Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Hamis a baba”!

 

Immár helyes, hogy ébredeznek a Fidesz magjában is! Bayer is keményen elmondja véleményét és az nemcsak a kommunikációkra vonatkozik... van ott vaj a fülek mögött bőven! Ami pedig Felcsúton van, az már a tolvajlás királyává tette Orbánt... jelzőt sem találok rá. Lám, kiütközött belőle csábos csalfasága - a negatív lovag: romantikus bujálkodása a bűnnel!

...hogy mit tesz a vagyon? Ki elébb maffiózó és egyre korruptabb, az mára polgár lett - tisztes, becsületes és hű. A szerzés kényszerével már nem számol, az jön magátol - öngerjed és irgalmas Nagyúrrá tette az idő!

És az embert ki alatta csak szolga? vajh' mi jóba segíti? Az embert bűnbe a kényszer viszi! Ahát, így vala és volt is mindig... míg volt és lesz a föld.

 

Nem vagyok bíró, nem ügyem,

hogy a bűnt, így-úgy megítéljem:

hisz bennem legkisebb az érdem!

Könyörgök értük úntalan:

Dicsértessék a Jézus az égben,

de amit írtam, írva van --

 

Részvét, emberség már feléje bennem sincsen, mint ahogy benne sem a népével szemben...

Igazi diktatúrában él a nemzet, hol a diktátor már azt tehet az országgal, amit csak akar! Elég volt! Amerika felé sem kell kikérnie, ami nyílvánvaló...
Sok az agyament, ez látszott, és már egyre szembeötlőbb (még a "keményen dolgozó kisember" is észrevette, hogy baj van!) – a vég elérte ezt a „szent” pártot – Apostola a szakadék szélén járja páva-táncát... már kevésbé morog és harcol, de a béke csaknem jött el a lelkébe – még nem – a kettős-beszéd még tarol és további hazugságaival építi légvárait! Nem érti vagy nem akarja érteni, hogy nem szeretik már a „hívők” sem!

Hála a „magasságosnak” egyre többen lesznek, akik fölébredtek!

A „Jobbik” nekem nem felel meg, legalább annyira nem, mint a Fidesz!

Elhangoznak olyan kijelentések, hogy a „Jobbik” még tiszta, bűntelen stb... de mert a mézes-bödön távol van- csak azért... a Fidesz is tiszta volt anno, de hogy megváltoztak mára (!) - azt látjuk és érezzük is, de így volt ez minden párttal.

Akik vezethetnének, azok még a háttérben – nem is látjuk őket... akik meg vezetnének megint, azok egyszer már leszerepeltek!

De arra mégsem lehet mentség, hogy ezért – ennek okán – a „Jobbik” vegye át a vezetést...

Az lesz a vég, még akkor is, hogy most valamiféle „néppártnak” hívatják magukat.

Nem bűntelenek, mert a gyakorlat eddig másról szólt és az elveikkel jaj! - siralmas múltra kacsingatnak! Európához tartozunk, kultúra és politika szerint is – ezt akarjuk. Nem a kilépést az EU-ból... nem kell az EU-s zászlóégetés sem az EU-s zászló kidobálása a parlamentből... nem kell a keletre nyitás sem, csak és kizárólag gazdaságilag lehetnek megállapodások. Orbán már politikailag is mássá lett, amihez csatlakozik a „Jobbik” is!

Állj! Ne tovább!

Emberek! - nagyon fontoljuk meg, kibe- kikbe fektetjük a bizalmat!

Illúziók elvesztek – ennek ellenére sem fogadom el az ellenségeskedést az EU-val szemben, de a Fidesz kétszínűségből, a fideszi páva-táncokból és Orbán kettős beszédeiből már nagyon elegem lett. A gazdaság mélyponton van, még akkor is, ha azt szajkózzák, hogy dübörög! Hazugság- mindösszesen egy cérnaszálon lógunk és bármelyik pillanatban itt lehet a katasztrófa!

Ám a kétségbeesés nem jogosít fel senkit a rombolásra... az ész izzik (hála a sorsnak ébredünk!) - a bénult érzelmek felett, ám a kivezető utat mégsem, így sem találjuk meg?

Átmeneti megoldások vannak – véglegest ne reméljen senki, mert az tragédia lesz!

Kövessük a dolgok érzelmi menetét és ébresszük fel a baloldalt – de az igazi, értünk-cselekvő baloldalt! A lét devalválódott! Tisztátalan és csupasz! A kétségbeesett lelkiállapotnak meg kell találjuk az ellenpontjait is!

 Értelem, hit, tisztaság, erkölcs és becsület kell- a romboló Horthy idők nem kellenek! Nem kellhetnek!

Van jól politizáló párt is a parlamentben, ott van pld: az LMP – de vele Róna is! A függetlenek (!)

 Ott a DK, az MSZP-ből is lehetne válogatni párat... és a „Jobbikban” is van néhány jó politikus, akik az országért akarnak tenni! Össze kell hát fogni velük is! Az országban ne a koncot lássák, amin marakodni kell! És ennyi!

Természetesen a civilek bevonásával sokat lehet még tenni az országért! De csakis az országért és nem a pártért, a pártokért!

 

Előrehozott választást!

 

Orbán nem lehet Elnök – nem kell a prezidenciális rendszer!

Meg kell akadályozni, amíg az ország ilyen „mély” helyzetben van, hogy a miniszterelnökség felköltözzön a Várba!

Bármilyen kormány marad is vagy jön, az ország jobb-léte az első!

 

Furcsa, hogy mindenhová felkiáltó-jelet teszek, de hát a hangsúlyt mi mással tegyem, emeljem ki? Természetesen, bennem még sok a kérdőjel is... de ezeknek a gombokat-nyomogató automatáknak menniük kell! Ha így maradnak, persze lesz majd ígéret, önfényezés, némi adomány is, de Emberek! - lelketek rajta, ha mindezek után is bedőltök a Fidesz szövetségnek! Látjuk mit tettek és mivé lettek... a rezsicsökkentés jó, de morzsa a pofátlan gazdagodásukhoz képest... az adók sorával elnyomorítanak bennünket, csak a kedvezményre- egy nagyon pici réteg hivatkozhat és így van ez mindennel. Lám a banki kifizetések is csak fejetlenséget hoztak... a törzstőke kisebb lassan mint a kamat, és mégis háromszoros „turbóval” terhelt az adósság... amiből kimászni nem lehet! Jön a csőd-intézménye? Minek, hogy ellenőrizve legyetek, hol kiszoríthatják belőletek az utolsó levegőt is... (?) Hogy a havi bevételt beosszák, azt az egy-főre eső tízezerforintos kajapénzt a családban (és százezrek vannak így)? Hogy egy tőletek hülyébb szóljon bele az életetekbe? Mondja az okosságait, egy gyorstalpaló-tanfolyam elvégzése után? Képtelen feltételezés volna?

Nem! Mert a bajomat én tudom... (!)

Már az örömökkel szemben is gyanakvó az ellenállás, a Fidesz és a KDNP mindent tönkre tett, "agyon-csapott" embereivel meghamisították az emberi tartalmakat. Nincs erkölcs, nincs emberség sem, hogy a becsületről és a mindenevő-kultúrájukról ne is beszéljek! A „Jobbik” nem lehet a következő- a hatalomban, az elveikkel soha nem tudnék egyetérteni, még akkor sem, ha most fényezik magukat és szerényebben állnak a politikához... nem hihetek a gárdában, nem hihetek a köpködőkben, a gyalázkodókban, a zászló-égetőkben, a tetováltakban... a Horthystákban stb.!Gondolkodjatok! Csalódtunk eleget már és a folytonos leleplezésben, a vak életkedvnek és az értelemnek – érzelemnek bonyodalmában, ne a kifogyhatatlan csodálkozásnak adjunk hangot, de tetteket akarjunk a megváltoztatáshoz... mert a kör szűkül, létünk szürkülete egyre sötétebb, hogy mindenbe beleszóltak a hatalmasok... a szörnyeteg most is csábít és látszatokat ad, amiként természetellenes a viszony, és már nincs bizalom a továbbiakra!

Tőlem mondhatnak gyújtó-beszédeket a Fideszesek, a KDNP-sek, a „Jobbikosok”, a lelkem nem gyúlékony a tartalomra, mit elébem raknak (!) - magyar vagyok és a fülem is magyar, a sandaságot mindig is kiéreztem!

Értelmem, ízlésem, műveltségem és idegrostjaim ellenállanak azoknak – immár nem gyújtanak lángot szívemben, amiként soha nem is gyújtottak ők!

 

 

mozdulás

 

már betegen

talán még nem céltalan

hol magamat lelhetem ...

ám kárörvendő az élet

és félek

hogy bomló-öröme

melyben keserűségem kereng

csonka játékra vett és lett

kudarcaim sora vele -

már-már mindennaposan

körém tolulva

befonva

égő sebekkel bírom a megcsalattatások sorát...

a fájdalmakat

melyek

most

ahogy kérges-tapintásaitól lúdbőröz a test

ahol a szemekben az aluvó-fény is kihuny már -

ám az éj s nappalok között létezőként hat

síri érzetéből

a lélek

új-pillanatot mormoltat

mogorva szegénységével

borzongva játszik szerepet

hol az idő előbb

vagy utóbb kimozdul

elmozdul

a bűvös körből

s rám-gyújtja a-még

gyáva kedvemet -

hiszem

honnan felszállhat a kín majd

dermedő iszonyából múl

- hová bujtatott a napok láza -

csak ámul majd rajta a szemed:

lám

időm

ágai-labirintusában már levegőzni indul...

fellélegezni akar

kigyúl

a pocsolyák jég-arcú holdja is

elmozdul

s a megszülető cselekvés veszi át helyét

a tespedésnek

...ott ahol a feltörekvő szivárványkép ezer színével már

tükrözni is kész

az emlékek százait – (szőke)

 

 

2015. 04. 17.

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Hamis a baba"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »