Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„megszívtuk”...

 

 

„eleget adóztunk már a korrupt NAV-nak” és annak a vélelemnek is hangot adnak a szervezők, hogy az internetadó belengetése figyelemelterelést is szolgál: „ne felejtsük el, hogy a nyugati világ megvetően kezeli hazánkat a kormány dilettáns tevékenysége miatt, a kitiltási botrány, az ÁFA-csalások és a korrupció változatlanul köztünk van”.

Az irány már 2010 elejétől látszott, most akarunk rácsodálkozni a következményekre, amikor már a világban mindenki kinyilvánítja abbeli véleményét, hogy Magyarországon „bűn-rossz” minden!

A „jó” megítélés tapasztalaton alapul, az meg sok hibás döntésen... de a hatalom étvágya is hatalmas lett közben (egyénileg is meg amúgy a saját közösségükben- globál), és a nagy-hatalmak bosszantására avanzsálta magát... akkor most minek ide a fancsali pofa, ha észrevették „poézisük” megjelenítésének okát. Korrupt ország, korrupt vezetőkkel... „nincs más sorsunkról ki döntene csak a magas Isten, ki soha minket el nem hagy”? Az orbáni keresztény-érzület csak imitált, mely újra és újra figyelmeztet a mértéktelen pazarlásra... nincs tisztasága!

A helyzet adja, hogy most kiemelten is a demokráciára hivatkozhat Orbán. Amerikai kitiltás? - véleményezve Fidesz-módra... minden eltagadva, a nép mögé hátrál... Amerika azt mond amit akar, ők meg teszik, amit akarnak. Nehogy má' megmondják mit tehet a kormány... jogászok – akiket kibeszélni nem tudnak. Mindig van egy paragrafus, amit védelmükre előcitálnak, ha meg nincs, majd „gyártanak” egyet- kettőt! A vasat két-kulaccsal tűzben tartják, védik az oroszokat, hogy az embargó nem érheti el hatását, de a szövetségeseket a demokrácia okán kioktatják, Brüsszel hivatalait meg lejáratják! A nagy-párt vezére, aki mellesleg kormányfő csak a közelállóknak kedvez, ám a félországot nyomorban tartja, munkára kötelez éhbérért, mit az egyetértés összefogásának tart és a kirakat máris fényes! Mit tudják a nagy-hatalmak mennyit kell már ezért is dolgozni... Orbán egy forradalmár, lebontotta a szocializmust- felépítette a saját hatalmát... tudatosan vagy menet közben jött-e meg az étvágy, hogy már semmi sem szent (!) - kitudja a 25 év távlatában, ha párévre sincs felvetés- sem válasz? Káros következmény azért van, hogy az állam mindenbe beleüti az orrát – és rosszul – miközben az egyén, nevezzük Orbánnak- erejét növeli, a nemzet erejét meg lecsökkentette a béka segge alá! Az MSZP-től sem - senki nem várhat jobbat, ők a radikalizmusukat a „tangózásban” látják (ide-oda nyalva és a korrupcióban ők sem másként...)! Elvannak magukban!

 

„Nyugatról beutazási tilalmak, keletről embargó sújtja a kormányzatot. Az amerikai intézkedések csak az érintetteknek fájnak közvetlenül, a fém- és gépipar, valamint az autógyártás ellen bevezetett szankciók az egész országnak.”

És kinek lenne köszönhető, ha nem a magyar kormánynak? Jól navigálsz Orbán, a hajó zátonyra futott – most tanul röpülni: „Röpülj hajóm, ha nincs víz”!

A bevett, szokás fogalmak radikális lerombolása az abszolút és viszonylagos igazság nem ismerése immár ahhoz a nézethez vezetett, hogy ismereteik pusztán „viszonylagosak”. És- mert a kormányzat tagadja az objektív igazságot- talán vagy épp ezért menekül az idealizmusba... erre jó a fene nagy keresztényi érzület, igaz? - hogy- ami fáj az- az ország fájdalma, véletlenül sem sajátjuk. A fenébe az ilyen kormánnyal, meg „bohócaival”, akik már egyáltalán nem nevetségesek, velük ugyanis a hitvallásban szereplő tételek is már mind visszájára fordultak, ahol és ahogy- az elmélet és a gyakorlat ilyetén egymással szemben állanak.

...”a mostani orosz embargó hatása sokáig fog fájni.”

...az amerikaiak által meghozott intézkedések meg olyanok: „melyek nem az országot sújtják, hanem azokat az egyes személyeket, akik a kormányzat tevékenységéért felelnek.”!

Egyszóval, hála az „éles-látó” kormányunknak, szarban a haza!

Az amerikai intézkedéseket, ha lehet ne testálják a népre... „Itt az Idő, hogy a „nagyok” is szenvedjenek.

Mi- a nép... már „megszívtuk”!

Lemondásról nem beszélek, mert a hatalmat soha át nem adják (önként), tudjuk... látjuk... bőrünkön érezzük: a kommunikációkban, a gondolkodásukban, az erkölcsi és esztétikai érzékük elhajlásában, a gyakorlatban kialakult vonásaikban, amelyekkel a lényegük...

De nincs is leváltó párt... még ha sugallnak is valamit az ellenzékben. Oly gyenge a hang, hogy a szomszédig sem ér el (csak macska nyávogás az) – pont az MSZP, aki tehette volna már 2010-ben... az alkotmány elfogadásáig leválthatták volna a Fideszt, de önös érdek miatt magával volt elfoglalva, ezért nálam csak az utálatot váltotta ki! Gyurcsányt meg nem veszik komolyan, pedig, talán... az LMP kicsi és kevés, bár a tisztaság náluk meglenne, de a hatalomhoz, annál több kell. A „Jobbikról” nem beszélek, a „rendcsinálás” nem lehet végcél, abban az értelemben, ahogy ők gondolkodnak. Még semmire nem „értek” meg... és a világban nagyobb lenne a felzúdulás, mint most a Fidesszel szemben, ha hatalomhoz jutnának.

Orbánékat csak kívülről dönthetik meg... a nép nagyobb megszorítása így sem maradhat el, és végül a sorsát saját kezébe kell vennie így is, úgy is, mint ahogy a történelemben, erre számos példa akadt már! A jelen konfliktusai lételeme az Orbán hatalmának... őt a nép szereti (ezt kell láttatnia- bizonyítania nehéz lenne, bár a választásokra fogja- ha kell majd kényszerek útján is), irány a Várnak, amibe több-tíz-milliárdokat süllyesztenek bele, csakhogy Orbánból elnök lehessen vagy kormányzó talán, vagy akár egy kancellár- de mindenképp fölülről... „osztva” az „áldást” ránk.

Ám félreismerte az embereket, természetét az embernek, mert nagyságát helyezte előtérbe a jólét és boldogság helyett (nekem nem boldogság, hogy benne üdvözülhetek) – és gépeket akar csinálni az emberekből...

Jólét és nyugalom mint látszik- velük nem lesz! Pediglen az ember szándéka- illetve, amilyennek lennie kellene, valami egészen más... sokféleségével a tevékenységekben. Legyen az cigány, zsidó, sváb, vagy liberális, szocialista, demokrata vagy keresztény stb. mindegy, mert ember - aki nem kizárólagosan csak Fideszes (a haszonért korrupt, akiknek nincs ideológiájuk, mert hasra esnek benne!)... csak ilyetén fejleszthetnek ki sokoldalú és erőteljes jellemeket!

Marad a mese egyelőre – az illiberális unortodoxia és az abszolút hatalom Orbánnak vindikálva...

 

Meseországból, mert a mozgástól elszokott

Elindult a nép vakon-fázón, ok a javából-

Számos ki marad még – így is rakott asztalod...

Eladható származás-ok lett igazságod? – (szőke)

 

2014. 10. 22.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "megszívtuk"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »