Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és az EU...

 

- magad okozta robogó viharokban

ezernyi ajándék részese lészen, aki meg is áld most...

- de rád hozza az égi-csapást,

amely így

késő unokádra is rászakadhat --

Az Európai Unió áthelyezésekről szóló döntése szerint Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene letelepítenie.

Ez ellen kell egy népszavazás. Milyen emberséges kormányunk van!

Schulz: „1294 emberről szól Orbán népszavazása”!

Ez szuverenitási kérdés - idézi a lap Szájert, aki szerint a kormány kezdeményezése előtt nem lehet akadály.”

Hogy kapd be a „Mars-szeletet”! - mert bár az alaptörvényed szerint, amit épp te írtál (miként- általad lett egy „saláta” magába) a népszavazás kiírása alkotmányellenes tett (!) - de mert hű seggnyalókkal vagytok körülvéve- beszállt a „jobbik” is, sűrű nyelvcsapásokkal - és kisegített benneteket, egy alkotmánymódosítás beadvánnyal (a bejelentés előtt egy nappal, hogy ki ne lógjon a lóláb, ám így is látszik patája!)

Ilyetén, és már többször bizonyítva is, az alaptörvény zöldség volta...

szart sem ér az egész!

„Az Európai Parlament (EP) elnöke a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, ideológiai okai vannak a magyar kormány döntésének...” Téved szegény feje, mert Orbánnak sosem volt ideológiája (nem is szereti a szót magát sem) - ő maga mondta. Viszont van egy önző és embertelen politikája, akként- hogy a demokráciát immár hatodik éve tiporja sárba, az alaptörvényt meg a napi aktualitásoknak megfelelően átírja. Most meg már a népet is hülyének nézi!

A lap pénteki számában megjelent másik cikkben Szájer József fideszes EP-képviselő azt jegyzi meg: az alaptörvény és az uniós alapszerződés értelmében Magyarország nem adta át az Európai Uniónak azt a hatáskört, hogy kötelező kvóták szerint lehessen betelepíteni menekülteket az országba; a bel- és igazságügyi terület vegyes jogkör, és a menekültek befogadására a genfi konvenció sem kötelezi Magyarországot.”

Úristen! Itt a Fidesznél már mindenkinek elment az esze?

Az alapvető erkölcsi elv az egyén felelősség elve, hogy amit én cselekszem, azért én vagyok a felelős. Nem lehet általában eltérni ettől és kimondani azt, hogy az ember cselekvéséért sosem ő felelős, hanem mindig valaki más. És épp ezt teszik most is. Már látszik, mert láttatják, a társas együttműködés lehetetlen velük!

Lehet, búcsúzunk az EU-tól? - és pénz honnan lesz, mert akkor a multik is kivonulnak- se EU-s pénz, se „összeszerelő” ország nem lesz... akkor legyen nagy szátok majd!

Mi van az általános keretekkel a tételes jogban? - amelyeken belül kell maradni és azzal az igazságosságot kellene szolgálni... az igazságosság elve a tételes jognak olyan tartalmi kerete, amelyen túl egy törvényhozó sem mehet!

Marhaság isteni jogokat kutatni benne – de Orbán parancsa nem a nép óhaja és igazságtalanságát látva, nem is lehet jogként elfogadni parancsát... kiáltó módja sértés... következményeiben hol a határ az egyszerűen igazságtalan és a kiáltóan erkölcstelen között? Akár igazságtalan, akár erkölcstelen, vagy mindkettő egyben, jog gyanánt nem tekinthető! Orbánt- sem Isten, sem ember fel nem hatalmazta erre.

Népszavazás kiírása érvénytelen... ha hatalmával visszaél törvénytelen és embertelen – zavarait máshol kell orvosolnia!

Viszont a nép joga „ius resistendi”- az ellenállás joga!

Orbánnál mi a követendő szabály?

Cél és eszköz nem puszta okozati láncolat, az érték gondolatának is kapcsolódnia kellene. Egyáltalán Orbán, tisztában van a jog fogalmával? Vagy- mert a filozófiát nem szereti- és mint látszik - a jogban sem - egyszerűen elveti a problémát és ráhúzza saját akaratát, azt mondja jognak – a fizikai hatalom nem működhet erő módjára a jogszabályokban.

Nem lehet mindenhová egy hipotetikus alapnormát állítani: mely szerint mindaz, amit a hatalom parancsol, követendő... ez önkényes dolog. Orbánnál minden egyoldalú és visszaél azzal, hogy az alkotmány jogérvényességét jogilag úgysem lehet bebizonyítani, mert- azt egyszerűen el kell fogadnunk!

De a tények és követelmények ha találkoznak, az a szuverenitás, melynek lényege az érintkezés volna, és összefügg a jogkeletkezés és a jogalkalmazás problémájával – csak remélem, hogy a szociológiai folyamatokat nem vette ki, mert akkor baj lenne az emberi cselekvéssel, vagy elég csak írásba foglalni, hogy enuncciálása kifejezésre jusson? Orbánnál a cselekvések mellett a viszonyokkal is baj van, pontosabban- baja van. Egy közösségbe szokások is uralkodnak, ha beléptünk, azt követni illik, hogy mi elsődleges és mi másodlagos nem taglalnám- a szokás nem jog mégis az írott joggal egyforma erejűek.

De mert a filozófiát nem szereti (gondolom a jogban sem), semmit nem mond neki a „lex posterior derogat priori” elve - és a ténylegesség ereje benne, ami többé- kevésbé minden jogban elrejtve is megnyilvánul. Csak egyet nem tehet „szokásból”, hogy az alaptörvényt, a saját szája ízének megfelelően pártérdeknek alávesse! Vannak olyan jogi korlátok, amelyeket nem lehet jogi parancsokkal elmozdítani!

Orbán a megváltozott viszonyokat nem békésen akarja rendezni, és még a helyes középutat sem képes felismerni...

Izomból nem lehet hatalmat gyakorolni, népet vezetni a demokráciákban, és Orbán hatalma nem is rendezi az állam és az állampolgárok viszonyát, hanem a problémákkal mélyíti (furcsa módja a hatalomgyakorlásnak) a viszonyokat, de ugyanezt teszi nemzetközi színtéren is.

Vegye már észre, hogy a jog nem élettelen holt anyagot tartalma- nem holt- anyagot ragad szabályozásának a körébe, hanem az eleven, lüktető élet valóságára vonatkozik – hogy alakító és irányító tényezőből bilinccsé ne váljék – gondoskodni kell kellő elaszticitásáról.

Logika a Fidesznél nem létezik, lélektanilag kuszáltságában szabad-jogi elméletük, maga a káosz!

A kiáltó módon helytelenné vált joggyakorlatot és jogot, kétségtelenül meg fogja változtatni a tények ereje, ekkor azonban már nem a jogalkalmazás, hanem az illegitim jogkeletkezés kérdésével állunk szemben.

Tehát a lélek nem mellékes, vagy elég keresztényt kiabálni? Itt téves az elmélete is, mert senki nem lehet pusztán logikai jogalkalmazó gép – a történelemben sok ilyen hatalmat töröltek el véglegesen, de úgy látszik mindig jön egy új Orbán, aki mint legerősebb társadalmi hatalom – egy-személyben kinevezett elsődleges jogforrás is egyben- kényszeríthet embereket a jog létrehozására, csak épp követését feledik el (leginkább ők maguk)! Okait, mélyebben hatásait, most nem vizsgálnám... ám ha így működik, ahogy Orbánnál, ott a jellemmel is baj van... a menekültek ügye mindenkié – Orbáné is, ok adott, a véletlen kizárt!És bár a történelmek során faji töredékekből alakultak egységes nemzetek- itt ettől az 1300 embertől nem kellene félni- és bátran felvehetők a kultúrhistóriai és erkölcsi tényezők közé!

A gazdaságnak meg épp jól is jön!

Vagy tényleg Putyin bábuja lett Orbán?

A „jobbik” árulásáról nem beszélek,

ők a gárdában érdekeltek és szintén erőből cselekednek, ami összetartozik és most össze is nőtt- szemünk előtt- erőkifejtés céljára, nemzeti érdekre, és nemzeti érzésre apellálva kitűzték az embertelenség lobogóját, a társadalom romlását idézve elő ezzel, hol egyszer majd maguk is kipusztulnak... persze az érzelmi színezés fontos, csak nem mindegy, hogy ki teszi azt, és miként- mert a miértje világítaná be az utat!

De így?

 

dalold

 

Futnak az évek-

futnak, hej! - bizony...

Ráncos imára,

vagy semmi imára fel -

Könyörtelen napok

ma-dühe zord – hát dalold -

...sarjaim- ó sarjaim - vigyázzátok

kímélettel- a lét múló urát most -

 

- Volna illőbb dal, mielőtt a zsoltár

a Vezérhez száll,

ki itt idő s öröklét, tengerár...

ország ura, s őrzi rendjét

csillagainknak? -

 

- rút irigység itt,

felhők közé vész?

Lám- a büszke átváltozó,

...már

szolgák hadával vívja csatáit! – (szőke)

 

2016. 02. 26.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az EU...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »