Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Erdélyi maszlag… tálalva!

 

Duma van… (ment ezerrel - Orbán ott magát adta!) - és közjogi értelemben a haszna rajta, kettős beszéd, kettős állampolgársággal, közös szabadságban közszolgai tálalással, közjónak adva sem lett más, mint az érdek (a Fidesz-érdeke), ami akadályozó-képességénél fogva kiváltságra a hatalmi- uralkodói-rész hiúságában jóváhagyta Orbánt! Jöhet a Kormányzóság!

A hatalom (az orbáni) hajlandóságában, saját külön érdekét követi, de megfeledkezett a nép érdekéről, hogy a közjó mondva ugyan, de gyakorlatában nem érezhető, sem szükségletek kielégítésében sem egyéb létkérdésekben, de értékben sem: ízetlen, mint a fűszernélküli étel… kesernyésen olvad a szájban és lelket nyomaszt! (Mindezeket 1918-tól napjainkig úgy tálalta, hogy azok már önmagukban is ellenszenvesek, merthogy joga kitűnt a részletekben, így fejeződött ki megint-csak az érdek kiváltságainak megőrzésére. Uralkodói-része, a szoc.- állami- államosítási szükségszerűségek mellett a nagy monopóliumok megőrzésével – sőt azok fejlesztésével fejeződik ki - hogy nem él akadályozó-képességével, az orbáni-jóváhagyás joga 2/3-i határozóképessége tudatában és annak útján vett részvét, azaz Orbán jóváhagyás-joga nyilván ebből a képességből származik. Csak rajta áll és bukik a nemzet sorsa!)

Egybegyűlt a közönség – izzadt az „akarat” minden pólust kitöltőn – ott- ahol minden kevert és még rátetézve azt is keverik, és- mert látszó-fala lett átlátszón, hol Orbán egy-személyben bíró és vádló ott… mellyel csupáncsak egyfajta gondolkodásmódot takart: nem fog törődni olyan parancsokkal (ajánlásokkal), amelyek olyan testületektől származnak, mint az EU, amelynek tagjait gyáváknak s ezért a neki való parancsolásra méltatlannak tart! Nem nevezett meg senkit direkt, de jól kivehető volt, minthogy mindazok ellenére is- azonban – minthogy a dolgok mozgása folytán haladni „kénytelenek” – arra kényszerülnek, hogy egyetértést mutatva kénytelenkedjenek ügyeket… ezért is érezhetően egyes ügyeket megharcolva jobban kifejezésre juttatja a nemzet hangját (a 2/3 és a nemzet többségének akarata így kap kifejezést, mert ugye Orbán az, aki az emberek képességeinek fokát pontosan ismeri!).

Mit számít itt a rögtönzött „parancs” – kizárólag az, Orbán joga… és pártja tagjai a 2/3-ban (gondolom másutt is) eleget is tesz a teljesen önkényes akaratának! Kormányzati hatalom sem másként működik… önkényesen, másrészt elfogadott és kihirdetett törvények útján gyakorolva, mert ugye ki mond ellent – ha már az ellenzék sem (?) – egyesítve minden és mindenki közjogi értelemben is, határon innen és túl, mert a pénz az kell, az államot – ezt a „drága”- államot el kell tartani.

Bármennyire is áll tehát, hogy a legfőbb hatalmak joga mindenre kiterjed, s hogy a jog és jámborság értelmezőinek tartják őket, azt mégsem érhetik el sohasem, hogy az emberek ne a saját gondolkodásmódjuk szerint alkossanak maguknak véleményt a dolgokról s ehhez képest ne ilyen vagy amolyan indulat támadjon bennünk. Igaz ugyan (s már ott tartunk)- hogy joguk van Orbánéknak a legerőszakosabban uralkodni, igaz az is, hogy joguk van mindenkit ellenségnek tekinteni, aki nem ért velük feltétlenül egyet – és megalázó munkával szolgai-„örömre” kényszeríteni az embereket… de senki nem mondhatja és nem is mondja, hogy ez mind a józanész alapján történik meg! Azért sem, mert nem tehetnék meg… az állam is veszélybe kerül(t) – ezért minden erőnkkel tagadnunk kell, hogy ehhez volna joguk – vagy hasonlókra akár – tehát senki nem mondhat le szabadságáról! Ezért hiteltelen az MSZP is (csak mert másként magyarázzák, az eredmény attól ugyanaz marad!) – ráadásul csak szajkóznak valamit a hatalom rosszaságáról, szidják Orbánt, de fel nem ismerik a lehetőségeiket (átaludták azokat már az elejétől), pedig Gyurcsány is többször utalt rá (a kizárólagos hatalomra-törekvés kapcsán), de menetközben ö is elhallgatott, hogy a köznépről ne is szóljak, mert sem lelki sem testi erőnk legyűrni (akár fondorlattal) a ránk nehezedő – már-már elviselhetetlen hatalmat! De mert minden ember és mindenki, azt hiszi magáról, hogy mindent jobban tud – pedig az emberek szabad ítélete különböző – lehetetlen, hogy egyformán gondolkodjanak, egy szájból beszéljenek, így az összefogás eredménytelenségével szembesülve (Orbán ezt jól ismerte fel), marad uralmon a Fidesz (!) - és az ember, a maga határozatából önként mond le a cselekvés jogáról – aláveti véleményét az orbáni- hatalom-ítéletének.

Bojkott emberek! –az egyetlen még járható út – megtagadni a választást! – vagy lemondtunk a gondolkodás és ítélés jogáról is?

„Kiáltozásom a népről, az emberiségről, fogadkozásaim és pátoszaim milyen nevetségesek és esendők!”

 

Csordultig panaszban… kiúttalan?

 

A nyomorult lenézett, gyenge-tűzzel
Feléled, ha fel-fellobban szóváltással.
Mi kifacsart- a hely keserű levén ízlelt
Zajos élbe-állásra el is vetekedett…
 
Ága-bogán összetorhadt életemmel
Játszik cselekvőt,
Esztelen ütemet-
Győzelmi- „marsban” 
A történelem (!)
Ellenemre-, már nem először,
Kiszolgált a létnek—(szőke)

 

 

 

2013.07.27.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Erdélyi maszlag... tálalva!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »