Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Győzelem és diadal...

 

Európának vissza kell térnie a keresztényi értékekhez, hogy visszaszerezze versenyképességét - mondta a Szíjjártó miniszter. Jól beszélnek... mást sem tudnak, megadják a módját a mindenféle kibúvónak!

"Az ország már egymás után öt különféle választáson teljes felhatalmazást adott a miniszterelnöknek a megújításra. Amikor 2010-ben a kormányzást átvettük az ország a szakadék szélén volt. Választás előtt álltunk, vagy folytatjuk az elődeink megszorítás politikáját, és a nemzetközi pénzügyi intézményektől tesszük függővé magunkat, vagy unortodoxnak nevezett intézkedéseken keresztül sikeressé válunk. Őszintén remélem, hogy Orbán Viktor nagyon hosszú ideig még Magyarország miniszterelnöke marad. Ha őt 2010-ben nem választották volna meg, az országunk már sehol sem lenne."

Eddig is meg volt a keresztényi érték (igaz nem kirakatilag, mint most) de és miért lenne ezzel az értékkel versenyképesebb az ország... visszaszerezni, ami el sem veszett, azt hogy kell érteni?

A „megújítás” nálam idézőjeles, mert az orbáni hatalomban nehéz értelmeznem... ugyanis az ország 100 évet ment vissza az időben- valaminek a megújulása pozitív és fejlődéssel bír, itt a feudális viszonyaiban nem így van. „Nem bírunk el több megrabolt családot, jövőtlen gyereket, több megroppantott gerincet, elhallgattatott véleményt. Több razziát a civileknél, több tönkretett színházat és iskolát, elszabotált vizsgálatot, magánvillák falaiba beépített közpénzt. Mi magunk vagyunk Kőműves Kelemenné, akinek vérével épülnek a stadionok és az úrhatnám rezidenciák.”!!! Teljes felhatalmazást nem kapott- pláne nem arra, hogy a nép akaratán kívül a népet nyomorban tartsa. Orbán nem sokat tudhat a valóságról, ha képes volt megjegyezni, hogy- ha akkora a baj, miért nyernek mégis? A megszorítást folytatta és folytatja... az unortodoxia értelmezhetetlen szó, az is maradt- amely tartalmilag a minden rosszal egyenértékű lett- és fokozható is, hogy van még lejjebb!

Unortodox meg illegitim... csak szavak, amit hónapokig – meg évekig kell még magyarázni, és mégis a hangzatos szavak mögött a szakadék csak egyre mélyül, valamint egyre többen maradunk az út szélén. Ja, hogy van közmunka, meg rezsicsökkentés, meg banki megsegítés... hamis és álságos dolgaik csak. Még akkor is, hogy minden fillérnek örülnünk kell, csak épp nem a legelesettebbeken, a legrászorultabbakon segít – a fedél nélkül maradottakon, az adósságot végrehajtásban behajtottakon, rajtuk egyáltalán nem segít! Akkor minek ez a nagy fényezés? Az ételosztás most is bizonyított (a valós állapotokról)... nyomor a köbön és egyre több a rászorult! Hogy miért pont Budapesten van ilyen, azt fel nem foghatom, vannak szegényebb régiók is, mégis a Fővárosba mennek a kamionok... vidéknek mindig a morzsa jut – immáron az sem!

Szíjjártó jó „hazafi”- védi a kormányát és annak elnökét, hálából gyűjtögetheti a magánvagyont tovább. Érthető, hogy a muszáj nagy úr- nyalnia kell... Hajrá Fidesz!

 

Orbán nemzetiessége is tartalom nélkül való... a nemzet nevében – bár a hatalom jogából mégis – csak neki van egyedüli beleszólása, az átalakítások menetébe, ahogy egyéni tulajdont engedményez egyeseknek, vagy tulajdonközösségeket (az elhíresült trafik- és földmutyik) hoz létre... joga van mindent úgy alakítani, a régieket az újakat átalakítani, ahogy kedve tartja - hogy megtartja vagy elveti őket- vélemény nem érdekli, válasz meg nincs semmire, mert nem kérdez- és nem is kérdezhetünk!

 

Munkatársadalma olyan, hogy dolgozunk és mégis éhezünk... családot eltartani nem lehet belőle, mert nem fizetés az - csak éhbér maradt. Képzettség, erő és gazdagság- ez persze nem a népnek szól - a félelembe-tartás és a hatalom kardja fölöttünk, ami visszaszorítja a hajlamot, ahogy cselekvésében korlátozott a nép, így a szabadság igénye is ellaposodott... lám, a hatalom a célját eléri akár kényszer útján is – tiltó és előíró törvényeivel a közjó címszavát használja fel, immár minden célra, ám már az ifjúságot is megbilincselő (és nem lebilincselő) oktatásban – mint látjuk - több a káros hatás mint a jótétemény... a család- bár kitüntető figyelemmel vannak irányában, mégis huszadrangú helyezett lett, itt nem a becsület és a büszkeség határoz, hanem a pénz. Ha fejlődni akarsz- meg kell hajolni a hatalom előtt, aminek a munkájában nincs alázat, de szerénység sincs. Az a mi dolgunk, a nép dolga lenne?

 

Hányingert kiváltó nagy szavak egy választási nagygyűlésből... szolgálat? Hm... lehet, hogy a megválasztott polgármesterek még így gondolják, de- ahogy telik az idő, és mindig is ilyetén – változik a hatalmi érdek felé maga is... az ember!

 

EU-s pénzekből sok mindenre telik majd... felbontják még a szép tereket is, hogy egy olcsóbb, de újként eladható tételként a maguk zsebébe hulljon a több, útépítésnél ugyanúgy stb. aszerint, ki- mennyit ad a közös kasszába! A Fidesznél a pénz az úr, pénz az istenük... nincs más- lám az igazság és a módszer, amivel választást lehet nyerni... tudtuk, haszonelvű befektetés ez is, egyfajta zsarolás is, ha nem velük, akkor semmivé leszünk. És ők mégis diadalról beszélnek! Szégyen ez, nem büszkeséggel viselhető esemény volt... „Bízzon a Fideszben”! A lehetőségek horizontjai mintegy összeolvadnak ebben a megértési folyamatban...

Ez a „horizontösszeolvadás” e kor számára újraértelmezi a forrásokat, amikor feleleveníti, és bizonyos értelemben „alkalmazza” is gondolataikat- az új problémák „megoldásához” hozzájáruló elméletképzésben, a gyakorlat meg ennek függvényében. Üzenete, szándéka, a hozzájárulások iránya már jól ismert, tudjuk, hogy a küzdelmük (a Fideszé) nem volt hiábavaló. A pillanat ereje immár hosszútávra adta meg a hatalmat, a megtestesített akaratot, a Fidesz-KDNP-nek. A nép nem lehet ellenzékben ezt tudjuk, de ezért kiszolgáltatottja sem a Fidesznek... munka és munka melletti éhezés lett a miénk- ez is erőfeszítéssel? Közös nevező már meg van, Orbán közös cselekvésre szervez... „modern” irányzata egy sajátos értékrendnek, hol ha eligazodást nem is, de kötelező hozzáállást nyújt a lét kérdéseiben, hogy negatívumok lesznek, hát! - áldozatok nélkül nincs Fidesz győzelem, hogy miért mindig a kis-emberek az áldozatok? - no- jó kérdés! Siker, siker és a lélek, hogy a cinizmus csábításának nem enged... de humoros mégis, mert mást sem művelnek! Szolgálat, alázat és több szerénységgel talán, még- ha Orbán is az illető, mert kormányfő és ezáltal kell a népért tennie, függetlenül az érzelmi hovatartozástól... nincs csak Fideszes, nincs és nem is lehet kedvenc régió – a magyarság szolgálatában áll. Elég már abból, hogy egy kisstílű párvezérként „muzsikál”! Ettől persze lehet magánvéleménye is a baloldalról, de azt egy „akármilyen” ünnepélyen tartsa meg magának, ha kérhetem...

 

 

Álmot nem kerget az emlék,

sem a most-élvezet,

kizárt-

 

...bugyrait az éjnek

hol adott a kabát,

ahogy a pillanat is, a fény is rejtély

a néma képsorokon,

hol a csend az uralkodó-lehetséges

ott ma fázom,

holnap már betegen- formáit cserélgetem...

 

A mának még,

hogy a lázálom bizalmát pislogom,

hullámain ellen-- (szőke)

 

2014. 10. 19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Győzelem és diadal...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »