Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán lehet fekete bárány?

 

Mindig annak van igaza, aki vakmerőbben hazudik”!

Egyetlen szentséget ismersz

a csizmatalpat...” (!)

 

Weber: “Orbán Viktor nem Európa fekete báránya”

...lehet, hogy nem Európa fekete báránya (túl szűk a kör), de a világé. Olyan, Észak Koreai a viselkedése (de még fazonban is van hasonlósága), miként diktátorkodik országa és Európa fölött... ám így sem bárány ő, hanem egy ravasz róka – s hordja is magában a veszettséget, amivel fertőz! Már a rossz példát, mit mutatott- más országok is magukévá tették... kerítenek, majd körítenek. Bevetik a sereget! Ha nem ismernénk Orbánt, akkor fogadnám el felé a dicséretet... ám tudjuk és személyiségéből is az sugárzik, hogy egy renitens- aki semmitől nem riad vissza, ha hatalmát látja veszélyben... no- és a feléje tett dicséret még jobban arra fogja ösztönözni, hogy ellent menjen a szokásoknak, hogy magasabbrendűségét mutassa Európa felé... a kirakat megvan és bedőlnek neki, mert elhiszik, hogy tudás van mögötte. Ami csak káosz a fejében, amiként állandó indulati állapotban van!- a lelki-élet kóros elváltozásai benne, ahogy kézenfekvővé tette azt a feltevést, hogy a lelki jelenségek nála sem mindig tudatosak: hogy cselekvéseit adott esetben olyan lelki jelenségek, olyan emlékezések, vágyak, törekvések, motívumok stb. befolyásolják, amelyekről nem tud. Ezek nagyrészt kóros jelenségek (sajnos) mégis- hogy nem tudatosulnak benne... szemellenzősen csak egy cél lebeg szeme előtt és az a hatalom! A tudatfogalom összetartója és hordozója ez a lelki sajátosság és mint indítékhoz különc beállítottsága adja, hogy az értelmezési „játék” egy külső tapasztalással vegyült introspekció, ám a belsővel szembe állítja - ha a tényeket figyeljük – elfelejtve ilyetén, hogy tudása valamiféle befelé-fordulás, önmagunkba nézés eredménye kellene legyen – a tükör soha nincs előtte (a lelkiről beszélek)! - és az élmény benne egészen másként csapódik le... ezért a szószátyárkodása (néha érthetetlen tartalommal) az igazság és a fél-igazságok összemosása, miként formálja azokat át hamissá (eladva így igazságnak) – az kitűnik viselkedéséből, arcjátékaiból és hasonlókból. Cselekvés és viselkedés módosulása az, és hirtelen fordulatai, irányultsága, lezárulása stb. ahogy mondatai és a szavak kihangsúlyozása elénk tárja „bárány” természetét, hogy az, hogy ravaszul az összbenyomás alapján egy rókává... „ecce homo” mondanám! No- de hagyjuk is jellemzését, hiszen- a leírtak ellenére is egy érző és cselekvő, szenvedő és aktív, szenvedélyes lény!

EU-belügyminiszterek válsága...

„Der Spiegel: Az EU-belügyminisztereknek nincs koncepciója – Európa céljai válságban”

… kérdezzék Orbánt, ő tudja a tutit, legalább megtudják milyen is a magyarok Istene! „...minimális kompromisszumokban sem tudnak egyetértésre jutni, amelyek mindössze a dráma tüneteit enyhítenék. Ha már ez sem sikerül, akkor tulajdonképpen minek létezik még az Európai Unió?”

Mindenkinek ki kell szabadulnia az álomgyárból, mert szükségünk van Orbánra a téma megoldásához – ezt Horst Seehofer bajor miniszterelnök mondta”! Orbán elérte, amit akart és tenni is eszerint fog – tesz, amit csak akar... és mindenkire, mert öntörvényű, néki senki nem parancsolhat!

Az ember fejében a belügyminiszterek válság ügyében tartott értekezletének eredményét látva egyetlen kérdés van? „Ez minden?”

Orbánnak a fő irányvonala, hogy nincs irányvonala! Kövessék, ha már ennyire tehetetlenek... és- hogy semmilyen pozitív tervük sincsen a válság leküzdésére, mint mindegyik a miniszterelnökének asszisztál!Ha az ember egyáltalán valami pozitívumot akar látni a menekültdrámában, akkor talán ezt: „rákényszeríti az európaiakat, hogy elgondolkodjanak magukról, egymáshoz, és a világ többi részéhez való viszonyukról.” És ha minden jól megy, ebből a végén olyan Európai Unió jön ki, amely jó okkal vonzza az embereket, és ebből meríti az erejét.

Szíjjártó közben- áll a vártán-

józan ésszel- hármashatártól Marosig... "ésszerű távolságig" a fondorlat, lám a harag és gyűlölet áttevődik kerítés-formában a Román határra is! Nincs tudomásul véve a jogban az alap: miszerint nem elegendő minden egyes ember akarata. Szükséges, mindannyian összességében akarjuk! Ez feledve?!

egy gondolat

 

Ó! - te piaci kofa!

Azt a jó-szagú labirintusának!

...hogy nyomja

tűjét a lét rácsába... (!)

...ámuljon szemed rajta

ahogy álló-vizét kavarja

bűnre-merész hajóival

tettre-váltódott gondolata

mely még

üres-telken levegőz a mára

- erősen fura -

...találkozások árnyi-fehér kezükben

nosztalgiákon megzavarodva! – (szőke)

 

2015. 09. 15.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 74
Heti: 114
Havi: 4 414
Össz.: 373 525

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán lehet fekete bárány?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »