Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Válsághelyzet

 

- rossz példa rosszabb vész oka lesz hamar! -

 

Jöhet az új időszámítás válsághelyzettel, mozgósítással”!

Nos- itt az érték, a helyzeti érték és a rangsorolás mintája... már minden területét kanonizáljuk (szabály az szabály) – pozicionált a kérdés, a helyzetből lett társadalmihelyzet- majd a hatáskörből hadállás...

Bemértük a terepet a váratlan orbáni látogatással? Egységben az erő és a terep legyen akár a vonalzó! Így a cél – s alsó-széle-közepe, merőlegesen elvágólag és a cél nem lesz eltévesztve? Ja, hogy nem lövünk... kitudja, mit hoz a holnap?

Válsághelyzet van! - mondják a nagyok...

Egymással szemben-állva majd beszélgetünk? Menj távolabb! - szólhat a parancs (magyarul) – és az idegen, aki az életéért fut már egy speciális „téri” viselkedéssel válaszol!- mert a kultúra is más és a helyzet is más.

Bizonyára megszegik a „tér” használatának konvencióit. Miként az ügyet tárgyalni is kell, a távolság legalább hatvan centi kell legyen – ez lenne a hivatalos... és hogy mit kommunikál majd és hogyan, az szigorúan bizalmas? A hadsereg szabályzatában megkívánt távolság viszont a „távoli” régiónak szélén helyezkedik el. Ez- azt az önkéntelen reakciót váltja ki, hogy kiabálunk! A tények, azok tények maradnak, visszavonultság és álca, majd lógás egy másik útvonalra és kész a káosz. Még tettlegességig sem kell elmenni - amit a viselkedés értelmez, ott az érzelmi töltés nagy! A viselkedés meg válasz (valamire), mondjuk, az organizmus által kialakított értelmezésre, meghatározva a viselkedést akár indokoltak, akár indokolatlanok!

 

Lesz ott baj, és van is

...ami eddig a nem célzott „gáz-kezelést” hozta, majd gumibotozás és rugdosás funkcionális összefüggését mutatta, mint választ... vaj' milyen vélemények lesznek a kialakult helyzetekről majd és akkor? - most csak így általánosítva. Ki tudja?

Gyanakvások sora és a védelem is megváltozik – a katona véd és függ a parancstól, a parancs a véleménytől? És ha sötét lesz, megvilágítjuk a teret? És? Futunk a kukoricásba?

Válság van, de leginkább a kormányban! Kiképzések nem ezekről szóltak. Vagy hiszik, a jelenlét is elég? A faji megkülönböztetésben jártas kormányunk, immár az előítélet hálójában vergődik – és a fától sem fogja látni az erdőt! Öreg hiba, de ezt nehéz lesz „kiépülni”.

A különleges probléma adott!

Ám a tények hasonló rossz értelmet kaptak! Mindenkinek van igaza, ámde az értelmezés különbsége a helyzetük (a menekülteké) különbözőségén alapul... ilyetén kezelni a válságot „normálisan” nem is lehet.

Durr bele! - ez az orbáni válságkezelés – faji előítéletekkel nem is lehet semmilyen kezelés, ha nem emberként tekintenek más emberekre!

Röszkei ételkiosztás meg mindennek a legteteje (vagy legalja inkább), állatoknak tekintik a menekülteket? Káosz a lelkekben, káosz a fejekben! Vissza a történelemben, de ennyire... Orbán! - baj van az „időgéppel”! A hatóság sem féleszű és mégis a viselkedésben nem látja a lényegi összefüggéseket és- mintha nem is emberként lenne jelen! - a kizárólag mástól hallott és megtanult ítéletekkel való operálás gyakorlatában tesz-vesz, ami szokásbeli és banális ostobaság, az önbizalom hiányát mutatja. Kikkel akarja Orbán a válságát kezeltetni? Igen, a válságát (!) - mert a válságot ő okozta és kormánya, tesze-toszasága! Ha ember lenne itt néhány vezérnek nevezett akárki, akkor feltárná a régebben és most látott jelenségek közötti távolabbi és bonyolult összefüggéseket is, azokat- amelyek az érzéki megismerés számára hozzáférhetetlenek... az elvonatkoztatott tulajdonságok és szimbólumok közti kapcsolatokat. Ja- hogy akkor válság sem lenne? Akkor mire is megy ki a „játék”? Pénzre – mert az anyagi a mozgatója Orbán kormányának! És itt a történetnek vége is...

Hogy folytatódik mégis az a szükséglet (hiánya inkább), ami éppen a menekültek szükséglete lenne, mert helyzet van, amit meg kell oldani, de nem erővel... nem is embertelenséggel, de belátással, már objektíve létezik, s abban az embernek a külvilággal való kapcsolata és az attól való függősége nyilvánul meg. Érdeket jelent és irányultságot, de nyomasztó a nyugtalanság, a kialakult helyzet további hergelése (a provokáció) meg felesleges! Mivel ez a tendencia általában ellen-tevékenységet vált ki, erősítik dinamikus jellegét. Erre mondja Lázár és Pintér is, hogy a migránsok egyre agresszívabbak. Hát milyenek legyenek, vagy ennyi empátia sincsen bennük (a vezetésben)?

A menekült menekül... ez a dolga most!

A nyugvópont csak az emberséges befogadás lehet! A bánásmód és épp ezt függeszti fel Orbán hatalmi eszközökkel!

Ki az ember és ki itt az embertelen?

Éééóóó, kelljél már fel, a kurva anyádat! Mi a faszom van? Keljé’ má’ föl!” – kiabál a rendőr torka szakadtából Röszkén!

Mert országomat nem adom egy idegen fajnak, s ez máris feljogosítja az embertelen viselkedésre? Nem is kell ennek a „fajnak” ez az ország, ahol csak az ösztönök uralkodnak. És „az lenne a normális, ha senki sem menekülne. Nem gyalogolna száz kilométereket, esőben, fagyban, hőségben, nem várakozna reménytelenül idegen pályaudvarokon, asszonyával, gyerekeivel a földön ülve. Nem vágyna mindennél jobban egy palack vízre, ételre, takaróra, zuhanyozási lehetőségre.” A menekült életösztöne most a meghatározó – tevékenysége ilyetén annak kielégítésre irányul... vagy akarjuk érteni vagy nem, akkor is – a lelki jelenséget érteni kell (!) mondom én (mint ateista) egy magát keresztényi érzülettel megáldott hithű személynek (aki Orbán): a lelki tényező a cselekvések pszichikus jellemzője. A helytelen és embertelen felfogás a lelkiek figyelmen-kívüli hatásában, a fenti összefüggéseket félreértve, hogy nem a lelki jelenséget veszi figyelembe, hanem magát a cselekvést vagy éppen a külső megnyilvánulást jelöli meg. Ezzel leküzdeni való okként mint az állatokat kezeli a rászorulókat. Ezt nem bajnak hívják, hanem bűnnek!

...a normális emberek nem rúgnak bele az elesettbe, hanem ételt, vizet, ha kell, orvosságot adnak neki. Ha valaki éhes és beteg, akkor mindegy, hogy miért lett ilyen. Nem őt kell okolni a sorsáért.”

A menekültek elhatározásai már elindulásukkor megszülettek

...azokat érvényesítik, jól- rosszul, de e világhoz is érzelmileg viszonyulva! Tudatos tartalommal a cél felé. Szabadságot akarnak, megbékélést (önmagukkal is) - és a visszajelzés már itt Magyarországon legyen embertelen, ez lenne Orbán akarata? Hát!? Ez is tudás- csak negatív előjelű, mint felfogásában, mint a tettekben, az érzelemről nem is beszélve. Egyszóval, ne játsszuk el a „bazárit”, nem vagyunk majmok! Tudjuk, az állampolgárság ügye nála a pénztárhoz menet, utána már- távozás után nincs reklamáció... most valami útvámot képzelt el talán? - és azt kivel akarja megfizettetni?

A hatalom teljes lett és abszolút

...csak a jog veszik és schengeni átjárhatóság vele (!) - miként előtte erre volt Európa a legbüszkébb, most szégyen lett? Ész itt kizárt? Cselekszi a hatalom, amit csak akar... és megcselekszi egyezség nélkül, a nép nélkül, Európai akarat nélkül, félelmet keltve már minden emberben s következőleg ellenségnek tekinti azt, aki megakadályozza őt szándéka teljesítésében? Szép! A fondorlat nem utal az ép-ész jelenlétére, a józan észre még annyira sem, de gyűlöletessé teszi a hatalmat... amiként most, épp a hatalom a rendbontó és lázadó! Orbánék különutas hatalma külön érdeket követ, megfeledkezik mások érdekeiről, miként már a jog a demokráciával veszett, és már nincs sem határozóképesség, se akadályozóképesség senkiben! Ekként kizárólag részükről az azonnali cselekvés maradt... a végrehajtó hatalom Orbán kezében van, merthogy egy személy jobban tudja intézni az ügyeket, mint több. A spekulatív elvek lám, megtalálták helyüket! - és az orbáni filozófia, mellyel felállítottak egy rendszert és benne csak a sietség és az erőszakosság van, no- meg a káosz jeleit látni... ezekkel védi és igazolja az általa elkövetett cselekvéseket? Orbán a felelősségét lepattintotta magáról és a „királyi többest” használja, a gyűjtő helyekről, ellátásról és a hatóságok viselkedéséről, a regisztrációról folyamatosan hazudik! Embertelenek a körülmények, amit- és ahogy biztosítja azt a kormány, a beszéd az állatok szintjén, az ellátás az élelmezésben szintén állatias. Videók sora bizonyítja! Orbán és kormánya emberségből, erkölcsből segíteni akarásból megbukott. Provokálnak és izomból erőszakosak a menekültekkel! Majd őket hibáztatják a kialakult helyzetekért, amint azt láttuk Röszkén és láttuk a Keletinél is! Szalonképtelen politikusok ők!

Ezt a mostani helyzetet pedig, előbb-utóbb megoldják majd a politikusok. Nem azok, akik annak mondják magukat, vagy akiket sokan politikusnak gondolnak, hanem a valódiak.”

 

ráébredtem a valóságra

 

A közénk omló éj

csupán egyetlen éjszakára ment meg”

Tétován még és sokáig az is leszek

pedig „határozottnak kéne lennem -

A születő cselekvéseket születni vágyók háborítják”

...aztán

itt állok megint

a tüzeket nyíló fekete rétek

összehajló ívei közt

ahogy ráébredtem

a valóságra- már ajkamra adná a fohászt

de rám hozta a frászt

s káromolva kutatom értékét

a nagy szöges-ellentéteben

...és már érzem a húsomba vágott mély sebeket!

Gazdag-gazda „tűz-őre pásztor”

- míg véres ingünket zászlóként

lobogtatja a szél -

...kinek a „fények gondjai

hogy mire gyúlnak

mire hunynak

az újuló meglendülések

s megnyugvások küszöbénél”

így küldve az üzenet: már

gyarapodva fénylőbb

éveket eztán! – (szőke)

 

2015. 09. 11.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
Oldal: Válsághelyzet
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »