Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a túlhatalom...a világ

 

...hogy e kibomló-föld ébredő-

virágaival

várna - tévedésed

...ám a világ

új-csodát avatna mára

és eldöntve hagyná messzi

túl-zajos-magadat (!) – (szőke)

 

Csak néhány szó arról az egész ügyben a kitaláló KDNP mekkora féreg.

Tartózkodtak a szavazáskor, amit Orbán Viktor beterjesztett a vasárnapi boltzár eltörlése miatt. Na ez nagy gyávaság a részükről, de ezt akkor ismerik majd be, ha a KDNP támogatottsága eléri a nullát az eddigi negatívról.

Pedig most a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor is nagyon tökön lett rúgva. Már eléggé érzik mennyire is fáj nekik a dolog, de már megelőzni akarják a még nagyobb bajt. Inkább elkaszálnak egy népszavazást, nehogy a saját maguk okozta probléma még nagyobb bajt hozzon a fejükre. Igyekeznek, ahogy már az szokás, hazug módon a maguk javára fordítani a helyzetet, még arra is képesek lesznek, hogy a szavazás sikerét a boltzár eltörlése mellett a maguk dicsőségére kamatoztassák. Azonban nem szabad elfelejteni kik okozták ezt a félelmet és fájdalmat a kormány soraiban. Lehet sok-mindent mondani a szocialista pártra, ezt azonban jól csinálták, és még van két esély a kezükben. A földekről, és a bérplafonról szóló népszavazásuk még mindig él. Ezzel is nagyot lehet ütni a Fidesz soha nem létező tévedhetetlenségén, és sárba lehet vele tiporni a kormányzati egó pofátlanságát. Mert mind a két népszavazás témája egy olyan kormánypárti förmedvény, ahol azok nyíltan lopnak maguknak az adófizetők vagyonából a saját hasznukra.

Nem csak aláírni kell azonban a párt népszavazási kezdeményezését, hanem részt is kell venni rajta pártállástól, civilkedéstől függetlenül. Lássa végre mindenki mennyien vannak az elégedetlenek akiknek nem tetszik a kormány gecizése az emberekkel. Innen már csak egy lépés, törvényesen megfosztani őket a hatalomtól. (forrás: BANDITA.)

Persze odafigyelve az alkotmánymódosítás ügyére- nehogy csapda legyen saját-maguk számára.

A magyar kormány újra azon van, hogy módosítsa az alkotmányt és elsöprő rendkívüli felhatalmazásokat biztosítson a miniszterelnöknek terrorveszély esetére – az ellenzék szerint a lépés valódi célja, hogy erősítse a kormányzó párt hatalmát.

A csomag feljogosítaná a biztonsági szolgálatokat, hogy bírósági határozat nélkül megfigyelje az internetet és a telefonhívásokat, betiltaná a nagy nyilvános csoportosulásokat. A tervezetet korábban ez év folyamán egyszer már félretették, mert nem tudta megszerezni a parlamentben a szükséges kétharmados támogatást.

Hack Péter liberális volt parlamenti képviselő, aki a parlament alkotmányügyi bizottságának az elnöke volt, mielőtt visszatért az egyetemre jogot tanítani, azt mondta, az alkotmányban már megvannak a terrorista aktivitás kezeléséhez szükséges, megfelelő rendelkezések. Mi több, azt a kockázatot, amelyet a Hack szerint a javaslatokban fellelhető számos hiba jelent a demokratikus kormányzásra nézve, még megsokszorozzák a különleges magyarországi feltételek, köztük a parlament gyenge ellenőrzési lehetősége a biztonsági szolgálatok felett.

„Miért szükséges nagyobb felhatalmazást adni a miniszterelnöknek terrorista fenyegetés esetére, mint egy tényleges katonai támadás esetére” – teszi fel a kérdést Hack Péter jogász professzor.

Idézte a jelenlegi alkotmányt, amelyet a Fidesz törvényhozói dolgoztak ki 2011-ben anélkül, hogy bármely más párttal egyeztettek volna, és amely eleve a rendkívüli helyetek öt típusát határozza meg, köztük az idegen hatalom általi támadást.

Ennek az ötéves alkotmánynak a megalkotói azt mondják, hogy ha hirtelen katonai agresszió következik be, akkor szükség van arra, hogy a kormány rendkívüli felhatalmazásokkal bírjon. Ha így van, akkor miért kell még nagyobb hatalmat adni a miniszterelnöknek terrorizmus veszélye esetén, mint egy tényleges katonai támadás esetén?” – tette fel a kérdést Hack.

A meglévő jogszabályok máris túlságosan nagy felhatalmazásokat garantálnak a kormánynak és a biztonsági szolgálatoknak, – érvelt Hack, és emlékeztetett a tavaly szeptemberi összecsapásokra, amikor a TEK, Magyarország terroristaellenes elit kommandójának tagjai verték meg, és vették őrizetbe a migránsokat, akik kár tettek a Szerbiával közös határon felépített drótakadályban. A magyar hatóságok azt állították némelyikükről, hogy közük van a terrorizmushoz.

Nem tudok olyan törvényt a fejlett világban, amely egy fegyvertelen tömeg és a rendőrség közötti összecsapást terrorista fenyegetésnek minősítene. Van azonban néhány olyan ország a világon, ahol ez jó ürügy a kormány számára ahhoz, hogy szigorú intézkedéseket vezessen be, viszont ez nem része az európai jogi kultúrának” – mondta.

 

A kormány állítja, hogy nincs ok a panaszra. Azzal érvel, hogy a csomag csak annyiban módosítja az alkotmányt, hogy lehetővé teszi a természeti csapások esetére fennálló szükségrendelkezések kiterjesztését bármiféle terrorista veszély kezelésére. A bírálók viszont azt hozzák fel, hogy a tervezet a kormánynak, és különösen a miniszterelnöknek messze sokkal drákóibb hatalmat biztosít.

 

 

érdekel-e?

 

...firtatod a jövőt

- vagy csak nézed

miként

e Föld

hogy lassúlja idejét

...érdekel-e még

vagy mosolyogva tűröd

visszaforogva

hogy rád virít a vég?

 

Mert mennykövével

az égi szándék

s e szörnyerős tépné időd

- az ős-parittyás szittya-hős -

...bár ő vár még

hátha nagyra növeszti az Ég – (szőke)

 

2016. 04. 13.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a túlhatalom
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »