diktatúra. A menekültválság lehetővé tette, hogy a végrehajtási szabályokat elfedjék. Ha nem keltettek volna a közvéleményben pánikot, ezt nem is tudták volna véghezvinni - mert a röszkei határnál a rendőri intézkedések során újságírók is megsebesültek, és a rendőrség egy operatőrtől a forgatott anyagot is elvett, amit viszont a magyar rendőrség kategorikusan cáfolt.”

Amilyen a Fő, olyan az lentebb is...

Íme így- az adott helyzetekből leszűrt tapasztalat, amiként is az illúzió lefosztódott magától, ekként jutottunk a dolgok lényegéhez: elidegeníteni! - ha izolál, igenis izolálni! A valóság: metszően éles, társadalmi harca erőből és fenyegetőleg, de már mindenben és mindenki ellen! Ha látszólag „béke” van, akkor sincs béke, mert az állomány kivezérelve pénzbeszedésre, már büntet, merthogy a költségvetésükbe hiány nem lehet (a határzárral keletkező többletkiadást be kell szedni) – a lakosság zsebe még bírja. Orbán beszél (mert vannak szavai és miért ne lennének, hiszen politikus), hatása itt és így: a populista és demagóg buktatóival teletűzdelve, történelem-hamisító akaratával lett valamivé s embertelenül... igen, a hatás, biztos voltában (úgy magában), indulatokat generálva hódít, mert elfogadják közhelyeit – beletrafált valamibe- imigyen dolgait most feldicsérnék, bár féligazságaival felépített a mondanivaló, (most)- mégis „hősként” ünnepelnék- talán? Persze, ha a felszín alá- és mögé is néznének a tényekből más jönne ki (pld: egyáltalán nem volt előrelátó, a véletlen hozta a másként látását), mert a látszat az látszat így is, úgy is, az esetleges meg nem magától választódik el a törvényszerűtől (azt akként kellene elemezni is), akkor kibukkanhatna az igazság is, ám az fedve marad... a kirakat lett szép és nagy!

és Orbán szájából ömlik a mocsok- a trágyalé továbbra is ott az ENSZ-gyűlés után, a menekültekről véleményez, miként: „Az érkezők többsége fiatal férfi, inkább hasonlítanak egy hadseregre. Nagy részük iskolázatlan. Munkatapasztalatuk sincs. Többnyire arabul beszélnek.” - akkor honnan tudja, hogy iskolázatlanok... pedig a fáma épp arról szólt eddig, hogy a középréteg jött, mérnökök, orvosok, mesteredzők és mesterek- akik a szakmákhoz értők! Előítélettel itt „böngészni” nem lehet! Rajta sem látszik a jogi-végzettség, ráadásul a joggal, mindig beleszalad egy-egy pofonba... szóval, nézzen a tükörbe elébb. S kijelenti még: „Másrészt a beilleszkedéssel sem foglalkozik a világ.” Orbán, Orbán- a beilleszkedéssel, nálad nagyobb baj van... voltál lázadó (állítólag „forradalmár”), lettél hőbörgő csak! Téged sem érteni már, pedig magyarul köpöd a szavakat! Ja- hogy - „A pályán nálunk nagyobb fiúk játszanak”! Így már érteni vélem, amit mondasz... a nagyot csak játszottad! Akkor, a véleményed nem is számít.

A horvát miniszterelnök véleménye, hogy a menekültekkel kapcsolatban Orbán mindent elutasít. Erre, egy nagy képű reagálás Orbántól: „A horvát miniszterelnök nem a horvát emberek véleményét fogalmazza meg, hanem a szocialista internacionáléét, akinek az a dolga, hogy támadja Magyarországot.” Nem semmi hozzáállás... de mert így és ilyetén a viselkedés nála, nem csoda, ha mindenhol ellene „szavalnak”! - „...a bevándorlás kezelésével kapcsolatos új törvények, amelyek nyomán például már hat megyében hirdettek ki "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet", azaz részleges rendkívüli állapotot, előkészítik egy rendőrállam kialakítását. A következő lépés annak a nyilvántartási rendszernek a bevezetése lehet, amelyben minden magyar állampolgárt arcképével tartanának számon - miközben térfigyelő kamerák hálózatát építik ki mindenfelé. Erre a nyilvántartásra ráépülhet egy arcfelismerő rendszer, és összeköthetik az ország összes többi adatbázisával.” Orbán, Orbán -tényleg lehettél volna Valaki is! Mondjuk jó miniszterelnök 1998-tól. Csak hát ehhez hiányzott a háttered. Nem hiányzott viszont az a bizonyos “von Haus aus”. Magad mondat önmagadról még anno, hogy a családod se paraszt, se munkás nem volt, te pedig otthonról nem hoztál semmit. Úgy lettél első generációs értelmiségi, hogy az ország legelitebb, legkeresettebb szakára (ELTE ÁJTK) csupán “jobb híján” kerültél be. Rendben, akár el is hiszem, hiszen nem te voltál az első, akit apuka párttagsága, illetve egy (Simicska által emlegetett) piszkos alku segített be az Alma Materbe. De nem is lett mindenkiből elébb szocio- osztán meg pszichopata! Ez nem volt kötelező! Csak az olyan kisebbségi-komplexusos cezarománoknak mint te! Akikben hozzád hasonlóan tombolt a szerzési vágy! Akinek nincsenek elvei és erkölcsi értelemben vett jó-tulajdonságai, csak a törtetése! Akinek tényleg van mondani valója az általa vezetni kívánt társadalomnak és nem csak a naponta változó, mindenkit megosztani és meghülyíteni kívánó propagandája!

És folytatva: az októberi hónappal el is kezdődött a rendőri attrakció: immár bárkit, bárhol igazoltathatnak... megmotozhatnak... lakásába bemehetnek és intézkedhetnek, ház-kutathatnak, akár engedély nélkül is, stb. (most kaptak teret a „piszkos” rendőrök). Demokrácia mi? Diktatúra és a legsötétebb fajtája, ami itt van! Pofázni még lehet (idekinn), de- ha a „vallatóba” tenné valaki- csak véleményét közreadva is - hát megnézheti magát! „Magyarország egy szép csendben ketyegő, időzített bomba.” Orbán, Orbán, hogy a „kancsal emlék szépítsen tovább”!

 

változó idő

 

 

...mond – így a szabályokhoz

mindig

miért ragaszkodsz?

Hiheted-e - csak a régi barát búsul

most

hogy ily recsegősen vagy (?)

ja- hogy fontos a tekintély és

az „egyenesút”

schneidiglen”

a szabás ott

s a henye hivatal a cikk-cakk... (?)

mi elengedhetetlen -

Jaj!

És megint jaj!

Ha azt akarod hogy

sírjak

elébb magadban keseregj el -

...a világ itt

ha omolva rád-szakad

- sértőn-rút illetlen -

ott a kétség int?

Vagy- a feltétlen feltétel

a sok „silling”?

Már érteni véllek:

ahogy időd változik

a gyakorlat mesterré tett!– (szőke)

 

2015. 10. 02.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 54
Heti: 381
Havi: 3 526
Össz.: 372 637

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán, Orbán és a rendőrállam...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »