Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán és a csőd…

 

A helyzet már adott – lehet magyarázni, lehet mismásolni, ki is kérheti a kormány magának… mert mindent elvon, ki sem fizet - lásd: „Február óta hiába várnak kompenzációt azok a felsőoktatási intézmények, amelyek a vártnál kevesebb támogatást kaptak az államtól a hallgatói juttatásokra, az egyetemeken így folyamatosan csúszik a tanulmányi eredmény alapján megítélt ösztöndíjak, valamint a rászorultsági alapon járó szociális juttatások kifizetése.”

Azután a szociális kártya sem mutat más irányt, minthogy nincs pénz (!) -

„A kártya elméletileg olyan lenne, mint egy bankkártya, vásárolni lehetne vele, de csak bizonyos árucikkeket, például élelmiszert, iskolaszert, tisztálkodó szereket, tüzelőt, vagy a rezsi egy részét lehetne kifizetni így. A kártyával a kormányzat a családoknak biztosított szociális, gyermekjóléti és családtámogatási juttatásokat akarja átláthatóvá és nyomon követhetővé tenni.” Persze hogy és a bankok máris „megfejik”, mert a használata pénzbe kerül – összegszerűen sem emelkedik, minthogy a családi-pótlék és egyéb ellátás erre a kártyára menne, és bár átláthatóság így sem lesz de legalább „lesápólható” résszel bírna. Aztán a megszabott árukörök, amelyre kötelez is az állam, legalább is hümmögtető! „A szociális kártya egységes rendszerben történő bevezetése 2014-re várható.” Meglátjuk! Nekem, gyerekesnek és nevetségesnek tűnik! A kormány pénzügyi bázisa megingott, és a megélhetési lehetőségek is bizonytalanná váltak… az EU-val tovább böllenkedünk? No – akkor várható a pénzek megvonása is – kikérve és kiadva, leosztva a kormányzat már minden téren a pocsolyában fürösztve játssza el a maradék becsületét is. Eljárások sorával kapjuk vissza a kokikat…

 

Reménykeltő hír érkezett Svájcból a frankhiteleseknek:

   

 

„Az árfolyamküszöb központi eszköze lesz a Svájci Nemzeti Bank monetáris politikájának a belátható jövőben is - mondta Jean-Pierre Danthine, a jegybank alelnöke egy montreali konferencián. Szavai azt a reményt keltik a magyar frankhitelesekben, hogy a frank árfolyama a jövőben sem mehet 250 forint fölé, amíg az euró árfolyama 300 forint alatt tartózkodik.”

Ó! Máris repes a szívem… csak azt nem értem (ők sem – sem a kormány), hogy a bedőlt hiteleknek már mindegy, csalás és hamiskodás megy bankoktól is (banki részről frank-háttér nélkül adták a frankhiteleket), mint behajtóktól is, merthogy a teljes összeget hajtanák be és az addig befizetett összegeket figyelembe sem veszik. A bíróságok meg elfogadják indokaikat! Érthetetlen… ugyanakkor, a nem fizetés kényszerhelyzet és nem önkényes elhatározás az adós részéről. Amikor kölcsönhöz jutott megfelelt a feltételeknek – mára munka nélkül és lehetőségek nélkül (eszünk vagy fizetünk: létkérdés) az ember csak néz ki a fejéből és nem érti, mi megy körülötte! Káosz uralja a bankok munkáját és ugyanúgy a behajtó cégekét is – a kormányzat meg rásegít, hogy nagyobb legyen a zavar (hogy mennyire tudatos vagy tehetetlenségből fakadó, nem tudni). De ha hiszi, hogy az ország tényleg jobban teljesít, akkor nincs komment!

 

Orbán Viktor helytállt… mindenhol ott volt, de egyszerre!

Részlet…

„Nem ám úgy, hogy Orbán-hasonmások járták a terepet, hanem úgy, hogy ő. Csak nagyon gyorsan, és nagyon hatékonyan, nem lacafacázott, csak kapcát cserélt Óbuda és Szentendre között, aztán már ott is volt. Rögtön. A Star Trekben meg kell várni, amíg megnyílik egy féregjárat, vagy – ami még rosszabb – keresni kell egyet a világegyetemben, de a magyar miniszterelnöknek ilyesmire nincs szüksége, nincs ideje, ő magánál hordja a sajátját.

Csak kimondja: itt hamarosan nemzeti féregjárat nyílik, és már ott sincs. Illetve ott van, ahol éppen lenni akar, ahol lenni kell.

Mondjuk, lett is rögtön nemzeti összefogás, ahogy egy kedves kommentelő megjegyezte a miniszterelnök Facebook-oldalán: látva Orbán Viktor helytállását, bennem felvetődött, hogy felesleges megtartani a jövő évi választásokat. Ha annyira egységes az ország, mint most, akkor nincs szükség arra a pénzszórásra, amit egy választás lebonyolítása jelent. 3-4 év múlva vissza lehet térni a kérdésre, de addig felesleges. A magam részéről csak óvatosan remélem, hogy a bejegyzés az abszurd humorra és a szarkazmusra mindig oly nyitott magyar lélek frenetikus megnyilvánulása, azonban vannak kételyeim. Hogy pontosan fogalmazzak: nem tudok felhőtlenül örülni, mert elég nagy az esély arra, hogy szeretett hazánkban vannak olyanok, akik tényleg ezt gondolják, amit egyébként a több száz like is bizonyít a beszólás mellett. A magyarok zsenik.

Talán mondanom sem kell, hogy az- óta Orbán Viktor legyőzte az árvizet, de a reá jellemző szerénység okán folyamatosan többes szám első személyben beszél erről az eseményről, mintha mindannyian együtt győztük volna le, azonban ez nyilvánvalóan nem igaz, mert rólam például egyetlen fotó sem készült.Jellemző, hogy az árvíz közben két földrengés is volt, de ezeket is legyőzte. Tényleg már más sem hiányzik, minthogy a Gellért-hegy alól előbújik Godzilla, és megküzd MechaGodzillával a Duna fölött, alatt és benne szintúgy, hacsak addig elő nem kerítünk valami rendes magyar szörnyet, mert ugyan tudjuk, hogy a japánok is magyarok, de mégiscsak. Nemrégiben például olvastam egy közepesen népszerű, de rendkívül tudományos oldalon, hogy a magyar népmesék fanyüvője nem más, mint a jeti. Azt hiszem, ezzel még lehetne valamit kezdeni a választásokig.

Ahogy az árvizet, úgy fogja Európát, az Egyesült Államokat, a későbbiekben pedig a Naprendszert és a komplett Tejutat legyőzni a Kedves Vezető, csak szólunk, mielőtt a szedett-vedett népek elbíznák magukat.” (Para)

A kötelezettségszegési eljárások sora. Szép! – de az EU pénze nélkül teljes lenne a csőd, ezért, ha ímmel-ámmal is Orbánék mégiscsak „udvarolni” fognak, de úgy, hogy közben maradjon a szuverenitásból és a nemzeti büszkeségből is valami… ez az igazi „páva-tánc”! És ráfér a képre! Rá – hogy szidják, majd itthon az EU-t hibáztatják egy újabb megszorításért… az emberek meg nem akarják tudomásul venni, hogy az Orbán kormány csak zsonglőrködik! Tehetetlen, mert nincs pénz! De telhetetlen is, mert ami van, az csakis maguk felé. A gazdaság áll… jobban teljesít? – ha nem csinálnak semmit, rontani sem tudnak. Egy dolgot tudnak Orbánék – jól kommunikálnak az emberekkel, olyan meggyőzően hazudnak, hogy az is elhiszi nekik, aki tudja, hogy fizikai képtelenség, amit mondanak, hát még, amit csinálnak. Az ország jobban teljesít? Hazugságban bizonyosan!

„Egy törvénymódosító javaslat lehetővé tenné az elsíbolt vagy akár bűncselekményből származó pénz legalizálását. Sőt, akinek legalább ötmillió forintnyi adózatlan pénze van, és öt évig nincs rá szüksége, az megúszhatná az adófizetést is.” Már itt tartunk? Erre szinte köpni-nyelni sem lehet!

Kinai letelepedési kötvények és egyéb eszement ötlet még, de mindezekkel csak ront a helyzeten – nem javít, mint azt gondolja. Pénzbeszedésre szakosodott kormányunk, már ahhoz is gyáva, hogy beindítsa a „bankóprést”! – és éppen ezzel igazolja, hogy nem működik a gazdaság, nincs fejlődés… a munkahelyek száma csökken és nem nő (a statisztika is csak ideig-óráig tartja magát) – általában stagnál minden…

„…hadüzenetet Magyarországnak”, és Bajnai Gordon és más baloldali szervezetek szlogenjeivel támadja a magyar Alkotmányt és a kormány intézkedéseit. A lófasz ide gyenge szó – hogy ki képviseli a magyar embereket, jaj! – söprik az utcát már Orbánék előtt is – várom, mikor terítik a vörös-szőnyeget! Emberek ébresztő! Érthetetlen, hogy ha a magyar gazdaság valóban annyira dübörög, mint a propaganda, akkor mi szükség van erre az állandó ellenségkép gyártásra, múltba révedésre, állandóan felmelegített gyűlölködésre és néphergelésre? - fölöttébb fárasztó, hogy mindenhonnan Bajnai jön szembe, hogy az árvízért, jégesőért, globális felmelegedésért vagy lehűlésért is folyton az elmúlt nyolc évet veszi elő a Fidesz. Persze hogy nem igaz, hogy a gazdasági növekedés negatív előjelű - nem igaz, hogy a fogyasztás visszaesett, hogy a munkanélküliség magas, hogy a vállalkozói kedv csekély a kiszámíthatatlan jogi és gazdasági környezet miatt, hogy az indokolatlan állami pazarlásra és korrupcióra nemhogy nem született kétharmados megoldás, de már a múlt e téren elért „eredményét” is túlszárnyalja. Mindez nem igaz, és ha igen, Bajnai és Gyurcsány tehet róla!

Nem véletlen a megszorítás, nem véletlen, hogy csak az EU-s pénzekből lehet fenntartani az országot. Szép a kirakat, de belül rohad a narancs! Válasszuk meg őket tovább! – a teljes lecsúszás garantált… nyírjuk ki azokat, akik még segíthetnének (igaz más szemlélettel bírnak, mint Orbán), mint Bajnai esetleg mások akár (szándékkal nem írom Mesterházyt, mert ő tényleg szakértelem híján van, Gyurcsány meg önként szaladt meg… anno). A nemzeti büszkeséggel és a jobbos érzelemmel tényleg Horthyig jutunk vissza az időben… ahol nem fog számítani ki hal- ki él, mert éhen-konyhák „osztói” előtt grasszálhatunk az egytányérosért!

 Mark Mobius derűlátó Európa és az eurózóna jövőjét illetően, úgy véli, „a kormányok fontos leckéket tanultak meg az elmúlt években, ebből profitálhatnak”. A mélypont után nem számít arra, hogy újabb országok kerülnek bajba az eurózónában, amelynek, gondolja, talán már öt éven belül tagja lehet Magyarország, "hiszen nincs más választása". Talán, mert nem ismeri Orbánt – ha ismerné, tudná, hogy Orbánéknál ég a világ… és mindig van más választás! „Ti nem tudjátok azt, mily mondhatatlan nyomor/ Aknáit rejti egy ily árva szörny /…/!”

…kény ölében a kedv szolgál és ily’ szolgain főlénnyel
áhítatra nem is kötelezett, de a sikolyokkal éledt félelmek hevében
    nyüszítésre iszonnyal képed, 
    más-arcot mutat, hogy együtt érzek-
mégis szenvedjük e létet, mit az érdek követel meg…(?)
„vége lesz a kötözködésnek vége lesz végérvényesen” 
talán vagy egyszer… „vagy úgy hogy gyakran függ kereszten”?—(szőke)
 
2013.06.13.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 74
Heti: 105
Havi: 4 405
Össz.: 373 516

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán és a csőd...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »