Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Csak magát védi a hatalom...

 

Az ország értelmiségének legértelmesebb részei immár kiszorultak... hol vannak, hol a hang?

Ki maradt méltó önmagához most - ki- nem hamisítja meg a valóságot, nem szépíti a megszépíthetetlent, ebben a zűrzavarban?

 

A politikusok természetesen jól alszanak. Amúgy zsigerből embertelenednek... betartják a szabályokat (mondják), de az emberiesség ezeket a szabályokat már fölülírta. Akkor minek ez a számonkérősdi? A külügyér is megszólalt, lám a villájából, hogy osztja az észt... míg az egyes polgárok erejüket nem kímélve segítenek a rászorultakon. Emberségből, erkölcsből a nulla meg a parlamentből és kastélyaiból sivít!

Amit követnek és ahogy teszik, annak itt is és másutt csak kára van, nincsen haszna – és Magyarországot lejáratják, hogy mások kínzásában látnak gyönyörűséget. Szégyelljék magukat a kormányban és a parlamentben...

Dolgaikat elvégezni nem tudják, az ügyeket csak „immel-ámmal” teszik - s mégis ítélkeznek felettünk és már mindenki felett is. Nagyon gonosz lett e kor! Ilyen vezetőket és politikusokat senkinek nem kívánok már (az ellenségemnek sem). Lemondhatnának végre, mert tévútra vitték az országot és szakadék szélére sodorták e népet.

Nekik kellene a legjobban tudni, hogy a hiba a törvényekben is lehet (van), hát ki- a bánat változtassa azokat emberibbé és igazítsa az élethez, ha nem ők?

...és a szavak mint látjuk – már nem elégségesek a tettekhez – a rend nincs meg, a káosz és fejetlenség meg- már mint módszer van jelen. Mennél nagyobb a zavar, a kormánynak és politikusainknak annál jobb, elterelődik a figyelem a teszetoszaságaikról (csak azt tanulták meg, mindent meg-lehet magyarázni és a hibákat mindig másokban kell keresni!), a gazdaságban kialakult bajokról, a mindennapi megélhetésről... mindezek már a bizalmatlanságról szólnak... együttélésünk a hatalommal nem örömet ad, hanem már- mindig egy folyamatos kellemetlenséget okoz!

Le kell mondaniuk!

A vágyak és az ember egyéb érzelmei önmagukban nem bűnök. És éppoly kevéssé bűnök az érzelmekből eredő cselekedetek, ameddig nem ismerünk olyan törvényt, amely megtiltja őket!

Ha mégis van ilyen- az erkölcsi, aminek az egyes ember vagy hitbéli viszonyból (lásd, a Tízparancsolat!), vagy neveltetése folytán betart... a bűnt kell üldözni, de most a bűnt a kormányban vétik. Embertelenség most odafönn, az emberi értelemmel szembe mennek... mindegyik mondjon le (kivétel nincsen) és- ha lehet önkéntesen, s másokkal szemben elégedjen meg annyi szabadsággal, mint amennyit ő másoknak saját magával szemben engedélyez.

Ez megfelel a szentírás törvényének: amilyen viselkedést megkívánsz másoktól magad iránt, olyat tanúsíts mások iránt, valamint a mindannyiunkra érvényes törvénynek: quod tibi fieri non vis, alteri ne feceris.

Ez a jogtalanság (melyet szabályként adnak elő) idejét-múlt okoskodás! Igazságnak kikiáltani képtelenség!

Kényszerek vannak és hatalommánia, ebből fakad az önzésük most- más megállapodások szükségesek, mert a jelenlegit, ím- az élet átírta.

Ám „vadállatokkal” nem lehet megállapodást kötni, ultrák pl. akit a „jobbikosok embereknek neveznek, kövekkel és gyújtogatásokkal adnak hangot akaratuknak, majd kocsikat borogatnak, kukákat és székeket hajigálnak a rendőrökre, s a hírek ezeket agyon hallgatják. De ha a menekült bemutatja, hogy mit csináltak velük, akkor ők már agresszívek... csak mert senki sem adhatja át vagy adhatja fel azt a jogát, hogy a haláltól, sebesüléstől és börtöntől megvédhesse magát, hisz minden jogfeladásnak egyetlen célja épp e veszélyek elkerülése... és ezért az az ígéret, hogy nem állunk ellen az erőszaknak (ahogy azt most mondják: erőnek), semmiféle megállapodásban nem ruház át jogot, és nem is kötelező!

Mert abban ugye megállapodhat valaki, hogy hacsak nem teszek így és így, ölj meg, de abban már nem, hogy hacsak nem teszek így és így, nem fogok ellenállni, ha megakarsz őlni!

És a természetes állapotában, itt- mindenki bíró- a vádnak nincs helye, és mivel ez erőszak az emberiség ellen, ami van és ami- kialakult, senki sem köteles a vele szembeni ellenállásról lemondani... ezért ne hivatkozzon Lázár sem, hogy a menekültek agresszívak – a körülményekhez viszonyítva, a lehetőségüket nézve- inkább békések mint agresszívak!

Aki agresszív, az a kormány maga... nem a bűnt üldözi (lásd, az ultrákat), hanem az elesetteket, mert a gyűlöletkeltés lett az általános mozgatórugó a politikájukban. Meg is lett- és meg is lesz az eredménye!

Ebből következik továbbá az is, hogy az eskü a kötelezettséghez semmit se tesz hozzá. Mert a megállapodás, ha törvényes, Isten színe előtt eskü nélkül is ugyanolyan kötelező erejű, mint esküvel, ha pedig törvénytelen, esküvel erősítve se kötelező erejű!

Nos Orbán! - a félelem vagy hízelkedés nem eskünk – (amit itt előadsz, mind az előbbiekből származik- erőből lett erőszak, és nyalnak és nyalnak a hízelkedők!) - és Istenként sem tisztelünk (a többség) még ha szeretnéd is... és hogy a mindennapi beszédben is csak esküdözők vagytok- az nem esküvés, hanem szentségtörésnek mondanám azt... a túlságosan heves beszédmódból fakad! Illúziót nem kergetnék sehol-sem a helyedben, felesleges - dolgod a gyakorlat volna... a szabadság pozitív érték- elérhető kollektív érték, adja így az ember természetes jogát arra, hogy a közügyebe való beleszólása nem szűnik meg... az állam igazi célja sem lehet más, mint a szabadság! Amit nem elég el-nem-ítélhető módon korlátok közé vontál!

Demokrácia már nincs, még akkor sem, ha azt mondod, hogy annak többféle vállfaja létezik és mi- éppen egy ilyenben leledzünk. Ez a rend- rendszer egy önkényuralmi egyszemélyi irányítású demagóg popularítás... ami nem népszerű- egyáltalán nem az, de pórias, a szó igazi értelmében... csak remélem a gondolati-szabadság még megvan.

És csendben jegyzem meg, hogy azoknak a szabályoknak, amelyeket más emberek számára (cselekedeteikre) előírnak, összhangban kellene lenni Isten akaratával: alapvető törvénye, az emberiség megvédése, akkor most- hol is a nagy keresztényi érzület bennetek? Kijelenthető a fentiek tükrében, hogy semmiféle emberi törvény nem lehet jó vagy érvényes, ha ellentétes a fentiekkel!

Ahol a törvényeket a napi eseményekhez igazítják és rögtönözöttek is, azok gyakorlatával nem lehet béke és megnyugvás... ilyetén önkényes a hatalom, a napi rögtönzött parancsaival, amit azonnal ki is neveztek törvénynek... hát- csak kergesd az illúziókat tovább, a rendpártiság ékes szó-szólóival a „jobbikban”! Gratula!

 

méltóságban

 

...lehetnél ember

kire fölnézhetnék

s nem egy csúszó-mászó gerinctelen

lény – adva így a méltóságnak

mely magasba ível még -

...eldobva így

a tévelygők igazát – s szakít türelmet

hol már a vakság is békíthetetlen...

Honnan jóság nem árad

ott szembe könny szökik

- sírásomnak te adsz nevet -

s itt ontanak lassan-ölő mérgeket

a mindig perlekedő nyelvek...

így "eszik" semmivé hitünket

harcainkat- álmainkat -

...tekerednek mint a férgek

jobbra-balra

mert messzebbre így érnek? – (szőke)

2015. 09. 05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Csak magát védi a hatalom...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »