Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Harrach gondolatai Húsvéti előzetesként?

 

Mint politikusnak - ugyanúgy „a vallásos lelkületnek: egyik jellege, hogy valami radikális elégedetlenség jelentkezik a lélekben, amely nem éri be a világgal, hanem a jobbat várja! (Prohászka)

 

 

Stílus, gyűlölet, emberi méltóság és bunkóság stb... Harrach „lelke messze őgyeleg”.

Harrach megszólalt és ennyi, mert a füle meglenne is, de a farok behúzott a mondandóban. Hiszen nem beszélt az igazságról (ami relatív persze), nem beszélt az igazságosságról sem, illetve amit mondott egy előremenekülés ékes példája is lehetne, hogy lássák az emberek, hogyha a szent életű KDNP-seket bárki is bántja, az csak pogány lehet, bunkó és gyűlöletkeltő, amiként az emberi méltóság tiszteletét sárba tapodja ott – akik persze nép-ellenesek, viszont, akik már a sajátos egyéni hangot megtalálták egy-szájból okításra!

 

Légyen akármi célod, méltán nyúl érted az alkalom.

Erődtől serkent lomha ésszel most

pattant rejtező mély gondolatod! – (szőke)

 

Egyszóval, náluk minden rendben van... szentek, mint mondtam és- mint ilyenek „Date illis vos manducare” (Marc. 6, 37.), ha kitöltik a kereteket illő szavakkal s valamiféle családi jelleg felcsillantásával bevonja az ellenzéket, az izzón lelkesedő társak mellé, valamint a külsős öntudatos névtelent, hogy lám- így is lehet egymás mellett élni, hogy egyetértünk mindenben! Hát...!

Öregszik a fiú!

Elfelejti a lényeget, hogy az ellenzék, azért ellenzék, hogy feltárja a hibákat és arra kérjen magyarázatot, hogy a miértek hogyanjában hol a „bibi” - hogy fellelhető hiányaikban tegyenek rendet- de mert ők (a Szövetség) kormányoznak most, ezért a felelősség is övék így, de megosztanák azt most szívesen, egy béke-jobbal.

De... és a kérdést magának tegye fel, lehet-e, megvalósítható-e, ama áldásos együttműködés, ha a KDNP népellenes javaslatait fogadja a „nagy-testvér” (a Fidesz) és meg is valósítja azokat, lásd, mint a vasárnapi boltbezárásokat... az ellenzékkel meg nem beszélték azt, valamint hazudtak a tanulmányban is – mindamellett tudták és tudják, hogy alkotmányellenes is!

Az ellenzéknek nem dolga elfogadni a kormánypártok javaslatait, és amivel nem ért egyet, merthogy feltételezi, hogy a választói is így gondolják.

Szidják is a KDNP-t rendesen és ez nem a nép részéről bunkóság, hanem épp Harrach szájából, hogy még így is, ezek után is képes pofátlanul kioktatni az ellenzéket (vele a népet), akik legalább valamit tesznek – mondjuk, a nép érdekében, és azokat, akik egy dalban is megörökítik „áldásos” tevékenységüket, megtűzdelve persze némi kívánalommal és humorral!

Egyet viszont elmondhatunk bizonyosan, hogy a gyűlöletet épp olyanok mutatják ki a kis-emberek felé, akik - mint Harrach is - szentnek képzelik magukat!

Szégyen! - és szégyellje magát a KDNP, A Fidesz pár-százezer választóját sikerült leválasztaniuk megint... remélem Orbán ezt észrevette, mert ha ezek után is a KDNP-nek hisz, akkor később észrevenniük már késő lesz s a következményeket viselniük kell!

Szóval a bunkóság ott, mert aki nem hozta a tiszta meggyőződést, sem a megbízható krisztusi jellemet, az pont a KDNP!

Neveljék magukat s ne lépjenek fel illemtanárként, elébb a tükörbe kellene nézniük, talán úgy leszoknak majd a jobban-tudásról, és nem adnak táptalajt a keresztény-üldözésnek (ezek a szavak hamisak – csak a vallás mögé bújnak!), miközben máról holnapra széteshetnek!

Harrach Péter! - akiből hiányzik egy jelzőberendezés, ami- kinél gyengébben, kinél erősebben szólal meg szükség esetén, ez a jelzőberendezés pedig nem más mint a lelkiismeret!

Ne oktasson tehát senkit, nem méltó rá!

Az életét, munkáját, előadásait tegyük közkinccsé? Erre- ugye nem képzeli, hogy érdemes?

Ismerjük és ismerszik a nép előtt az álság, ebből főszerephez jutni becstelenség, a szini-darabokra nem vagyunk kíváncsiak, ezt játsszák maguk között, egymás között, „kapis” Öreg?

Taps- és szavalókórusa körbeveszik, ott tágítsa a keretet és a helyet, no- és a fejeket!

Hiba, hogy viselkedésében személyválogató, sőt kegyeltjei vannak... hiba, hogy egysíkú felkészületlen beszéddel, ad fontos közlést- megjegyzései csak további kellemetlenségeket hoznak, félreértéssel és gyanúsítással jár és a többi még, amit kiéreznek majd a saját választóik reakcióiból. Mélyponton van a KDNP, már erkölcseikben is, mint a Fidesz is- épp általuk. Hazugok!

Hamisak is, mert hiányzik belőlük az emberismeret, s mások helyzetébe képtelenek beleérezni magukat, lelkület és hangulat nekik semmit nem mondanak!

Így politizálni nem lehet! Sem a Hiszekegy, sem a Tízparancsolat a maguk számára semmit sem jelent, igazság és tiszta-erkölcs hiányából az Evangélium szellemének képtelenek eleget tenni, a szeretet törvényét nem ismerik, a lelkiismeret tisztaságára nem ügyelnek! Talán, ha a Himnuszt megtanulnák értelmezni is!

Prohászka püspököt ajánlanám olvasni, sok-minden kiderülne a hibákról, és a gerinc egyenességéről is: „Gerinc nélkül az elv kása és málé”!

A KDNP egy ötletpárt – egy semmi párt – meghasonlik mások felé, kik más politikai véleményt vallanak, a parancsuralom valóságát épp a KDNP-nél nem lenne szabad műveltetni, éppen ezért tisztességes, becsületes, önzetlen, erkölcsös, önzetlen, egyszóval vallásos világnézetet, keresztényi erkölcsöt és egészséges közszellemet meggyökereztetni nem tudnak,

mert ezek hiányaival kűzködnek -

...így példaadók nem lehetnek!

Szóval hol is a bunkóság Harrach Péter?

A sötétséget hagyjuk most (később taglalom) - a hazugságok fölött szemethunyók (akik, most bizonyítják hívságos és immorális létüket), azok ne oktassanak senkit!

Aki ilyenformán képes beszélni mégis, mint Harrach, akié most a tévutak főszerepe, a Júdási „idill” és álarcában a semmit nevezi munkának- azt a cselekvést, ami a pusztulás maga, az csak „szavalmányaiban” nagy! A Fideszt rendesen leamortizálták máris! - és van az a pénz, hogy így is baráti együttműködést színleljen, miközben árulói a Szövetségnek!

 

 

kinek mi a gondja

 

...emlegetnek mint állatot?

bár hittem embernek magam ott

s a gond is szerelmes így lett belém -

ám erővel gyűri rám igényét

hirdeti épp fényét

hol ars poéticám megfogalmazódik

hogy itt vagyok hon!

...és együtt mind -

talán átváltozásom lazíthatom?

Mindegy is

kinek-kinek milyen gondja vagyon

egy-emberi létének

a demagógiák szemétdombján

ott vagyok ahogy...

ahol kínból vett leckém írom

ahol a közhelyek illem-szerinti szagával

mérik rám a felelősséget

meg az esetlegest...

míg a látszat-felszínén a butaság honol

s magasztosul igazsággá már a bravúros

száj

Tudnom kellene hány nap a világ!

Ott igaz ami - igazával

ha nem is valódi -

...lett csak lódító - hogy igazít

magán

és még erőt is mutat

hogy nyelvében éli ki magát már -

...nyelvet használhat az értelemhez csapódva

hol a szövetség a csapás-szám? – (szőke)

 

2015. 03. 31.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 330
Heti: 836
Havi: 3 981
Össz.: 373 092

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Harrach mély gondolatai
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »