Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Inger-reakció...”

 

 

Az életet élni kellene, de mert ez a lét élhetetlen, így káosza- a veszedelmek egész sora fenyeget bennünket! A törvények rosszak, értelmezhetetlenek, kibúvók labirintusával, az értelmezések sokaságában minden lényeg elveszik.. a tartalom minden „szinten” más, ezért az újak helyett a régi gyakorlat maradt – akkor mit csinált a Fidesz az elmúlt öt évben? Semmit, felkeverte az álló szart és a durva hétköznapok hiányosságain a „mű” semmivé lett. A fizetős-utak káoszával egyenértékű minden: a gazdaság, a társadalom, a politika, a munkahelyek problémáin keresztül az egyénig bezárólag- semmi nincs a helyén (látszat van és látvány, ami semmire sem jó). Tehát Orbán és csapata semmilyen tudással nem rendelkeznek az országlás ügyeiben ugyanúgy, mint a kül-helyzetek megítélésében sem..!

Buta-segg mindenik, mert a fáradságot arra sem veszik, hogy tanuljanak valamiből is, mert „csak”- mert ők „valakik”, mert ők vannak kormányon – azonban kormányozni nem tudnak, nincs meg az értelem hozzá, viszonyaikban is összeomlón s Orbán szava mindig szemrehányón és vádlón, amelyek- és nem ritkán, helytelen értelmezésre adnak alkalmat.

Eddig is csak azért sikerült a „semmit” jól eladni valaminek a Fidesznél, mert nincs már önmérséklet. Mindenre, amire csak tehették és tehetik még kivetik az adót, ráteszik kezüket. Mint azt mondtam nem egyszer, hogy nincs pénz, ezért mindent kitalálnak, hogy bevételhez jussanak. Hazugságra épített politikával semmire sem megyünk... mert az MNB tartalékait élik fel – jól titkolták, hogy a tartalékok erősen megcsappantak már, ezért nem restellnek utánnyomással pénzt teremteni. Nem is lenne azzal baj, ha beindulna a gazdaság, de mint látjuk Magyarország kormánya az, aki jól teljesít, de nem a pozitív irányban, hanem épp ellenkezőleg... mert a gazdaság a békasegge alatt és fölkopna állunk, ha az uniós pénzek nem volnának! Feledtek már minden morált és az önámítás mellett az ország ámítása már lidércként nehezedik az állampolgárok agyára.

Az MSZP hallgat, mert egy fos párt és fosadék vezetőik csak egyet tudnak, reklamálni, ha valamit nem beszélnek meg velük (példának ott volt a gyermekélelmezés kérdése Zuglóban, amit a „PM” kitervelt és meg is csinálta!- és Török Zsolt máris reklamálta, hogy velük nem egyeztettek), mert még mindig azt hiszik, hogy ők a legnagyobb párt és joguk csak nekik lehet arra, hogy eldöntsék mi a helyes az ellenzéki oldalon (és épp ez a legnagyobb baj az MSZP-vel, hogy nem a cél az elsődleges, hanem a respekt a lényeg benne). Isten őrizzen meg bennünket, hogy valaha is (még egyszer) egy ilyen sületlenné lett párt igazgasson bennünket, vagy kormányozza az országot.

A Fidesszel szemben hallgatnak, a szájuk csukva van... nincs egy hangos véleményük sem! Szanyi szavaival meg a „büfés” hangulat adott az EU-ban!

Gyurcsány az egyedüli, aki mozgatja magát, szervez és legalább véleményt nyilvánít... hogy az elfogadása nem egyöntetű, az ismert előzmények után, az nem is csoda (lemondott, ezért hiteltelen lett, hozzáteszem mindjárt, hogy sajnos). Viszont rajta kívül senki nincsen, aki tehet is valamit- még a civilek sem, hacsak ki nem robbantanak valami forradalmat.

Erre viszont kevés az esély!

 

Fidesz a 2/3-dal egypártrendszert csinált, a többi párt a lakájpolitikája folytán csak belesimulhat az orbáni akaratba... ha nem is egyetért, de kiszolgálója ennek a hatalomnak mindenképpen.

A baj, hogy nem az ország, hanem a saját zsebeik pofátlan megtömésében érdekeltek – a váltás egységben kelljen hozzon újat, hogy látszódjon végre, az országért vannak és nem magukért mind.

Amit Orbán a földig rombolt (az egész országot, bankostól, közműstől- MNB-éstől, gazdaságostól), azt harminc évig nem hozza helyre egy párt sem, akárki kerül is a hatalomra! Csak külső segítséggel lehetne és kizárólag az EU-val együtt- a „keleti-nyitás” politikája csak addig működik, amíg el tudja hitetni velük Orbán, hogy van pénz, érdemes ide befektetni, de csak egyszer is rájönnek, arra- hogy az orbáni kép hamis, nos- ott a vége, ezt az országot sem az unortodox gazdaság, sem az illiberális önkényuralom a szarból már ki nem húzza többé.

 

A „civil” mozgalommal sem az a baj, hogy van (még), hanem- hogy nincs cél, mert a szerveződés csak céllal érhet mássá (a-köré szerveződhet), a szenvedély önmagában korlátolt önámításaival fejlődést nem hoz- illúziót sem ad csak ideig-óráig, mert gyönge epizódjaival, máris ott tátong annak mélysége is, amibe belebukhat...

Ha nincs cél, akkor a hogyan sem körvonalazódhat – az meg, hogy kölcsönösen megajándékozzuk magunkat egymás szánalmával, nem hoz változásokat, nem adhat jövőképet s áldást sem, mert gyenge hitbe fullad. Legyőzni az „ellent” csak- mert tüntetünk (bármily jól megszervezett is), tüntetéssel oda a „csodatévő” erő – a szellem nem elég fortélyos... a szándék az ifjabb értelmiségé lesz?

Akkor „elbeszélgetik” majd az időt és semmi érdemleges - a nyomor felszámolásához - nem lesz nyújtva.Az idő viszont el lesz nyújtva s ebbe beledöglünk... tehát most a 22-es csapdájában vergődünk.

Pedig a szegénység felszámolása nélkül a gazdaság sem fog működni, az egyszerű embert sem fogják megérteni... egy éppen felnevelkedett nemzedék, a „mély” feladatokat nem is látja- szavaik vannak (tanultak is), az alapok letéteményesei mégsem lesznek, mert még az sem világos számukra, hogy milyen szempontok alapján induljanak el.

A rendszerváltás mivé legyen (mert kimondták, hogy azt akarnak)? Mit tegyünk és amit teszünk azt hogyan tegyük? A kapitalizmus milyen irányát tűzik célul, amelyre felépíthető egy szilárd alap és a körülményekről akkor még nem is szóltam... milyen viszonyban gondolkodnak az emberek között. Beláthatják, hogy idő híján erre nincs bizalom, mert az idősb' „elmegy”, a fiatalabb megöregszik, amíg az új- és újabb nemzedék kiötöl majd valamit. Elébb lesz itt 3. világháború, mint normális élet... mert az egész világ forrong az elégedetlenségtől.

A vallási irányok meg még rátetéznek a képmutató hamis és visszataszító hazugságaikkal - súlyosbítják a gyakorlatot... a „szájhősök” elbuknak a nyomorúságok és rákfenék között, a fiatalos hév látjuk hová vezet el... a Fidesz erre jó példa!

 

Már ne zokogj! - mondogatom magamnak.

Okafogyott a gond, a jólét nyűgei magasodnak.

Az elcsigázott pásztor is lankad

s nem a nyájjal van gondja:

bár elkívánja házamat, házadat...

hogy kincseit gyarapítva,

azt csodálja -

így gyarapítja káromat

kísértetté – magamat bolygólélekké – pillanata-- (szőke)

 

u.i: Autósblokád az útdíj ellen...

 

Minősíthetetlen intézkedéssel kezdte a kormány az évet, és csak reménykedhetünk, hogy hasonló pofátlanságokkal nem készülnek a további napokra” – írja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

Íme, ha megmozdul az autós-társadalom:

A taxisblokádnál is nagyobb országos demonstrációra készülnek március elsejére.

A közösségi portálon meghirdetett blokád a szervezők szerint országos lesz és addig tart, amíg nem lesz megállapodás, vagy le nem mond a kormány.” (!) Így kell ezt csinálni! Ebből ért Orbán!

 

2015. 01. 05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 278
Heti: 1 100
Havi: 4 245
Össz.: 373 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Inger-reakció..."
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »