Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Zavar a fejekben... (?)

Orbán beszédét „cincálja” a köz-vélemény, de akad aki mellette érvel- lásd: „mi probléma van abban, ha a jelen korunk egy jelentős, európai szinten is kiemelkedő politikus gondolkodik, megmondja mi a probléma, és megoldást is ajánl”? Semmi, ha valóban gondolkodna – semmi, ha valóban kiemelkedő politikus volna (pláne hogy „európai szinten” - bár magáról már világszintet képzel – lehetne talán több szerénységgel), ám hogy még „jelen korunk egy jelentős” személyisége (politikusa) volna (!) kicsit túlzás, mert az átlagot sem „üti” - no, és a megoldás, hát - az azért abszurd – ugyanis az Orbán által említett illiberális demokráciák az elemzések szerint (is) általában puccs után (pl: lásd „fülkeforradalom”, és helységek törvényes nyitva-tartásának felrúgása stb.) alakulnak ki, és minél hosszabb ideig léteznek, annál nagyobb eséllyel mozdul el az ország a teljes diktatúra felé... (2/3 -os visszaélés, rossz törvényekből, parlamenti „szabályokból” adódóan)
Az illiberális demokrácia ilyen megközelítésből tehát egy kevert berendezkedés, amely a liberális demokrácia és az illiberális autokrácia (diktatúra) elemeiből vegyesen építkezik, beemelve a politikai jogokat a rendszerbe, de kizárva a szabadságjogokat. Klasszikus politológiai értelemben ugyanis – amint azt Fareed Zakaria 1997-ben egy tanulmányában, majd később egy könyvében leírta – az illiberális demokrácia az az államberendezkedés, amelyben szabad választások vannak, de a hatalmon lévők nem tartják tiszteletben a klasszikus emberi jogokat, a sajtószabadságot, vallásszabadságot, a hatalmi ágak szétválasztását, jogállamiságot... mint azt látjuk.
Tehát a beszéd nem volt véletlen. Az értékteremtő munkaalapú társadalom, meg nem a megalázó és félpénzen fenntartott közmunkából fejlődik ki, ám ezt ki sem bontotta Orbán a beszédéből (gondoljon mindenki, amit akar), "egy munkaalapú állam korszaka következhet el, mi egy munkaalapú társadalmat akarunk szervezni".
"Az ország patriarchális társadalmában sokan csodálnak egy erős vezetőt, aki az asztalra csap, és egyszemélyben vezeti a nemzetet a fékek és ellensúlyok okozta zűrök nélkül", írja például  Erdogan török miniszterelnökről Mustafa Akyol újságíró-elemző.
Más véleményből idézve: a nemzet boldogulása fontosabb mint az egyéné. Diktátorok alapmondata. Pedig csak boldoguló egyénekből van erős nemzet. Az ez- utáni pontok meg tényleg a kabaréba valók. "Azért az emberi jogokat sem felejtsük el." Köszönjük nagyúr! - és még,  azt nem felejtjük, hogy a maffiád micsoda rombolást vitt véghez a gazdaságban és a fejekben...
Ahol és így megszülethetik „a szervezett gyilkosságok, rablások a morállá konszolidált bűnök, hazugságok és perverzitások irtózatos szisztémája”?
Ám a liberalizmus is kapott hideget meleget (anno), amikor színre lépett (!) - „egyszerre felhemzsegnek a műveletlen, semmi lelkiismereti törvénytől meg nem kötött, vad politikai kalandorok, elszánt éhes politikai apacsok, akik a törvények dzsungelében könyörtelenül gázolnak át mindenen szilaj étvágyuk kielégítésére. És ezek jobban tudnak ordítani, ezek mindent tudnak ígérni a nép őselégületlenségének, ezek a végsőkig tudják nyargalni az aktuális jelszavakat, mert a becsületes lehetőségek, hazafias aggódás és a felelősség nehéz érzése nem köti őket”.
Most légy okos egyszerű állampolgár!

Új célokkal éled az új hatalom,
új erőt hozott új sóhajokkal a most,
hol új napok hitványságain
újak a mosolyok
és gúny-dalában
a hamis érzelem hangol...
Ott reccsennek a tartó-oszlopok,
s vásznain lebegő kegyelet
sarából épít jövőt a tett,
csak az akarat nyújtózott el-
elhevert itt-ott,
hogy e lét embertelen- korcs élővé lett — (szőke)


2014. 07. 30.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Zavar a fejekben...(?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »