Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Változók... (?)

Ökrök! - a baloldalon - Gyurcsány a hibás (?) - és mindenért! Önkritika nincs? Gyomorforgatón ostobák, ahol a megszólaltató „tájait” is bejárhatjuk és többlet helyett mindig a semmit kapjuk... ugyanígy a megszólalókkal- van némi tudomásunk viszonyrendszereikből adódóan, hogy a rombolásban kész kétségbeesésben jutottak el a végkövetkeztetéshez. Pedig felfoghatnák pozitívan is – örülni mindennek lehet, ha tanulságát levonja az elme és enyhítéssel skatulyázza- elnéző fölénnyel létét, beleillesztve magát a nagy egészbe, akkor- de csak akkor, csak- is akkor lehetne elfogadni logikai rendszerét! Zátonyra futott az összefogás? Lehet- de másként nem lehetett esély... megpróbálták legalább! Magánkörülményeim érthetővé teszik ugyan a siránkozást, én mégis megnyugvással fogadom a lét (vagy sorsom) „ajándákát”, ez nem belenyugvás csak pillanatnyi elmélyedés a dolgok sűrüjében – jaj! - ügyefogyottra sikeredett ez a magyarázat.
Az ördögnek persze sosincs igaza, de az akkor is nagy igazság, hogy a Fidesz választási törvényét az ellenzék is meg az ország is beszopta rendesen. S azzal, hogy mindenki fapofával végigjátszotta e fals szabályok szerint a meccset, minden további ellenállást megnehezítettek vele szemben. Amúgyis állandóan kísértett a félelem...
„és amit a jelen adott,
a visszatért nagy pillanatot,
mely a betegen ím újra végig-
borzongta az élet gyönyörét...”  - zenénél zenébb- a fülekbe duruzsólt. Az önkínzásig józan és a kegyetlenségig illúziótlan lett a most... mégis hogy nem látjuk az élet rútságait, csak a másikra kenjük fel a szart! Mert így szokás? A szemlélet torz, a reflexió nem a logikára és nem is az elemzők bizonyító-érvelő menetére épül. Levonva a végső konklúzió: Gyurcsány miatt az „idill”! Hülyék az oldalon!
Minden „műalkotás”, mint az összefogás is, se nem jó, se nem rossz önmagában- egyszerűen csak létezik... hogy egyik vagy másik legyen és inkább a jó felé vigyen, azért mindenkinek tenni kellett volna! A téboly bezzeg kifröcsögte magát, főleg az MSZP oldaláról (emlékszünk az elejére?). Egymásrautaltság jele nélkűl önzőn hordva a jövő reménye- most értékelhetik Mesterházyval a nagyobb „sajt-szeletet”. Torkukon is akadt!
Gyurcsány, ha nem lett volna, ma már az MDF sorsára jutott volna az MSZP! Így bántsák őt! Neki köszönhetik, hogy még vannak! Furcsa mi?
Így járt a bal- nem figyelnek egymásra a szereplők. Komor-szemmel a másikat bírálni (mint szokás az MSZP-nél) könnyű- persze hogy nem ők a hibásak, hiszen kampányolt Mesterházy, volt is legalább 70 helyen... és? Az emberek sem voltak felnőve a feladathoz – miért is? - mert alternatívát sem tudtak a szocialisták felállítani (nem hogy mást) – Mesterházy, Mesterházy... és hiába szajkózom üres marad a szó- a tartalom... önző és hiú politika magamutogató magatartása csak kétes vigasz: a „kancsal emlék szépítsen tovább”!
Gyurcsány hibázott, mint azt többszőr is leírtam, hogy az összeborulást választotta a hátbaszurogatókkal... bizony, ha egyedül vitte volna el a „balhét”, mára kényelmesen volna frakciója! Ugyanígy a Bajnai alakulatánál- az MSZP akkor és most csak vágyhatná azt! Most mégis nagy mellénnyel a szövetségesben látják a hibát... és hiszik (még mindig ártatlanságukat, jogukat a nagyobb szelet sajthoz), hogy a tevékenységek során, annak konkrét formáinak alapját alkotják! Egy szart! A tudat tartalma megváltozott, mélységein lett átszerkeztett és van még mélyebb, hogy felfogni sem tudják a folyamatok történeti kialakulásának problémáit, hosszadalmas és bonyolult munkába fog megint Mesterházy – ami a közölt ingerek hatására vagy az alatt keletkeztek benne, csak a szükséges elemekre akar emlékezni, választ is mindig kitérőleg- másról ad! Élessége soha nem volt, következésképpen tartóssága sem, ami a folyamatok társadalmi-történeti alakulásáról pozitívan szólna. Érdek van, min volt is és lesz is.
Itt már csak egy útban létezhet megtisztulás- az Mesterházy lemondása! Személyisége extraverdált vagy introverdált jellegének idegthipipológiai összefüggései még további „kutatásra” szorulnak! Egyszemélyes ingerszegény szituációt teremtett...

„Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szívét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.” (Ady, részlet)

Baj van az MSZP-nél, mégpedig nagy- leépülésük elindult, nem nyernek az önkormányzati-választáson és nem lesz nagy a győzelmük (még elébb) az EU választáson sem! A tapasztalat mondatja velem... mert sem a felkészültségben sem intelligenciában nem veszik észre a különbségeket, a tényezők változtak. Mesterházy ne emlegesse oly nagyon a pszhihológiát, mert visszaüt a „józan”- eszére – határeset: a valódinak nem, csak- és „biztonságos” pontjainak ad kifejezést, de a várakozásnak mindig ellenkező a hatása (elvárásról nem is beszélhetünk)- a tett elmaradt (mint mindig is) a „szószátyárkodás” meg nem segítség a választóknak. Hiszi szegény feje, hogy megértik – de könyörgöm, ha nincs rajta megérteni való, akkor (?) marad a szerepjáték? Hülyités ideje lejárt!
Specifikusan hiány mutatkozik (szándékos figyelem, az aktív emlékezet, az elvont gondolkodás), mint társadalmi folyamatok nincs kibontva... láttuk és látjuk mennyire tudatosak, mennyire történetiek, mennyire közvetettek, mennyire akaratlagosak – beszűkűltek inkább - strúktúrálisan is "para"- tipikus így! - „mértani-tudatban sem az egyenesség felé vezetett az út, bonyolult inkább... minél tovább bonyolítják, annál rosszabb lesz – leíródnak végleg, hogy a gerinc gyakorlatában az átlag alá hajoltak (ítélet: az elmúlt négy év „tangózása és a Fidesz dícsérete!) - a gyakorlat mindig bonyolultabb az elméletnél – ez bizony igaz! Akkor miért vezet az, aki vaksága mellett még süket is?

2014. április 14.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Változók... (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »