Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Latitúdó”!

 

„Az a tény, hogy csupán az MNB esetleges új pénzügy-politikai céljainak megemlítése ilyen erős reakciót eredményezett, arra vall, hogy a forintgyengülés folytatódhat, az árfolyam érzékeny marad a helyi fejleményekre…”

…mert – amit a márciusi jegybanki elnökcsere előtt a forintpiacon erős kilengések mellett nem tartott kizártnak a világ: a 300-315 közötti euró/forint árfolyamot, már igazolódni látszik!

Orbánék győztek… Matolcsy elfoglalta a helyét és közölte: itt minden hatalom az enyém! Lám, a siker… „Orbán Viktor hozzátette, minden döntésnél azt nézi, mi teszi könnyebbé, egyszerűbbé, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá az ország életét.” – „A győztesnek nem igaza van, hanem dolga”. Hát, most lett és lesz is dolga!

Csakhogy míg az optimizmus vagy pesszimizmus, megismerő értelemben: rejlő-dilemma, addig a bizakodás itt már bánatos – pillanatnyi érzelem kérdése, hangulativá serkedt, ezzel a tudat szubjektív helyzetéé lett… maradandó kifejezője a múlandóságnak – mert ennek a rendszernek is vége lesz (egyszer)!

Vezetni az fog, aki lát célt – vele kivezető utat és meggyőzni is tudja arról a választókat… a változás sok minden elmúlása és sok minden keletkezése: összesség szempontjából negatív és pozitív, az észlelő tudatától függ…

Amíg Orbán reakciós hatalma visszakerülhet (sajnos, ehhez kétség sem fér) – addig a szomorúságot veszi a legérzékelőbb érzésének a tudat! Itt már csak –törvények által nem tiltott – „legális-csatazaj” hozhatna érdemleges változást. De passzív a nép (ez ügyben), passzív az ellenzék és még gyáva is… egymás elől is rejtik a változtatás programját! Így a kormánypártoktól és az ellenzéktől való különbözőség elhomályosul… nincs program, nincs váltópárt – nincs szocialista, nincs radikális választópolgár (ábrándozás az élet megrontója) – van viszont, a világnézetének értelmetlenségét tudomásul venni kényszerülő liberális demokrata! Nos - együtt mire megyünk? Orbán megmondja… kezdhetünk unatkozni, mert helyettünk is gondolkodnak (pl: Selmeczi, Kósa, Szijjártó, Lázár – aki még be is árazott bennünket, mert semmik vagyunk!) - a statisztikai nulla ne pofázzon!

 

Nagy gondunk most… és óriási hír! – Pálffynak lennének ötletei a Nemzeti felszenteléséről (Istenem szegény Józsi bá’ – ki néki nagybátyja volt, és nekem is volt szerencsém ismerni őt - hogy forgolódhat sírjába!) "Úgy gondolom, hogy a Nemzeti ügye, mint ahogy a nemzet lelke is, igazán metafizikus dimenzióban ragadható meg" - fogalmazott a leendő igazgató. Mi lesz itt még- és bár színház az egész világ (!) – benne játssz minden „pondró”, itt kinek darabja fut vagy menekül majd! Pálffynak erre is van ötlete? (mit tesz egy kis „angol” neveltetés!)

Valahogy hiányzik az érzelmi tartalom (az igazi), az összekarolás találkozása, de benne még a különc magánya áll… no - nem a vártán, amolyan „idillnek”!

Isten mentsen meg e kor- és világnézet-társainak hangulat- befolyásolta érzelemhullámaitól! Több szót nem is érdemel… a látogatottság elárul úgy is mindent! Ezen sem a felszentelés, sem az üdvözítő malaszt nem segíthet – csak az, aki azért fizet, hogy tapsolhasson… és nem az, kit azért fizetnek, hogy tapsoljon! Ugye Pálfi? - jó volna kerülni a végleteket – bizonyos irányba az elkötelezettséget, a fenntartásnélküli fejbólintást, a szolgalelkűséget, a helyeslést és a talpnyalást. Ez az igazság veszélyeztetése, a tárgyilagosság megtagadása és a jellemtelenség ismertető jele volna!

Gazdasági fejlemény… hogy kompromittálhassák?

„A jelenlegi kormány elkötelezett a hazai cukorgyártás felélesztése, és az elveszett pozíciónk visszaszerzése iránt - derült ki egy parlamenti írásbeli válaszból…” – na, végre valami, aminek örülök (lehet, hogy korán?). És így tovább, bányászat, kohászat – élelmiszer-feldolgozás, a Tsz-t is visszahozhatnák, vele a háztáji gazdaságokat, a tápkeverő üzemeket a „régit” (ahol, és amiből négy-kiló elég volt egy-kiló hús előállítására!), mert az újakból a lényeg kimaradt! Ellenőrzések szigorítását… a vétkesek megbüntetését (Fideszközeli-lojálisok ezek)stb. Hajrá! Forgandó a tündérszerencse! A szabad-verseny sem mindig szabad… vagy csak időhúzó fordulat lenne?

 

„Arra a felvetésre, hogy milyen további lépésekről lehet szó, amely akár érintheti az MNB devizatartalékát, úgy válaszolt: tartalékról dönteni a kormánynak nincs jogosítványa, az jegybanki illetve monetáris tanácsi hatáskör.” Hát ez az, amitől félhetünk leginkább, és attól – hogy Matolcsy alá is írja… máris veszélyeztetett pártfölöttisége? Orbán mindig kézi-vezérelt, és most sem másként lesz. Tudjuk a szeszély és melyik lábbal kelt – hozzá az örök igazság: a néhány felkapott jelszó és frázis – máris kialakul a politikai vélemény Mária országában…

„Matolcsy György 20-30 százalékos személycserére készül a jegybankban – értesült a Nol. Az új elnökkel szemben az az elvárás, hogy olyanokkal dolgozzon, akik készek a gazdaság élénkítésében vele együttműködni.”

„Orosz rulett…” Orbán nem titkolta: az MNB-t a "kormányzati erőtérben" képzeli el, ami az együttműködést illeti. – Mivel a jegybankban lehetnek, akik nem így képzelik a jövőt, Matolcsy György nyilván lecseréli a "nem együttműködőket", és a "posztkommunista munkatársakat" is… elereszti fantáziáját és a mindent-látó szemével azt a keveset is bizonytalanná teszi, akik maradhatnak. 

Balsejtelmem igazolódik – már hogy Simort leteszik, mindent rákennek (amit már régről mondok)– ahogy szokásos a Fidesznél – és átrendezik a „terepet”!

A pillanaton túlmutató politikával Matolcsy uralma alá vonja e „tért” – és annak állandóság-érzetében improvizál a „teljességről”! És vizionál a rubellel egy „többlábraállást”! Juj! (itt már megfogható valamilyen szinten- ó – minden szinten a sunyiság, bár Putyin – ha üzletről van szó - a dollárt részesíti előnyben.

Ezért is furcsa a magyarázat, hogy Rogán lopva ment az oroszokhoz „tárgyalni” és lopva jött haza is! Talán Pakshoz lenne köze?) És Horthy belovagol a zsírosbödön mellé? A magyar politika készül levetni a konszolidáció álarcát? – inkább a semmi és a tétlenség és az elhúzódás, mint az a cselekvés (mint látható most már), az a munka, az a helyezkedő-„harc”, melynek pusztulás a vége!

A háromezer-milliárd „lenyúlást” is eltapsolták, nem lesz másként ez most sem!

A hatalom kis dolgokra nagy erőt pazarol, a nagyokra már nem marad készség… Matolcsy szellemi téren feszít erőt, s a gyakorlat tudománytalan – hiányzik a kitartó szorgalom, viszont ékes szavú szónoklatára mégis meg van - van befogadó közönség (persze csak a parlament kormánypártjaiban)! Ma ismét felfigyel ránk Európa (igaz, hogy negatíve a megkülönböztetések miatt) –a magyar életrevalóságot tesztelik Orbán soviniszta ábrándozásai- Matolcsy úri szerénytelensége kapcsán kialakuló új drámák miatt.

 

A múlt árnyai kísértenek?

A jövő árnyain már messzi a múlt,
Mégis felejthetetlen lett.
Tudjuk róla milyen volt: néha unt-
Sok-sok bábut éltetett…
Mint ahogy a most,
A világ övék- ki belé bújt-
Reménytelenségé a szeretet,
Hite: oldani emlékén a ritmust…
Hol az ajkakon
A jövő dallá nem csordul?
De így is ezer-szállal köti múltjához
Az embert az élet --(szőke)

 

2013.03.10.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 226
Heti: 72
Havi: 3 217
Össz.: 372 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Latitúdó"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »