Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Tapéta a káoszra...

 

 

Már szinte semmit nem értek, az ellenzék eltöröltetett (maguk felett arattak diadalt). A hatolom meg úgy mondja a magáét, hogy semmit nem érteni belőle, a 2/3-os győzelmüket betudva (a parlamentben) mennek veszendőbe a jó erkölcsök és a hűség- szabadság a becsületeseknek már csak ellenpélda, és „rendületlenül bargulunk, míg a zuhatár föl nem piskellik a Kárpátok bérceire”.

 

Nem is csoda, hogy semmit nem értek (!) Tekintélyt, jogot ki- merné más bitorolni, az csak a hatalomnak adatik meg – hát bitorolják is rendesen. Tiszteletet követel magának, ki nem restell azzal kérkedni, hogy határozataik isteniek... hogy mindenkinek joga a jámborság, ilyetén a szolgálat, hogy szolga.

„Flexibilis nyelv” a magyar, aminek szavai bármit jelenthetnek - „sőt, tulajdonképpen semmi szükség arra, hogy a szavak bármit is jelentsenek, ellenkezőleg, az csak zavarja a hatást”. Ám a tettek, mint ellenkezőleg - az igazi felforgatók... éhezik a fél ország- nem probléma stadion kell...

nincs munka? - majd focista leszel!

És a „jellem” máris gyengén villantja ránk hátsó-felét. Már a gondolat is zárva van, mert bajjal járhat az kimondva, ha valaki más, aki nem a hatalom kegyeltje- esetleg másként látna jobbat!

„Ezek szerint azonban bargulni kell a cékényes töricskét, mindennap, kétszer.”

És csodálkozunk, ha viszály van és sok kellemetlenséget okozunk egymásnak? A hatalom meg fitog' és benne még örömét is leli, még több megbecsülésre ácsingózik – és nem akarják megérteni, ha mindenki csak egy dolgot akar (a hatalmat), amit együttesen nem élvezhetnek, egymásnak ellenségei lesznek, ezért is (ha még nem is tudatosan, vagy már tudatosan...), de igyekeznek kölcsönösen leigázni egymást... persze hogy béke nem lesz. És kifázik rá, hát csakis a szegények, akiket eldózerolnak, kilakoltatnak, mert nem értik a „nyelvet”!

Ha bármi is abból, amit írtam – a hatalom ítélete szerint ellenkeznék a törvénnyel, vagy árt a közjónak, azt ki-nem- mondottnak kívánom tekinteni, mielőtt még más baj lenne- mert jámbornak jámbor vagyok és a fejemre is szarhatnak (most még), de a szégyen bélyegét a hatalom fogja viselni, ha másként nem, majd utólag...

 

A jaj már cseppenként adagolva,

szózuhataggal simítja fátyol-köpönyegét

a jelen, szívemet rángatja jajra,

ahogy a vér csorog előre- hátra...

már időt váltana a hideg-kékség -

mert árulás-porával hinti terem, így hagyva

magamba temet el,

betemet a bennem-szorongó- emlék,

ahogy e kor- kortalan tekintet háláját rója...

hozzám már alig ér - meg sem ért -

már nincs más csak máza,

már nincs több csak vonító belenyugvása,

a közömbösség, a félelem – a kevésbé szép vég – (szőke)

 

Felavatták a Fradi arénát! Hupsz! – és a hatalmi arrogancia ismét hasított, volt, kit beengedtek, és volt, kit kitiltottak. Nem számít, hogy közpénzből épült, nem számít, hogy a nemzeté az. Sajátjaként kezeli Orbán! - és csak csendben teszem hozzá, hogy a fociban az eredményességet gólokban mérik!

Orbánék kevernek, kavarnak - keverik a szabadság és a függetlenség fogalmát... amit a törvények megengednek az a jog, amit szabadságnak hívunk – de amit a törvények tiltanak (a kirekesztést, a diszkriminációt) áthágják, és épp a Fő – az nem szabadság (nem saját ügy, mert nem pártgyűlés az). Ez bizony erős korlátja a szabadságnak!

Ahhoz, hogy a szabadság meglegyen, olyan kormányzat szükséges, amely alatt egyik állampolgárnak sem kell félnie (tartania) egy másik állampolgártól... Orbán itt is, így is zsarnoki volt (!) Már a szórakozás is csak a Fideszé (?) - hibás államformát építenek.

 

2014. 08. 11.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 54
Heti: 368
Havi: 3 513
Össz.: 372 624

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Tapéta a káoszra...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »