Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a „fantasztikus eredmény”

 

- Több mint húsz éve csak veled nem

semmire veled nem mehettem -

 

Foci, és a jutalom érte... Szombathelynek! Ez már igen- és mi lesz a többi igencsak segítségre szoruló városokkal? Majd ha kinevelnek egy-két focistát (!) - csak akkor? Ehhez mi köze az orbáni önbecsnek... a világ után sem kell kullogni, mert amibe tehetségesek vagyunk, azt csinálni kell... mibe vagyunk tehetségesek (rúgjuk a bőrt?), mert most valami véletlenül sikerült? „Most is egy téves ösvényen járunk”... de mindegy is – nem számít itt már semmi- csak az orbáni elképzelés legyen gyakorlat, mert a cirkusz fontosabb és előbbre való, mint a gyermekéhezés ügye, a szegénység (mert ugye „azért szegény a gyerek, mert szüleik szegények”- különben is- az életmód, mármint az éhezés!) - s a sok hamis statisztika, a korrupció, mely az egész országot benőtte, mind önbecslésünket növeli? A foci, itt csak századrangú kérdés. Ja- hogy Orbánnál, ez elsődleges? Hm...

 

Más: „A kormányfő kifejtette: az ország terrorfenyegetettségét illetően „újabb információra nincsen szükség, mert a valóságos élet minden várakozásunkat fölül- vagy alulmúlta”. Az Európába tartó migrációs hullámmal kapcsolatban kifejtette: beszállítottak Európába több százezer olyan embert, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda, nem tudjuk pontosan honnan jött, mit akar, és nyilvánvalóan közülük néhányan „arra használják ezt a hatalmas migránsáradatot, hogy terroristaként jussanak be Európába”, ezért a veszély folyamatos és közvetlen.” - ez már valóban mindent fölül- vagy alulmúlt! Nem baj, hogy erre mind van válasz?

A menekülőkhöz köze nincs, mert hiányzik az embersége... ám jól hangzik, ha valamit nem akarunk (nincs megértés az elesettek felé)! A szélsőségekre kellene figyelni idehaza, az agresszív fiatalokra, de ezek úgy látszik szíve csücskei Orbánnak (gárda, betyársereg, szamurájkardos volt képviselő, lőtereken a fiatalok gyakorlatoztatása) mert a szélsőségesek irányába ment el politikájával!

A „Jobbikkal” már kibogozhatatlanul összekapcsolódik! Orbán kirohanása Európa felé, a diktatórikus társadalmak dicsérete és hozzá az illiberális valósága, már szemünk előtt- nehéz nem észrevenni, hogy baj van... bűnbak kijelölés folytatódik, mindig van egy olyan réteg, csoport, akit megtalál magának- no- rajtuk rendesen elveri a port! Az ellenzék gyengécske hangjaival itt csak segédeszköz- a fölényes magatartás feléjük Orbánnál adott. Bizalom minden oldalon elveszett... ami súlyos ügy volna (a belső helyzetek) elbagatellizálva, ami kevésbé az – az a katasztrófa? Persze nem pusztán az számít, amit valaki mond, hanem az is, hogy ki az, aki mondja, milyen az a jellem, amely átsugárzik a mondatokon!

...”amit Orbán művel az országán átutazó emberekkel, vagy azokkal, akik magyar földön folyamodnak menedékért, az nem megoldás. Orbán retorikája megvetést vált ki, politikája teljesen jobboldali. Büszkén hajtogatja, hogy ő az utolsó európai erőd várkapitánya. Ő Merkel antitézise, a jog és rend hirdetője, a kerítések embere.”

A körítések embere is!

- mert maga váltogatja benyomásait, így válogatja is ki - nem okoz nála nehézséget, hogy példákat találjon előítéletein alapuló álláspontjának. Megnevezi a negatív vonásokat (vallási alapon is- kirekesztőn) – ilyetén az ellenséges beállítódása nem tapasztalati, csak érzékre hagyatkozó megnyilvánulásait adja közre, hogy tények alapján még általánosít is... a tényekre csak azért hivatkozik, hogy alátámassza a beállítódását (miként egyáltalán nem elfogadó s nem is befogadó), ekként kelti a megalapozottság látszatát. Náluk- mármint Orbánéknál ismertek azok a vonások, melyek a ravaszságot, becsvágyat, önzést, agresszivitást és a csoport szellemet adják... mi ez -ha nem fajgyűlölet, ami nem egyéb, mint egy beteges és belsőleg ellentmondásos erkölcs társadalmilag engedélyezett csatornája- bennük! És vele már itt a gazdasági megkülönböztetés a jogi és politikai el- megítélés. Minden bokorban ellenség, és ki menekül az mind terrorista! És kész a bűnbak-elmélet... nagyon leegyszerűsítve. Taglalhatnám, fokozhatnám is, az egyént is szétcincálhatnám, az orbáni kép csak rosszabb lenne vele. Maradok egyszerűnek... ám feléje megértőnek nem tudok mutatkozni így sem! Lehet már én is előítélettel vagyok (feléje)... miként is az (mármint az előítélet)- történelmen kívüli jelenségnek bizonyul, és amellett olyasminek, amit talán sohasem lehet megszüntetni – ha a tudat és a tudattalan konfliktusa feloldhatatlan, s az ember kénytelen kivetíteni valakire elfojtott törekvéseit, ezen úgysem lehet változtatni.

Lám csak, mit vált ki egy autoriter személyiség és gyakorlata (mert ez már nem elmélet, igenis gyakorlat) potenciálisan, sajátosságai folytán antidemokratikus... ilyetén itt a politikai, közgazdasági és társadalmi nézetei is, ekként egy belsőleg integráns és belsőleg következetes jelleget alkotva, mert- és ahogy ez a jelleg személyiségének legmélyebben rejlő vonásait juttatja kifejezésre. Nem véletlenül vonzódik a szélsőjobbhoz. De látszott ez már előtte is, ám nyilvánvalósága illiberalizmusával jött felszínre, így az antidemokratikus gondolkodás itt! Merev sztereotipekben gondolkodik, ellenséges viszonya is összefügg azzal, hogy belső nyugtalanságát vetíti ki!

Bocs', de ez már abnormális... negatív hangulatkeltés van, félelmet keltő tartalmakkal ecsetelve, amelyek itt és most, következtetéseinek és szöges-gyakorlatának el nem fogadása miatt és kellemetlen következményein keresztül kapott hangot... Európa véleménye, államfők és külügyi diplomaták kijelentései, már megmutatják valóságát: nem szalonképes! Még mindig nem érti? - (leírtam már egyszer, leírom most még-egyszer) - nem a tett- a módszer a bajok forrása!

 

pokol szaga?

 

...fuccs- és a vég

mint dajka

elringat majd-

rajta ferde dolgaink – már

mi feledésre ítélt-

kár ott is

ahogy

hamis-dallamával alább száll

hol már Orpheusz lantján kísért

- ott gondossággal szagomat legyezni is kész -

- de van még másként- azonban más is-

mozdulat is a régi rend szerint

fölény így

ahogy

kiváltott-félelemmel rajtam citeráz

a most

hasonlatosságot -

így a lét...

miként-

talán

mégse méltatlan aláz

ha valamennyi csillag közt

értem is izzik egy öröklét – (szőke)

 

2015. 11. 18.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 74
Heti: 27
Havi: 4 327
Össz.: 373 438

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a "fantasztikus eredmény"
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »