Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán a rettenthetetlen...

Rettenthetetlen, hogyha Föld s Ég

összerogy is, s a romok lesújtják.” (?)

 

Elgondolkodtam azon, hogy miként lesz majd, ha eljön 2018... fondorlatok százaival, vagy a szükség-helyzet adta statárium vonja egyenlegét meg, ott és akkor? Kitudja, mert én csak elképzelem, hogy a szélső, ki összefogott a nagy szocialista móddal- ott már nem lazán, de jó szorosan, oly testvérien – hatalmi-ízzel szájukban, ahogy győzelemre indulnak- és a számok, hogy így együvé hatnak sokszorosan- győzelem részeseivé lehetnek-e majd? De várjuk ki, hogy lesz-e választás egyáltalán... lesz e holnap, vagy a haza az „égi rónán” halad? Ki tudja, én csak elgondolkodom a dolgokon... ismerve a hatalom vágyát (a jelenlegiét) – elébb jön egy elnökválasztás még és még előtte egy Várba-költözés... aztán a személyek cseréje, hogy mi-végre jutnak, ha látnak- hallanak majd ellenpontozó szólamokat!? Ki tudja? Még álmodozunk (már aki) – kinek ideje adja és teheti... talán merünk álmodni nagyot is... a sóvárgó vágy, a messzeségek felé nyújtózkodó álom önmaga fluidumával töltötte meg a világot s a benne felötlő dolgokat.

Lám, a menekültek is álmodtak egy nagyot és hitték is - míg Orbán kerítésén fenn nem akadtak – a jobb életet és ennek reményében indultak el, mert országuk élhetetlen lett... akárcsak a miénk, mert ugye nem véletlen a hatszázezer fiatal kimenetele, a világ gazdagabb részeibe? Igaz, nálunk még nincs háború – még nincs – de a diplomácia kicsikar majd valamit és még lehet! Isten ne adja! Orbán „nagy homlokán és kiégett szemén árny” ül. Olyan Shakespeare-i a kép... „lenni, vagy nem lenni” még! A szabadság, amelyet a maga számára – csalásokkal – kivívott, kor- és párttársainál gazdagította is, és még növelte szókincsét is... nekünk a szavak jutottak (még az elején szépek, mára már egyre vadabbak)! Új és egyéni ízeit megismerte már a világ is. Putyint másol... és vissza megy az időben, ha kell száz évet is... bár nálunk még szólni csak lehet, Putyinnál már törölve a vélemény is, ekként – hamarosan nálunk is véglegel a szándék- és tettre váltódik a „bűvölet”! Harci a hangulat mindenképp!

Jókora bevételről mondott le egy német vállalat azért, mert úgy gondolja káros a magyar határon felhúzott kerítés. Nem csupán a cég vezetői utasították el az ötletet, hogy együttműködjenek a budapesti kormánnyal, hanem az alkalmazottak is.” Nix ugri-bugri! - kis bugris! - a „vidékies nacionalizmus” szemet szúrt!

"A borotvaháló garantáltan megvédi a vagyonát a felhatalmazás nélküli behatolásoktól és behatolóktól" - idézi az ilyen termékek gyártásával foglalkozó német Mutanox cég weboldalát a hírportál. Csak olyanok jutnak át ezen az akadályon, akiknek már minden mindegy, s ezért a legsúlyosabb sérüléseket is hajlandóak megkockáztatni.” Aki az életéért fut valóban, annak ez sem akadály, törvényeink is így lettek embertelen törvények, amit a világ minden jóérzésű embere elítél már... a videók láttán:

A magyarországi drótkerítés a menekültválság negatív szimbólumává vált (azzal a jelenettel együtt, amikor egy magyar operatőr elgáncsolja a gyermekével a vállán futó apukát). Ez is hozzájárult ahhoz, hogy egy berlini cég visszautasította a borotvapenge élességű elemeket tartalmazó drótkerítés szállítását Magyarországra - írja cikkében a huffingtopost.com hírportál.”

Orbán mégis győztes, mégis új- és magyar találmánnyal válik átkozottá? Lehet e így békés a jövendő? Vérző lábak a kerítésen, vérző arcok és kezükben gyerekkel- egy megtévesztés áldozatai, hol a sírás kísérteties módon elszakadt a sírótól, ott mintha nem is lenne síró csak sírás és sírás – lappangva és egyre dagadó, súlyosodó s végül is vad erővel kitörő zokogás! A kép Magyarországról szól már! Szégyenfolt lettünk a föld térképén... áradó képzeletekben- már szinte temetői a hangulat- fekete leplek, sátrak, s a homályban ellenkező véleményezések adják rá az érzelmi tartalmat! Ez a világ szeme előtt zajló folyamat, mutatja meg az orbáni zsarnokságot, hogy véres a jelen, a maga valóságában így.

Magyarország rosszul használja a NATO-drótot. Orbán úr az emberek lába elé helyezteti el ezt az akadály, akik belegabalyodva komoly sérüléseket, szenvedhetnek el, akár meg is halhatnak emiatt - fejtegeti Deger, aki egyben cége igazgatója is. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem szállítunk dróthálót Magyarországnak.”

És Orbán a fél-Ázsiai nem adta föl, a pöttyös segg és a fordítva lovaglás, amúgy hátrafelé nyilazva (előre) eredménnyel járt: „A hírek szerint: Kínában tudta beszerezni a borotvakerítéshez való dróthálót.” Így egyéniesedett magasfeszültsége rá!

Egy romániai magyar írásból szemezgetve, már a román-szögesdrótok kiváltották az ellenvéleményt, és ellenérzést indukált (!) - ám kormányunk nagy-feje még nem ébredt rá, hogy mit tett így!

Képzeljük el az autonómia-követeléseket. Amelyekkel kapcsolatban pártállástól függetlenül mindig mindenki elmondta, hogy ezek békés, a nemzetközi normáknak megfelelő kérelmek, kezdeményezések, semmilyen erőszakos területfoglalási, határmódosítási szándék nem áll mögöttük. Azok után, hogy a magyar hatóságok átvízágyúztak déli szomszédjuk területére, hogy a határvédelmet a szomszédos államokkal szemben gyakorolják, ki hiszi majd el az erdélyi magyar szándékok békés természetét? Ki látja majd békésnek a lármafákkal körbevilágított Székelyföldet? Egy füst alatt, ha a helyzet így folytatódik, tőlünk is szabadulni akar majd ez a logika. Együtt a szírekkel, kurdokkal, és más gyanús keleti népekkel. Mindezzel szemben ellenérvünk nem sok lesz. Különösen úgy, hogy évek óta az ősmagyar, jurtában lakó, hátrafelé nyilazó, rovásírásos kultúránkkal különböztettük meg magunkat. És ezzel igazolta, azonosította magát a románellenes, radikális magyar szélsőjobb is. Egy ilyen helyzetben legfentebb egy hetven kilométeres falszakaszra mutogathatunk itt Erdélyben, a hátunk mögé, Magyarország felé. És ezen vagy átengednek majd, vagy nem. Minden attól függ majd, van-e ehhez „dokument”, meg passzus!

A déli szakasz immár világlátott képeiből nem okul senki?

Emlékezzünk és ne feledjük: A lengyel újságíró hiába kiabálta a rendőröknek azt, hogy „press, press“, gumibottal őt is fejbe verték... ó be szakszerű (!) - A lengyel és vele együtt a szlovák és az ausztrál újságíró Szegeden került be a rendőrségi fogdára, ó be arányos is, az elbánás! Véres ruháiról és véres mikrofonjáról posztolt képeket a Twitteren Jordan Davis, a svájci RTS tudósítója, akit gumibottal ütöttek meg. Istenem! - és feldicsérve, az erő ekként: A tetőtől talpig rendőrálló pólóba, pulcsiba és ajándék nadrágba, bizonyára vastagon páncélozott rövidgatyába öltözött, állig a saját sorsukkal felfegyverzett menekülttömeget megfékezni hivatott, Darth Vader jelmezben megjelenő rendőrök (volt rend?) példát statuáltak a rajtuk tényleg nem épp legszerencsésebb módon keresztüljutni próbálókon. Ami már önmagában diszkutábilis lépés, hiszen- közel 300 sérült között úgy harminc, valószínűleg ízig-vérig magyargyilkolásra és rendőrmegsemmisítésre született, terrorista csecsemő- gyermek is van… volt!

A brutálitás rendőri részről, annyira mégsem volt indokolt, amennyire magyarázva van, a nem-szokványos gumiégetéssel és kődarabokkal! A megtévesztő kapunyitásról nem is beszélve! Megoldja a diplomácia... (?) - hm... Szíjjártóval soha! Amit nem lehet kezelni, sem rendőri, sem jogi, sem pedig diplomáciai eszközökkel, az a tények értelmezésére és a logikus összefüggések keresésére és azonosítására alkalmatlanná tévő hülyeség és rosszindulat.

Például a következő: E portál facebook oldalán néhány troll kárörömének adott hangot, amiért a „kurva media” képviselőit ok nélkül bántalmazták. Mondván „nagyon helyes” és „mi a fasznak mennek oda”… Elárulom tehát, annak „a fasznak”, hogy a kedves trollok is élhessenek minimum kétféle szabadságjogukkal. Az egyik a véleménynyilvánítás szabadsága – ami ugyebár egyben sajtószabadságot is jelent. Szabad – értsd például munkája közben nem véresre vert és ok nélkül letartóztatott – újságírók, vagy legalább részlegesen szabad sajtó nélkül a kárörvendő troll sem trollkodhatna kedvére. Ahogyan nem tehette a régi rendszerben a diktatúrában. Különben elvitték, megverték, befogták a száját. A másik lényeges jog egy civilizált társadalomban az információhoz való jog. Magyarán, hogy mindenki a legtöbb világban zajló eseményről értesülhessen... (para- méterben és részleteiben)!

 

 

 

haza

 

új haza most nem épül...

épp a hűs lombok alatt ülünk

és köszöntünk

mint ó - a régit! -

így áldomásra – szavakkal hív'

néped itt...

már „nem leskel ordas

most a bárányok körül”

...vagy csak az

hogy a szó kiszűrt

a fogak közűl? -

ám a mindenségből bőség nélkül

botjával elzavar az akarat

és csak nyája közt

lágy kérésekre enyhül

a harag

...ott mindig elönt a láz

ha véred hajt

s nem keserít el puszta

henyélés vagy a munka

ha fönn az űr

s te népeddel- így közöttünk

alant

nem zilál nem is forgat zűr

csak vagy magadnak – el vagy! – (szőke)

 

2015. 09. 27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a rettenthetetlen...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »