Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Egy év-értékelő margójára...

 

… és akkor most jön a mindent betöltő rossz?

Másként a valami, másként tálalása- így?

Ugyebár, egy nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik.

Orbán érti is a módját ki is adta a parancsot a kis-főnöknek (úgy tudom még Lázár az, bár a feladatokban már ropog a gerince... majd tovább passzolja!) - egy-sóhajban, hogy, ami- ezek-után jön:

annak sulykolása érdekében használja fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).

Márciustól a TV-k átszervezése, magyar BBC majd önti magából a propaganda anyagot!

Ahogy ez egy diktatúrához illik!

...és máris karöltve munkálkodnak azon, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé (és a Világ elé is persze), amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől.

A kemény, megszorító intézkedések fokozatosságára (nehézségi-erő, nyomaték stb.) ezentúl jobban fog ügyelni Orbánunk, mert így legalább a „zemberek” jobban hozzászoknak a rosszhoz, talán észre sem veszik sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be...

Az állapotok riasztó színtelenségét hangsúlyozni nem fogja, viszont mire is jó a suba- majd alatta teszi a lassú- lomha mozdulatát – amiként hagyva a lényegét változatlanul – mélyebb értelmét csak felette mutatja, hogy a kormány a népért van és nem önmagáért... ilyetén ugyan nem a valósága még, de színesedik kirakata mégis e-képp!

És lesz ember, aki még (mindig) elhiszi neki... hogy Ő a visszavonhatatlan „megváltó”, a leválthatatlan csoda, aki értünk soha nem fáradt (!) - ezért is a „keleti nyitás”, hogy fesztelenebb legyen légköre az elszámolásban... lám az orbáni „kijózanodás” az előre-látás tisztaságán át, az új lehetőségek ígéreteivel... amikkel a korrupció legmagasabb fokára hághat?

Komolyra vehetném ezt a kérdést, de minek? - nem számít, azaz nem az számít úgysem, mit mond Orbán, de hogy mit cselekszik még? - az már igen!

A jelen feszültségét ő okozta, kimászni az önkívületből is csak ő tudna... kérdés akar-e?

Pénteken sok-minden eldőlhet, no- meg sok-minden nem fog eldőlni.

A kapcsolat bensőséges marad, a megmaradt híveivel (az bizonyos) – ám ennek érdekében Orbán egyszerűen fogalmazza majd üzeneteit kifelé- a nép felé (már-már infantilis módon), minimális szókinccsel, rövid mondatokban. Mint-ahogy már azt a hallgatóság megszokta tőle! - ilyetén a naivitás határtalan - és hajlamos az információs beetetések elfogadására... ezt jól is műveli Orbán!

Veszprémből kapott egy üzenetet népétől, ahogy megbűvölték őket az események, hogy lám! - milyen bátran összefogtunk és győztünk! Az MSZP mondja (már-már magának kisajátítva a dicsőt!), nem én...

Ugyanis Veszprém jelentősége, majd a tatai választásnál lesz döntő... de az „izzó-mámor” (amit jelenleg az MSZP produkál) előre még felesleges – ebből még akármi is kijöhet...

Egyszóval sötét van! Lehetne még sötétebb? - igen lehet: a hajsza vaksága és következményeinek sokasága, amiként a megélhetésért a lélektelenség üt vissza- és a lét kesernyés ízein, kényszerekkel adja majd vissza a hatalom, a most elszenvedett Fidesz-vereséget!

Ebből nehéz lesz kijönni... Orbán nem mond le semmiképp – pedig az illem ezt diktálná, már-akár most is, így is.

Túl sok volt már a baki!

Európától elszigetelődünk, szomszédainkkal rosszban vagyunk, a szakítás meg már régebbről megtörtént csak nem akarjuk észrevenni.

Amerikával harcban áll (csak nem akarja elhinni) – igazság bajnokaként még próbát vesz (!) - de hiteltelen lett! A Hazugság sziklaszilárd alapjai repedeznek, sőt „mocsárosabb-részein”, bizony süllyedni is kezdett (a választók folyamatos csökkenése- kihátrálása már ezt mutatja)! A gazdaság, a statisztikák, a szegénység stb. (lehetne napestig sorolni az oktatástól, az egészségügyig, a bolt-bezárástól a vállalkozásokig és az örökös számjátékok szerencsétlen másításain keresztül sok minden mást még)- mind- mind érzéseket közvetítenek.

Így már egyre nehezebb lesz Orbánnak az érzésekre hatni, hiszen a racionális gondolatok sokasága már „befészkelte” magát. Bátorítani nem lehet a mindenféle emocionális megnyilvánulást, bár az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt... ez tény! Próbálkozásai, e-téren csak „olaj lesz a tűzre”!

Kettős-beszéd, a tingli-tángli- a sok pávatánc nem jött be... mást- másként meg hogyan? - erre várjuk a választ Orbántól. Pénteken- a Fidesz évértékelőjén!

 

...a módi?

 

...már az illemet is sértő a mód

egyensúlyát vesztette a lét -

 

Nyugtalanul szoronghatom az értékelő-döntést

(zavarba-ejtő rendjével

már-már undort keltőn)

...ahogy iszonytató-

élvezetében kötelez együttműködésre

és szabályainkat rúgja föl

...ahogy ránk nyomatékkal ég? (szőke)

 

2015. 02. 25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 226
Heti: 28
Havi: 3 173
Össz.: 372 284

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: ...egy év-értékelő margójára!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »