Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a terrorveszély...

 

 ...bizony mondom futnak az évek

és imára sem késnek a ráncok

a ma- iszony rajta

és a könyörtelen vég...

Van még- lenne még ki lefogja

szörnyetegét? – (szőke)

 

Alkotmánybíróság előzetes vizsgálata, miként alkotmányellenes valami... hol is? Egyáltalán a jog és annak megsértése mikor áll fenn – fennállhat-e? A törvényjavaslat előzetes vizsgálata- feladata, hogy az Országgyűlés által hozott- alkotott törvények ellentétesek-e az alkotmánnyal. Az igen. Jelentősebb feladata a jogszabály utólagos vizsgálata, valamint az alkotmányban biztosított jogok megsértése miatt benyújtott alkotmányjogi panaszok elbírálása, továbbá az alkotmány rendelkezéseinek értelmezése.

„Az alkotmánybíróság nem konkrét ügyek felülvizsgálatát végzi, nem itt kell keresni tehát a törvénysértőnek tartott hatósági vagy bírói döntések orvoslását”!

 Tán' be lehetne nyújtani a miniszterelnök (a kormány) ellen egy bizalmatlansági indítványt....

 

 

„Tovább növelte előnyét a Fidesz–KDNP az ellenzéki pártokkal szemben, míg a teljes baloldal és a Jobbik közel azonos szavazótáborral rendelkezik – állapította meg legfrissebb kutatásában a Tárki. Az intézet a parlamenti pártok támogatottságában október és január között alig talált változást, egyedül a kormánypártok enyhe erősödését emelte ki. A teljes népességen belül a Fidesz–KDNP 28 százalékot követően 31 százalékos támogatottságot ért el, míg a többi politikai erő esetében gyakorlatilag változatlanok az eredmények.”

 

Nehéz az élet mi? Igencsak mellébeszélésekkel szépítenek a pártokkal. A „Jobbik” a Fidesznek nyal, amit nem is értek, ha van bűnözői háttér, akkor minek, ha nincs akkor meg , hol a becsület? Mi van itt. Színház a népnek!

Az ellenzék meg sosem volt egységes... PM külön, az Együtt külön, a DK megint csak külön táncol, az MSZP meg az ostobaságait fényezgeti nyakra-főre! Orbán marad, ez már bizonyos.

A „Jobbik” (mindaddig idézőjelbe teszem a”Jobbik” elnevezést- nevüket (!), amíg a rosszabbik oldalát mutatja fel – s tingli-tangli politikáját folytatja – ígérni ők is tudnak, de ahova eddig bejutottak, ott a Fidesz uralma megmaradt és a polgármestereik sem teszik – nem is tehetik – dolgukat, náluk sem a hozzáértés az elsődleges, csak a hatalom!) most támogatja a terrorveszélyhelyzet bevezetését... alakoskodás és kétszínűség náluk, csak remélni tudom, hogy választóik is látják.

Az MSZP ostoba és az orránál sem lát tovább, nékik el kell tűnniük a palettáról. Tagjaik keressenek más pártokat, mert már napi-szinten vezetik meg választóikat.

Úristen! - már mikor mondtam, hogy Orbán bevezet egy rendkívüli állapotot és vége- örökre maradnak... lám itt a valósága erre ment ki a játék a böllenkedéssel, Orbán harca erre volt jó a migránsokkal szemben. Kihasználta, a maga javára a helyzetet (igaz, valós a helyzet, már...) és a sok eszement ellenzéki csak nézett és semmit nem értett, sajnos úgy látom, még most sem értik mi történik itt!

Terrorveszély- persze, már lehet mondani Párizs után, hogy valóságában is veszély... de nálunk, ez a Fidesz hatalmi érdeke lett!

A DK semmit nem old meg, mert nem harcos párt, az Együtt lehetne az- de kevés magában... az MSZP szépítkezik megint, mint már teszi azt 2010 óta egyfolytában. Sem a kizárólagos hatalomtörekvésre nem mozdult rá, amikor még a régi alkotmány szerint el lehetett volna járni (bár most sem lenne késő- hiszen az ügyet az akkori jogrend szerint kellene kivizsgáltatni, mondjuk az emberi-jogok Bíróságánál!) sem a 2014-es bojkottra való felhívásra, amiként a választók, maguk igazolták Orbán legitimitását! MSZP semmit nem tud... Mesterházyval csak tönkretették magukat, ez folytatódik itt Tóbiással – alkalmatlanok a feladatukra! Nincs vezetőjük! De mondanék, ettől meredekebbet is- hogy Gyurcsány tette tönkre a pártot, mert elhagyta őket is (azaz kizárták inkább!!!)! - mint ahogy cserbenhagyta az országot is, mikor lemondott. Nyilvánvalóvá lett (már akkor is) az ellenzéki összefogásról szóló tüntetésen is- a Duna-parton! Emlékszünk ugye?

Ebben az esetben- igen ebben az egy esetben az LMP a legszimpatikusabb most: „LMP: Parlamenti kontroll nélkül ne legyenek bevezethetők alapvető korlátok...

Az LMP nem adja a hozzájárulását ahhoz, hogy a kormány terrorveszély esetén parlamenti felhatalmazás nélkül vezethessen be különleges jogrendet, korlátozva ezzel az emberek alapvető jogait – ezt az ellenzéki párt társelnöke közölte sajtótájékoztatóján. Schiffer András kijelentette: pártja tisztában van az új európai biztonsági kihívással, és azzal is, hogy ennek kezeléséhez szükség lehet egy harcászatra kiképzett állami erőre, ezért az LMP nyitott a további tárgyalásokra az alaptörvény módosításáról. Leszögezte ugyanakkor: nem járulnak hozzá ahhoz, hogy a kabinet egy pontosan nem meghatározott, „úgymond jelentős terrorveszély esetén” hatvan napra kontroll nélkül korlátozhassa az emberek mozgásszabadságát, a postai vagy az internetforgalmat, a gyülekezési jogot vagy a külföldiek beutazását.”

Vadai nyilatkozata is elfogadható, mert igazsága van: „Nem a magyar polgárok biztonságáról szól” a módosítás... – A DK négy független képviselője semmilyen formában nem támogatja a nemrég nyilvánosságra került elképzeléseket – jelentette ki megkeresésünkre Vadai Ágnes. Szerinte a most megismert elképzelés „nem a magyar polgárok biztonságáról szól, hanem az Orbán-kormány teljhatalmáról”.

Talán be lehetne jelenteni egy bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, a kormány ellen - mert az ország rámegy az ötleteléseikre, ám Orbán hatalma megmarad rajtunk... leválthatatlan lesz...

Furcsasága, hogy a befektetők nem jönnek- az országnak elfogynak a tartalékai – a kötvények piacán sem tarolhat már és vége Magyarországnak – ehhez már csak a terrorveszély kellett, illetve - annak elhárítására adott válaszok és módozataik, hogy melyik fokozata legyen érvényben. Magyarország ma egy labilis állam- egy labilis kormánnyal, aminek már nem elmélkedései vannak, hanem isteni jogai, amivel az erkölcsi jót meghatározza - és kuszaságával és ferde felfogásában a helyes alkotmány kérdését, miként dominálja. Méltányosság az igazsághoz nincs, érzete viszont szubjektív... ész híján észjogról sem beszélhetünk. Változásra ne számítsunk – az nem lesz – az embereknek egymáshoz való viszonyában, a társadalmi életben... akarási folyamatok, célok irányai rejtve maradnak... a választásokig, és ott üt be- megint a mennykő. Merthogy a ”vészhelyzet” és a rendkívüli módozatai miatt nem is lesz! A jogot nem a gondolkodási folyamatok között kell feltalálni, a dolgok természetéből adódóan sem... persze a vakot lehet játszani, de már az egyszerű ember is átlát a szitán! A fondorlatos mellé-beszédek idejét lejártnak illene tekinteni. Orbán lehetne nyíltabb is... bár érteni vélem, a kényszerek hatalmával, ami egy központi hatalomhoz vezetett és mint látjuk, a diktatúrájában fogalomzavarhoz is vezet. Nem sorolom, mégis az érték és a norma, miként összenőtt az- hogy a jog- a szónak- magának is két-értelme itt: jogos, mi nemcsak a tételes törvény alapján jogos, de az erkölcs szerint is jogosat jelentene „Summus jus summa injuria” kétértelműsége már benne. Eszméje meg, hogy legyen, ha Orbánnak olyanja nincsen... (?) - reszket az ideológiától és a filozófiától... hatalmi-érvényessége a kényszerszabálya, ekként legalitása, ám az indító okokat, azért nem ártana tisztáznia!

Önkényes parancsok felénk... a kormányt meg nem köti semmi moralitás... nekünk- elég, ha az erő ránk-tesped? - és átírják a szabályokat tetszés szerint már? Egyáltalán lehetséges még valamilyen ismeret? Hol már az ígérő eskü?

 

...az LMP is attól tart, hogy a kormány a jelenlegi terveivel túlhatalmat kap. A fideszes Németh Szilárd szerint viszont „törvénytisztelő embereknek semmitől sem kell tartaniuk”. A kormánypárt alelnöke az ATV tegnap reggeli műsorában az ellenzéki javaslatok közül csak azt emelte ki, hogy az Országgyűlés összehívása szerinte időhúzás lenne, más felvetést nem említett, azt hangsúlyozta, hogy az ellenzék nem konstruktív.” És meddig tart valakire rávarrni, hogy nem törvénytisztelő? A Fidesznél, ez semeddig sem tart!

 

szepegve mondanám

 

Szűk és nem is jó ez az élet

sótalan

ami bánat ér

mosolyoddal és tűrnöm kényszerem

hogy sötét az ég

mert csillaga biztos útját

nem járja a ma csak gúnnyal

csetlik botlik

...ahogy a gond pilléi kapnak szárnyra

...ahogy a tömegek fülével hall

és szepeg magának az ember itt

a recsegő robajban -

 

Már nemzeteket tapod a hatalom akarata

és lejárt idejével mégis mézet csepegtet

ókor- jókor a mára

„Ó rend ó mércék tánc szabott ütemben

zenére kicirkalmazott szók!” - és imára

...próbáin a tetves gazemberek

hol a nézet dicsért és áldva a gané is

s piócák szörnyűségével éled vérszívóként

ott merevül meg már kucséberek kényében:

úr- paraszt- szép és rút – bűn és erény

...és ráég „bármily rangú földi szirén”

erőből eleresztvén még -- (szőke)

 

2016. 01. 28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 278
Heti: 1 098
Havi: 4 243
Össz.: 373 354

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a terrorveszély...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »