Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán a kioktató...

(fülénél kell megfogni az edényt)

 

Ha hívő vagy - tudnod kell - Isten figyel reád. Ha szabadgondolkodó vagy, akkor az emberre hárul a felelősség az értelmes életért.

Nem mindegy hogyan viselkedünk!

 

Nyomor- szegénység éhbér!

De a nyugat része vagyunk, oda nem kell tartoznunk – benne vagyunk... benne nyakig (teszem hozzá)!

Hamis minden ugye Orbánom, mint ten magad is.

Ahogy előadod a megfontolandókat, Amerika barátunk (már a konyhában találhatók) - kelethez nyitottuk az ajtót (és máris a spájzban vannak), most jöhetnek a déliek is (ők a hálószobáig is elmehetnek?) – miként a harcos múltunkhoz a jelen járványa is... az ebola és egyéb más „csemegék” is velük!

Le- kellene már állni a fél-ázsiai megoldásokkal.. a pettyes-seggű múlt, ahogy kísért- már semmi képzeletet fel nem gyújt, de a pusztító jelenlét erősen irritáló mégis, miképp volna itt még az erkölcsi felelősség is! Az sem smafu...

Ellentmondások országa lettünk... a bér tekintetében, a szolgai kiszolgálás a multik felé, mert összeszerelő üzem lett Magyarországból, és mert olcsó a munkaerő- jönnek is néhányan a nagyobb beruházókból, azért néhányan, mert kicsi az ország és a a haszon is!

A mezőgazdaság csak dísz – jó, van egy néhány (még), akik dolgoznak is, de egyre kevesebb a számuk, viszont a támogatás így is elfogy- ó ez már az új földesúri hozzáállás Fidesz módra!

Se kéz, se láb a munkában csak szájalás van, mint a parlamentben, mily tökéletes az állapot és Orbán nem érti miért a böllenkedés, hiszen ő a szeretni való most, a nagy népérzékeny lelkével... ugye? És ha mégis baj van, majd kivizsgálja magának az elkövető (mint Vida esetében is)!

Mert valóban, miként – ha a tökéletesség fokát elérte – a legkülönb teremtény köztünk, de ha eltér a törvénytől és a jogtól, hát így már... (nem mondom ki az alávaló szót).

Sőt a fokozatokban már Orbán a törvény és ő a jog, miként az állam is ő maga, hiszen mindenről első-szám első-személyben alkot véleményt, ad parancsokat, elvesz, ha kell és büntet is a jutalmazások mellett (az utóbbi csak a vele lojálisoknak jár) – ellenvéleményt nem tűr...

Pedig lásd: az igazság az állami életben gyökerezik, mert a jog nem más, mint az állami közösség rendje (ezt feledte Orbán). Márpedig a jog szabja meg az igazságot...

„Lehet, hogy a rendszerváltás illúzió volt? Lehet, hogy a rendszerváltás nem a tömegeknek, csak a hatalomba kívánkozóknak volt igazán a szívügye? Lehet, hogy a rendszerváltás utáni társadalmi berendezkedés hibáit nem lehetett korrigálni?” Na- szép! Elárulták a népet és kiárusították a hazát!

Szorongatnak bennünket és mi szorongunk... (?) - egyensúly pedig megteremthető volna, mert tudnunk kell nemet mondani arra, ami ellen erkölcsi érzékünk tiltakozik, ilyetén most már- a népnek kell szemben állnia Orbánnal.

 

 

„Iskariót”

(Júdás másik neve)

 

A csuka-fogta „róka” és

viszont... lett sorsa

a „Nagynak”

ahogy

beteges akaratra

kíméletlen

önző léte most -

...tolakszik fő-helyen

a jellemre

ráaggott

belső törpesége -

...miként

mára-üresedve

rendetlen számításaival

a lélek is

ott fogott -

...lomhán és pontatlan

állítja

szabályait -

átérzés nincs

(megértés annyi sem)

jelen hanghordozása meg ízléstelen -

...szó-perdületén

mimikáival forgolódik

hömpölyög- árad

hiteltelenségében már könnyeit is

szavak-ritmusával adja...

Ám lassú táncot diktálna

mert ütemét összezavarja

a szokás -

...unalomig bírva

így is-

hogy rajta

intenciót formáz az akarat

mert „res satis periculosa”

lehet

manipulálása – (szőke)

 

2015. 03. 10.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán a kioktató...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »