Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

“Sírni, sírni, sírni”!

Avagy egy bűnös civilizáció vívmányai…

Bizony, miniszterelnököm, nagyon is jó a beleérző képességünk, ahol meg hiánya van, beleéreztetnek nyomban… Van világlátásunk és minden mi vele jár… nyomor, fájdalom, kín, keserűség. És sok-sok magával kezdeni semmit nem tudó fiatal. Hála nektek barátom, sikerült megtennetek azt, ami hosszas fáradozással másnak nem sikerülhetett. Semmivé lettünk, és a leckét hiába tanuljuk, mert mindig más a tananyag mit átír az élet… időnként egy tollvonással össze is foglal. Fiatalok tanuljatok, és a munka hol van, de legyen racionális világlátás, beleérző képesség… hová is? A nyomorba, mert amíg főiskolával másfél évig munkanélküli lehet a fiatal… akkor ott a nagy szavakkal mire mész? Értjük a pártok színeit, tudjuk ki bolond, ki túlzó egyéniség. Te, mint „zseni” vakmerően csak magadat látod nagynak, bár néha (mindig) eltévedsz. Mi maradt a hajdani szenvedélyből, a lángból, a lobogásból? A kioktatás, a belenyugvás, vagy inkább a belenyugtatás a nyugatias „valóságba”?
„Nem szabályokat jelent… azt is”! Csak elfelejtettél, elfelejtettétek szabályozni. Nem nőttünk… vagy Te és barátaid nem nőttek még fel a feladathoz? Nem volt elég húszöt év?
A gyermek felnőtté válásához is elég tizennyolc (!) De vállaltátok a kockázatot és semmivé is lettünk… míg gazdagodtatok, velünk fizettettétek meg a szabadság árát, és fizetjük most is!

Szabadság?
Hm… Valakinek, vagy valakiknek különleges helyzetet biztosító jogok „összegezéseként”… magatartást meghatározó „törvény”- de kik közül kiemelve, és kikhez képest?
Szent jog… a néptől (nevében) elvettetek mindent, ez nem szabadság csak útonállás… „itt az idő” - mert Magyarország jobban teljesít?

Vagy nem követni, de elkerülni kellett volna a „nyugatiasság” világának „beleérző közösségét”?

Nyugati polgári világ megteremtése ázsiai módra?
Hm… Kútba vetve végleg a nemzeti nevelést és kötelességtudatot (mert- amit annak mondtok és a nevében megcselekedtek, az nem az!)?
„ Amikor meghatároztátok a szabadságot, az ember elsődleges legszentebb természetes jogát, joggal mondottátok, hogy korlátja a másik ember szabadsága; miért nem alkalmaztátok ezt az elvet a tulajdonra, mely csupán társadalmi intézmény? Mintha a természet örök törvényei kevésbé sérthetetlenek volnának, mint az emberi konvenciók! Rengeteg törvénycikkelyt alkottatok, hogy a tulajdon teljes szabadságát garantáljátok; s egy szót sem szóltatok a tulajdon törvényes kereteiről. A ti deklarációtok nem az emberek, hanem a gazdagok jogainak kinyilatkoztatása.”
Piacgazdaság és keleti nyitás, ugye? Lám, már Robespierre idejében is tudták az emberi jogokat értelmezni!?

„Nyugatos polgári világ megteremtése” Gyurcsányi elképzelésben... (kicsit unalmasan, de jó-létben) (?)
Ez a szabadság is csak álszabadság! Ha már Ferikém az őszinteség rohama elkapott megint, akkor beszélj is őszintén! A munkaerőpiac mire értékeli az embert? Modernizáció – „csontig” kizsákmányolással csak a szenvedés a fejlődés? Szabadverseny politikai jog és képmutatás, egyenlő éhenhalás (fizikai pusztulás)… marad a szükség, mint legnagyobb úr! Minél nagyobb, annál olcsóbb a munkaerő! Ez a ti oldalatok…
Az örök igazság, hová születik az ember? Ha gazdag, akkor az is marad,,, ha szegény, már születése pillanatában kilátástalan az élete (!)
Érzelgősség semmire sem jó (bér, adópolitika). A liberális látszat intézkedések is csak elodázzák a problémákat, de megoldani azt nem tudják… Amíg a dolgozónak annyit fizet a „tulaj” (tőkés) amennyit az aznapi munkájáért ő gondol – „a másnapi éhhalál már nem az ő gondja”. „Ezért küzdünk?”
Mi is van akkor a szabadsággal? A racionális világlátással? A parlamenti demokráciával?

A végső értelem örökkévalósága…
Időviszony- teréből egymásba játszva
A jelen és jövő, hol megméretnek a fájdalmak-
A gyöngéd átmenet, mit a rég – mert átkozva lett-
Viszonyít a jövőhöz…
Önvád okán a tapasztalat kínra, sorsában nőttön- nő-
Hol félve várt, mi jő… s érdemét kérve vetíti terébe
Az emlékezet, hogy reményszárnyaira veszi
Megmaradók hitelével a jelent-- (szőke)
 
Milyen szabadságról beszél Orbán? Mely „a szabad polgárok éhhalála árán is a korlátozásmentes kereskedelmi spekuláció jogait védi”?
„Előbb élni kell, utána lehet birtokolni”! Talán...

Önkormányzati választás margójára...

Bár még a foci köti le a figyelmet- mégis, a valóság egy másfajta nyugtalanságot is éreztet, ezért is nincs ujjongó életvágy bennem.
Rövid )vagy mégsem az (?) - de tömör kampány veszi kezdetét… a didergő végletesség, hogy átírva szabályai ismét. Hol és ismét- a csendet átmetszi rikoltozó hangjaival a jelen…
Különb-valóságában a Fidesz, már lázadó indulatával van… sejtet, körülír, villámol „szegény” királyunk, ki „tárgyilagosan” érdes.
Téboly és remény?
 Szinte már átvenné a természet ősi szerepét… ha tehetné a négy évszakot is ő teremtené meg (!) Az ösztönök és a viszonyok elviselhetetlen bonyolultsága lenne csupán? Mert arra azért van ideje, idejük, hogy önmagára figyeljen mind, „nemcsak mint a vágytól éppen megragadottat, de mint azt is, aki ugyanabban a pillanatban a szavak, a kifejezés megragadottja is”, mellyel „mélyébe” világít a dolgoknak…
Elnyomorító- viszonyaiból kiemelkedő közönsége, - melyben lenni lehet-, még jobban aláhúzza az „ordas-világ” minden képtelenségét és mindenre képes moráltalanságát (!) Csak figyelni kell és látni.
Erőt sugároz, még azoknak is, akik nem értik „nyelvét”, de boldogan szemlélik „jelenlétét”, európaiságát...  
A „megrontó-erőkkel” szemben emberi-voltának teljességében dicsőítik is! Vajon az ember legyőzi-e időleges torzító hatalmaskodásait? Vagy marad a „bukolikus”- hangulatú „idill”? Vagy jő’ a pokoljárás, hogy forrongó-erejével rabbá alázza a szabadságot... folytatásában félig ázsiain, de egészen balkániasan!?
 … „az aljasságig belegyávul, aki a törvény fölé ül, aki a törvény alá hull.”


2014.06.23.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Sírni, sírni, sírni"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »