Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán…(wer immer strebend sich bemüht)!

                       

„Bányáiból a bú vihedere kereng fel…”

 

A megnyilatkozásokat hallgatva, mint az EU részéről, mint idehaza – a parlamenti megszólalásokat nézve – hogy a hallgatóságot magával ragadhassa, „megvédik” hatalmukat (mindegyik sajátját) és a másik megcsontosodott politikáját szapulva, beleértve határozatlanságait is, kiemelve hibáikat a „szervező” befolyását fel nem adja. Demokráciáról a demokrácia jegyében és általában is port hintenek az emberek szemébe, ha úgy tetszik, mindegyiknek igaza van, de ha másként szemlélem (jogos részben) egyiknek sem lehet igaza. Orbán tényleg jól kommunikál, ott érezhető volt a megingás s reakcióik mikor hallgatták – itthon is megpróbálta, de közel sem sült el jól, mert a rá adott magyarázat szétforgácsolt inkább, mintha mindegy is mit gondol az ellenzék – itt okos csak én lehetek! Az EP felé megfogalmazott állásfoglalás (a parlamenti- Fidesz pártgyűlés) elvakult, előítéletektől teli irányban eltolt!

Külügyminiszter szerint: „Nem az első eset, hogy a belpolitikai vitákat európai szintre viszik - mutatott rá, hozzátéve: más országok ellenzéki pártjai is felhasználhatják az európai eszközöket.”

Az EP szerdán fogadta el az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által készített jelentést. A dokumentum fő megállapítása az, hogy a magyarországi jogi változások rendszerszintűek voltak, és eltávolodtak az unió szerződésének kettes cikkében foglalt alapértékektől, és ha ez a trend nem változik "időben és megfelelő módon", akkor az annak kockázatához vezethet, hogy Magyarországon sérülhetnek az alapértékek. Az immár az EP hivatalos álláspontjának tekinthető jelentés több ajánlást megfogalmaz mind az uniós intézményeknek, mind pedig Magyarországnak.

A jelentés mélyen igazságtalan Magyarország népével szemben, nyíltan kettős mércét alkalmaz, nem ismeri el és lebecsüli azt a hatalmas munkát, amivel a magyarok megújították hazájukat (Orbán)

Szóval maradjon a béke és tegyék a dolgukat… a Fidesz kellően önfejű ahhoz, hogy másként  kommunikáljon - és másként tegyen (kettősbeszédek, pávatáncok stb.)! Az EU és az EP vegye tudomásul, hogy a magyar nem tűri el, ha a függetlenségét veszély fenyegeti (lásd Orbán szavait: először Szovjetunió, most az EU)!

Ahogy Orbán totál felforgatta az országot - csak éppen tök feleslegesen - szépen eljutottunk a totál fejetlenség és bizonytalanság korszakába, plusz mindenkibe szépen bele lett rúgva, lásd: munkanélküliek, rokkantak, közalkalmazottak, tanárok, bírák, egészségügy, bankok és banki alkalmazottak…

Tovább: devizahitelesek (nem tett értük semmit csak bedöntötte mindjárt az elején a forintot), ingatlanpiac, befektetések, kis-boltosok - akik nem kaptak cigi árusításra jogot - ezért most fognak becsukni, fuvarozók stb.

Ezen kívül az egész EU rajtunk röhög az Európa parlamentben - szóval ez a mindenkibe belerúgunk, mindenki az ellenségünk meg a jobboldal és a liberálisok kezdetű duma kezd nagyon gáz lenni (!)
Akkor ennek mi köze a közműcégek állami tulajdonhányadához? - megjegyzem az állami cég a lehető legrosszabb, amit valaha kitaláltak, mindenki csak lopja és tönkreteszi az egészet - nincs, a mai Magyarországon egyetlen egy korrektül működő állami cég, csak szétlopott leamortizált agyon bürokratizált hülyeségkupacok vannak. Mert ugye a rezsicsökkentés a szolgáltatókat ellehetetleníti, majd jön a jóságos állam, aki megmenti és a veszett fejsze nyelét fizeti ki… nekik (majd szétosztja a saját klientúrájának)!

Most akkor mi is van – rezsi vagy rezsimellenesek-e a megszólalások? Döntsd el magad.

 

Nézzük a zsebbe-turkász– hatalom áldásait, amit megérezhet mindenki: A magánszemélyeket összességében az egykulcsú szja mellett potenciálisan hétféle eho terhelheti. Aztán az őstermelők, a szociális elemek, a kis vállalkozások példának…

Valójában a jelentősebb adókat figyelembe véve szinte sehol sincs egykulcsos, általános és egyszerű adóztatás az szja-n kívül. A honi-rendszer különlegessége az szja, de ennek inkább a többi adóban fellelhető zűrzavar és nem az egységes szabályozás az oka.

Differenciált adóztatást alkalmaz az állam a vállalkozói szférát illetően is, s nem csak a kétkulcsú társasági adóval. A kisebb cégeket alternatív adókkal próbálja támogatni a rendszer − kivával, katával, evával −, egyes szektorokat viszont különadókkal sújt. S még a különadókban is eltérő kulcsokat alkalmaz: a tranzakciós illetéknél bünteti a készpénzfelvételt, a távközlési adónál pedig magasabb sarc terheli a céges beszélgetéseket.

Egy olvasói vélemény: Orbán = szívatás, konfliktusgenerálás, dilettantizmus és pénzbehajtás... (!)

Persze vannak optimisták is, ami viszont egyenlő a hülyeséggel: „Ha a tanárok ,egészségügyi dolgozók, jövőre meg a közalkalmazottak is megkapják a magasabb bért ,és a fizetésük mindenütt meghaladja a 220 000 bruttót ,akkor majd rájön mindenki ,hogy milyen jó is az egykulcsos 16%-os adó ....,ahogyan a bérek nőnek ...” Hol és mikor fognak a bérek ilyen arányban emelkedni az oktatásban és az egészségügyben (nem általánosítható!) – nem is létezik a gyakorlatban és Orbánnál: soha - a valós szó rá… mert simán „áttörvényezi” egyik napról a másikra, ahogy azt most a tb-vel is tette… már-már érthetetlenül és értelmezhetetlenül! Orbán azért már érzékel valamit, mondjuk, hogy a hatalma inog. Már nincs meg az akciószabadsága (!) – a leszűrt gyakorlati tapasztalatok birtokában, teljesen világosan kell látnunk, hogy az állam irányításának feladata most mindenekelőtt és elsősorban merőben gazdasági feladatban foglalható össze, be kell gyógyítani a válság okozta sebeket, és amit Matolcsy ütött – fokozni a munkahelyek számát a meglévők termelékenységét – a gazdaság újjászervezésében a szervezés kapjon nagyobb helyet. A dumákból elég, mert a Horthys hatalmi gőg és vágy nem visz előrébb! A gazdasági előfeltételeit teremtse meg a politika, az irányítást bízza szakemberekre… Orbán nem Isten és nem is mindentudó hatalmasság… ha orrát nem ütné bele mindenbe, talán jobban mehetne előrébb az ország szekere (!)

Egy kis külföldi vélemény: „A Die Welt „Kínos” rovata azt közli, hogy a jobboldali-nacionalista Orbán Viktor élesen visszautasította az Európai Parlament követelését, mármint hogy Strasbourg alaposabban ellenőrizze a jogállamiság betartását Magyarországon. Szerinte a bírálatokkal csupán a politikai ellenfelei próbálják őt meggyengíteni. A konzervatív újság megjegyzése: Így már nemigen mehet tovább! Melyik országnak kell egy olyan miniszterelnök, aki egyáltalán nem akarja belátni a hibáit?

Die Presse is beszámol arról, hogy Orbán Viktor szovjet módszerek alkalmazásával vádolta meg az Európai Uniót. Mint írják, a harcos tábornoki szerep rövidtávon az magyar kormányfő malmára hatja a vizet, de középtávon nagy ára lehet, mert visszavetheti a befektetéseket és diplomáciai elszigetelődéshez vezethet.

Budapest pride-ról:Büszkék lehettek magatokra, derék, tökös legények. Kemények vagytok, mint a nagy magyar hetero fallosz, csak a morálotok, az puha, mint az olvadt teavaj” - (szólt ez a mondat, a felvonuláson résztvevő politikusoknak egy hírben)! A lányok sem másként – nekem beteges – valami ott belül megzakkant, eltört, megrepedt… deformálódott - itt kellene a másik arcra eltorzultan nézni, de mert érdek: mégis betegesen boldogan és vágyakozón kirakatba téve a másság, ahol régtől fogva is csak gyötrelmes kételyek lehetnek, és megoldatlan kérdéseivel lobbannak a legszemélyesebb szenvedés máglyájává bennük- bennünk az érzése. Tévedések és tévelygések feloldására mégsem alkalmas, mert nincs mentsége az alkalomnak: kikínlódott, erőltetett önkínzás, maga-pusztításában súlytalanítják az esemény szomorkás-komoly „játékait”…

Olyan kínrímes: „szűnös-szüntelen” – „bűnös-büntelen” (!) – és sugallja, hogy ne a testi-valómat nézd, a lelkemet érezd, mert – mint mondják – ők a másságukban is nyitottak felénk (de éppen ebben torzultak)! Őszintén nem tudom értékelni! Bocs’! – nem is normális! Hibáik és tévedéseik tudatában, de „emberi szenvedésük” jogán (és- mert hiszik az „érdemet” nézzük és nem csupán a szándékot?) - olyasmit kérnek tőlünk, amit úgy, ahogy kérik, nem adhatunk meg… rossz példát mutatnak a felnövekvő generációnak (akik még feltehetően egészségesek), mert soha nem lehet természetes ez a másság! Hiányzik belőle, amit a természet már elrendezett (az úgynevezett „naiv” jelleg) Ádám és Éva teljes egésze egymásért, de hogy súlypontja billent, újfajta megfogalmazása elfogadásra nem lehet, nem szabad, hogy nyitott legyen (intimitásukat és másságukat tartsák meg maguknak! A természet ficamát ne tukmálják felénk - ránk)! Bármilyen modern a lélek, átminősülése gyógyítandó… mindenképp kezelést igényel… (!) Nem vagyok késztetve és elbűvölve tőlük, legfeljebb gondolkodásra késztetett… és bízva a közönség józan ítéletében, bízva az ítéletet érzéseiknek árjára - egészen az egyetemes érvényű tanulságig - mert az ember „unikum”, soha meg nem ismétlődő példány… létével igazolja a nőt és viszont a férfit – meghitt gyöngeséggel és azzal a természetességgel, amelyet (mióta ember az ember és létezik a nő és férfi különbsége – így egyek egymásért) – az együttélés csiszol simává jól nevelt és jóindulatú emberekben!

 

 

Készen-kapható jelen…

A jelen illetlen, nehezen szoktatható
mélységében sikoltoz rá a szó…
Átírja a valót, általában szipog egy sort -
ha valami rossz miatt épp aggódó…
tétova táj-nyelvén hátranyúlón nyikorg’:
nyafog mű-veretlen, óvó,
hogy lekónyad kedvre, restelkedni ott károg!
Mert kis-becsű és határait prédáló?—(szőke)

 

 

2013.07.08.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »