Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Bájos ifjúság”!

 

Bájos ifjúság elbájolja magát... a pillanatnyi helyzetmegoldás csak valami- rész az egészhez viszonyítva, de az összkép töredezett. Még nem tudni mi lesz és ki- mivé lehet – ez is igaz... éretlenek még a nyilatkozatokban (ami nem volna baj), de hogy minden eddigi elutasítva általuk – a pártok véleményét, javaslatait lesöprik- „haragszomrád hétfő” után már más az elképzelésem, mint volt az internet-adó elleni fellépés után...

Az felpezsdített - a korrupció elleni tüntetés is (Vágóéké), mert volt igazi mondandója... a haragszom, mindenre és mindenkire (és nem szó szerint idézve), de haragszom a demokráciára, haragszom mert diktatúra, haragszom, mert Vona, haragszom, mert Gyurcsány, haragszom, mert jobboldal, haragszom, mert baloldal, hagszomra is haragszom stb... oké!- de a harag hova vezet? Ja, hogy toporgunk, csakhogy a politikában „két-lépéssel” mindig előre kell látni, vagy bukta van – nem lehet úgy hozzá állni, hogy lesz majd valahogy. Csinálunk valamit, majd az „idillikus” kép után jön egy nagy sóhaj – így ne!

A TV szereplést még ne erőltessék, az később legyen- ha majd a lélek is rámozdult a valóra és a mondandó nem kirekesztő, hanem mindenkihez szóló és ha már nem a felelőtlen gondtalan „diszkózós” öröm motivál másokat.

Elutasítva Gyurcsány csak, mert változást akar? Kimondott valamit, ami változást hozhatna, felmutatott célja az előrehozott választás... de hiszen burkoltan vagy nyíltan mindenki ezt akarja... változtatni (!?)

Járulékos haszonként a hatalmi bukta? - jaj! Istenem – hát persze, úgy magától majd! Vélemény az vélemény és felölelte az ország legalább kétharmadának vágyát.

„Reménybeli politikusaink” vágya sejtet valamit, de a forma- bár forrongó, ihletője mégis a mulandóság... igencsak öregecske lesz minden fiatal, ha ilyetén akar váltani – kibontották a zászlót, de az élettartalma más kell legyen... perspektíva nélkül nem lobog! - hm... hm... csak szívet rándító riadalom lesz! Akik ellen fellépnek, megsúgom, ha nagy cél nem lesz (pl: kikövetelni az előre hozott választást), akkor a mostani hatalom, székében hátradőlve 2025 után is itt lesz, egy pofátlanul kiépített önkényuralmi rendszerben „álnokul amint a tolvaj öregség”!

Tenni kell, ebben igazuk van... de az ország normálisan így nem fog működni – anarchia lesz, és nem hiszem, hogy ezt akarnák a fiatalok – az őszinteség tetszik, de- ha így megy tovább csak álarc lesz a vége... és vége, mert gátlásos, mert a vágy vágy marad a pubertás-”erkölcseikkel”, amik az idővel múlnak... a tartalom fontos, mentegetőzni nincs is miért, de az igazi bánat- és az elégedetlenség milyen értéket tud felmutatni mást, mint a változásra való igényt, ehhez viszont valaki mögé be kell állni... a valami itt nem elég! Az éveket eldobni nem lehet (elmúltak és elmúlnak) – tanulni lehet belőlük, és a tapasztalat azt mondatja velünk, hogy a fordított sorrend nem előre visz csak vissza az időben.

 

Ne! - már ne...

ne törd fejed rajta (!)

„Szent”-lakomákkal hajt félelemre

az „istenek” hatalma...

kényszerekkel mindig más szerepre,

hajlama is lehetne egy-egy szóra! – (szőke)

 

 Kuncze most emberi volt: rosszul kormányoztunk, a választók megbüntettek bennünket, nos- így korrekt!

A büszkeség ideje itt véget is ért... ahogy Orbánék sem lehetnek büszkék arra, hogy a fél országot nyomorba döntötték – a haverizmus, a sógor-komaság látjuk hová vezetett! A hatalom természete, immár ismert! Mára pofátlanságuk teljesedett...

A fiataloké a jövő, de az öregek tapasztalata nélkül bukásra van ítélve a tett... mert nem tudják az ügyet előrevinni látszólagos pártatlanságukkal.

A választási rendszer megváltoztatása csak a mostani pártokkal lehetséges (békésen) – másként csak forradalommal menne, amihez a mai ifjúság magában kevés, imigyen csak önámító formamámor szülte formajáték a jelen szerveződése. Sivár életünk szép dekorációba menekítése (egy fővárosi színfolt), ahol a politikai mondanivaló egy- egy részhelyzet megoldására ad ugyan lehetőséget, ám a rendszerváltozásra semmit sem mutat fel. Hogy lesz leváltva ez az országnyomorító félfeudális kapitalista rendszer? Hogy lesz felépítve egy európai modern polgári társadalom? Hát kérem- szépen, a „szépségek” ellenére is csak passzivitást hoz a tudatban, ha nem látnak bele a lényegbe, ha nem vállalják be a szövetségek, a mozgalmak, a pártok politizáló útját. Orbánnál az ilyen ifjúsági-kezdemény hamar megbukik, ha nincs egyéb más céljuk, mint felrázni a fiatalokat... és? - tovább? Orbán ígérni is fog- a fiatalok ezt eredménynek veszik, de az épp eltörölt tétel észrevétlenül más néven mégis bekerül majd a folyamatba, ritka a kivétel majd- hogy nem... a fiatalok tiltakozó hangja most ennyit ér. Itt tárgyalni - a jelenlegi hatalommal - nem lehet, de a sors elleni keserű lázadozás sem vezet eredményre... mindenképp szövetségest kell keresni – vagy az idő teltével csak a mókuskerék marad és- vagy a nyomor.

Tudjuk az ellenzék leszerepelt, azonban az értelmes hangokat ki kellene hallani mégis, hogy a tett értéket hozzon, ahogy Babits mondaná most is: hogy a jó termés időszaka jöhessen el, ahhoz kell a messzi és közeli cél, „a kozmikus és a mindennapi, egymásba játszva és egymást értelmezve”! Programok és a realitás-látás, hogy az igazságokba kapaszkodva kialakulhasson az egység – s vele a lélekváltozás, a változni kész lélek fontosságával most, hogy a konkrét létbe együtt-légzést adhasson... ez a lényege a „mozgalmaknak” - ezek nélkül csak az „esztétikus tehetetlenség” kerülhet felszínre és kész, ennyi!

Van munkátok- fiatalok, és nem is kevés még!

 

Oklevéllel-bélelt sátram

a dühös viszályban

lebbencs mámorában

borral teljesedik ki...

 

Igazmondó hazugsággal

csipet sóm és marék lisztem,

adott tudással

pusztán tenyész vészt,

már akármi -

 

árván a sok csillag közt,

hogy maradtam magamban,

így nyúlt értem az alkalom a "harcban" – (szőke)

 

2014. 11. 24.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 63
Tegnapi: 226
Heti: 63
Havi: 3 208
Össz.: 372 319

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Bájos ifjúság"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »