Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Az eszemorzsolt…

…hol fal vagy szakadék van, arra normális esetben az ember nem megy! – igazodnia kell az objektív valóság téri rendjéhez… vajh’ milyen erőhatás vagy idegrendszeri folyamatok kényszeríthetik mégis az ellenkezésre. Hiányozna a szabályozó rendszer? – hogy a lelki jelenség valóságtükröző és cselekvésirányító szerepe erre determinálja? Széttöredezett lelkiséggel módosul a motiváció, az akarat és célképzete stb. Vizsgálni a korélettan dolga… nem az enyém.

És mert Orbánnál minden fordított – ilyetén is működik, ezért is kaotikus minden és véletlenszerű annak eredményessége! Végső soron itt leljük meg mindenfajta törekvés lehetőségének forrását, és hosszabb vagy rövidebb ideig tartó sikerének okát és alapját… persze ha feltételezhetném a köznapi józan észt!

„A magyar kormányon és személyesen a magyar miniszterelnökön viccelődtek a ZDF kabaréműsorában, a Heute showban – írja a 444.hu. A műsorban ismét előkerül a fasisztázás-diktatúrázás, az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása, a Klubrádió ügye, a ZDF rajzfilmes megmozdulása, valamint Orbánnak erre adott válasza.”

A most leképezhető következménye, hogy: folyik a Vezér tisztára sikálása, menetközben ráébredt, hogy mekkora barom is volt, mikor Angela Merkel beszédére reagált, mondván, Németország már küldött lovasságot tankok képében Magyarországra, de ne tegye, nem volt szerencsés ötlet. Hát, ez a „beszólunk Angélának” típusú mondatocska sem volt túl szerencsés, így aztán most vért izzadva próbálják az erre szakosodott kommunikátorok korrigálni a vezéri ostobaságot, mondván: tulajdonképpen nem a német kancellár beszédére reagált, hanem Peer Steinbrück szociáldemokrata kancellárjelölt felvetésére, aki megpendítette Magyarország esetleges kizárásának a lehetőségét az Európai Unióból.

Ennek némileg ellentmond, hogy szavait a kancellár asszonyhoz intézte, de kicsire ne adjunk, ellenben képzeljük el, hogy mi lenne, ha Németország következő kancellárját Peer Steinbrücknek hívnák…

Ahogy jó székelyem mondja: „Mit a gútot gircsáváskodol annyit te, izgána?”

A mi szegény betegünk be van oltva külpolitikai érzék ellen, ellenben amikor kisgyerek volt Viktorka, akkor apukája bizonyára vett neki pléhkardot, azóta sem tud leszokni róla, hogy mint a Gyalog-galopp hőse, kardját rázva csörtessen fel-alá a világban, mint vadmalac a makkosban.

Itthon, ha kinyitja a száját, akkor hazudozik, ha külföldre megy, vagy külpolitikai témáról beszél, akkor ehhez még a partnereket sértő vagy hülye kijelentések sora társul.

Viszont ezeket remekül kommunikálja, mert mindegyik ilyen alkalom, mikor a világ felháborodik az idiótaságain, alkalom arra is, hogy beleálljon Kossuth Lajos szerepébe, és üldözöttnek nyilvánítsa az országot, akit a gaz multik államai üldöznek. Sajnos, az ilyen típusú  baromságra rengeteg vevő van Magyarországon, ezt jól példázza, hogy Kossuth Lajos, aki egyébként a reálpolitika ellen kapott védőoltást  mai napig a nemzet elismert hőse, ennél fogva ő is joggal számíthat hasonló elbírálásra. Most is éppen függetlenségünk védelmében ágaskodott kedvenc hordócskája tetején, mert a nyugatiak szóvá tették, hogy talán negyven méter magas arany szobor (kinyújtott ujjával mutatja a helyes irányt) talán túlzás lenne egy Uniós országban, és talán a pedagógusok tettleg-fenyítésének terve is kicsit elkapkodottnak tűnik.

Mindenesetre a német közbeszédet nem a mucsai kocsma könyöklője mellől tematizálják, ők pontosan tudják, hogy az ominózus megnyilatkozásában vezérünk egy szintre hozta Angela Merkelt Adolf Hitlerrel csakúgy, mint a hitleri Németországot a Szövetségi Köztársasággal.

Németországban komolyan veszik a múlt tanulságait, ezért nem számít bocsánatos bűnnek az ilyesmi.

Mindenesetre, ha ezért leesik egy-két koki meg saller, akkor ő is besorol lánglelkű forradalmáraink sorába, merthogy nálunk arra van kereslet.

Ő pedig kiválóan alkalmas nemzeti hősnek, hiszen már tönkretette az országot- majdnem annyira, mint Kossuth vagy Rákóczi, de Horthy sem rossz összehasonlítási alap számára a másfélmilliónyi halottal.

Csapataink harcban állnak, Orbán a helyén van, az „ünnepi-karbantartást” már elvégezhették rajta.

Egyéni képviselői indítványra tárgyalja a T. Ház a Temetők rendjéről szóló jogszabály módosítását, mely szerint a kapuk feliratait a Feltámadunk feliratról Fel! Támadunk! - feliratra kell korrigálni.

És holnapután elindulnak a magyar huszárok „békemenetben”, megsarcolni Berlint…(Pu - Pu blogja)

Ahogy jó székelyem mondja: „ Ezek azétt rea mindenként „irigykedtek”: meg es egyeztek benne, hogy őt valamiszerént odébb állítsák.”

 

 …ejnye, ember! – nem játszol jól…
 A lelked is megátalkodott, megriasztott- mondom
és a mosoly, mit feléd küldök? – gúny-vágy egy bolondtól?
Csak-hatalmadban lehetsz boldog? Benne a dolgok
lapulnak és vannak… magától sokszorozva az önvigasztalás
kapaszkodik ott nem-illendő- buzdulásban,
hogy itt-ott dicsőn lubickoljon hangulatom?—(szőke)

 

Megjegyzés:

„Orbán Magyarországa – tehát nem a magyarok országa, hanem az- az állam, amelyet Orbán és pártja működtet, s amely az egykori pártállam módjára a maga felfogása szerint írja újra az ország huszadik századi történelmét – felvállalja Magyarország második világháborús szerepét a nácik oldalán.”

Erre jó székelyem azt mondta: „Kicsi hiba, kiépüli!”

Az állam jobban tudja nálunk a dolgokat, mert a dolgok bonyolultak. A dolgokhoz az emberek nem értenek, csak az állam, mert a dolgok megoldásához hatalom kell. A tudás hatalom, ezért a hatalom, tudás. Ilyeténképp az államnak hatalma van, ezért okos is. Nem úgy, mint az emberek, akik bár megválasztották az állam irányítóit, ettől függetlenül ostobák.(Litkai)

 

2013.05.26.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 258
Tegnapi: 330
Heti: 1 061
Havi: 4 206
Össz.: 373 317

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Az eszemorzsolt...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »