Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán és a munkahelyek!

 

Nos, a magyar megalázó helyzetben van, csak akkor magyar, ha önfeláldozó (mint az árvíznél), de háttérbe kerül, ha a munkahelyekről van szó! – amiért is szlovák dolgozik a magyarral szemben túl-létszámban a gödi „Samsung”- gyárában, a Suzuki-gyárban, lám - ahogy kiderült az árvíz miatt a „párkányi-hídon” átjönni nem tudtak, máris „kényszerhelyzetbe” került a gyár… talán kettős állampolgár mind? Nem! Hát akkor miért a magyarnak jut a megalázó közmunka (már az sem mindenkinek – az is csak csókosoknak osztva) - és miért nem a gyári munka, amit a szlovák kisajátított magának! Szívesen látnám fordítva, vajon milyen lenne a hozzáállás? Miért nem költözik oda a gyár vagy gyárak, akik külföldit alkalmaz, merthogy a kérdés annak okán is jogos, hogy kedvezményes területet és kedvezményes adót itt kap! – de a magyar- munkás értékben mégis kevesebb! A kurva /…/ annak, aki kitalálta és ily módon gyakorlatba ültette!  

No, jön a kioktató megállapítás:

„A napi politizálást félretéve azonban azt gondoljuk, egy ekkora veszélyt jelentő árvíznél a mindenkori magyar miniszterelnöknek az a dolga, amit Orbán csinál. Kérdez, utasít, kialvatlanul jelen van a gátakon. Mondjuk – sokak szerint – az ezt bemutató videók alapján kicsit fehérorosz a színvonal, de a diktátorhajlam és az árvízi védekezés koordinálása nem gyengíti egymást.

A kormányfő ellentmondást nem tűrően valóban beleszólt az árvízi védekezésbe, mégsem hisszük, hogy az egyébként a piárra különösen fogékony miniszterelnök azért tette személyes ügyévé a veszélyhelyzet kezelését, mert ettől közvetlen politikai hasznot remél. Túl leegyszerűsítő lenne e szemlélet.

Azoknak, akik orbánizmust, a kormányfő egyeduralkodói hajlamát emlegetik, azt üzenjük, elég volt most a gyalázkodásból. Nyugodtan lehet dicsérni Orbán Viktort, amiért csak fölépítette a gátakon a nemzeti összefogás rendszerét, csak háttérbe szorította a védekezés irányítására márciusban alkalmatlan embereit, és megérkeztek a gátakra a határon túli magyarok is. Dicséret illeti a kormányt, nemzetközi összehasonlításban is.

A magyarok elsöprő többsége úgy gondolja, hogy az árvíz elleni védekezés állami feladat. Ennek ellenére mégis elmentek zsákolni, s hiába volt a vágókép a kormányfő, a védekezésben a civilek lettek főszereplők, és a végén még az sem kizárt, hogy magyarok (érzelmi) újraegyesítéséhez valahogy ez az ár is hozzájárult. Az árvízi médiakampány – a kormányzati szándék dacára – nekünk a bajban való összefogásról szól.”

És mi lenne ezzel a baj? Semmi, így van! – noha Orbán maga igazolja a parancsuralmi rendszerét! Bár ebben egyetérthetünk vita nélkül, hogy teszi, amit dolgának hisz - de van más ezer, ami nem működik, de legalább is nem úgy, ahogy elvárható! Ha csak a parlamentet hallgatom, hányingerem van az államtitkári magyarázatoktól, ami Orbánra üt vissza és megítélésben rajta csattan. Ezért bármennyit is tesz egy-személyben a többi „társ” ezerrel lerontja! Most mit mondjak? – a „zsonglőrök” között a labilitás szempontjából történő előzetes (mára inkább utólagos) szelekció indokolt… Orbán munkamódbeli „újításait” erősen elgyengítik.

De térjünk vissza a munkahelyek vizsgálatához – tehát úgy itt lenn, mint fenn mindig van kiválasztott és kiválasztottabb… és ez a baj, elébb a magyar - és ha betöltöttek a helyek, de még van szükség továbbiakra, ha azokra itthon nincs kereslet csak utána kelljen a külhoni, aki szlovák és nem magyar állampolgárságú! Más lenne a „szaga”! Egymillió munkahelyhez kell még tíz év a hatalomba Orbánnak, a parlament meg 2020-ig mondja! Akkor már megint mellébeszélnek: mert Orbán óhaját nézve 2023 a „vég”! – három évvel több, mint munkatársai mondják! Ja, hogy kicsire nem adunk, nekünk már ez is sokk, ami van!

A picsába az államtitkárokkal („már kezdenek óbégatni” megszólalásokkal, „hogy kezd kinyílni a csipájuk” megjegyzéssel és folyamatos mocskolódások közepette szólnak!)– miért minősítenek (legalább az elnökhelyettes toppon volt!) – miért a kioktató magyarázat a kérdésekre, miért nem a választ adják mindenki számára megnyugtatóan… a felhergeléssel csak Orbánnak ártanak. Ennyit nem látnak, akkor minek vannak, hogy az időt eltöltsék valahol?

Ponta is felajánlotta a segítségét az árvíz kapcsán, hát most szapuljátok – és szapulják „Trianon” kapcsán, a szobrokért stb. – ez sem tiszta „dolog”… Kolozsvár és piros festék és semmi nem léphető túl? Az ő hazájuk, megtették mi tőlük telik… és mint nálunk is úgy náluk is mindig vannak renitensek, akik másképp tüntetnek!

Pállfy: a család érték (!) – bizony az, és mondja folyamatosan lózungjait, mint utána az államtitkár (aki Soltész) – állam segít, támogat, helyreállítottak mindent, van családi adókedvezmény, csak épp a családi pótlékot szüneteltetik az arra rászoruló családoknál. Miért is – talán azért, mert önkény az úr és így szelektálnak? A kurva istenit annak, aki eddig elmer menni, hogy szüneteltetik a kifizetést, csak mert a banki számláról a postai kiutalást kérték… és ennyi, nem több az eset. Immár közelíti a harmadik havi visszatartása az ellátmánynak – ami szomorú, indoklás nélkül! Ajánlásokkal és lózungokkal csak fényevésre teli. No – így szüljenek a magyar nők… maga az állam teszi ki a családokat annak, hogy ellátás nélkül maguk erejéből neveljék gyermeküket! Erre varrjál gombot Pistám! Tettek kellenek – a dumából már Dunát lehet rekeszteni… ha volna odafigyelés is a dolgok menetére, talán még működne is az elképzelés, de addig ezen dolgaink is, csak elképzelések maradnak!

Nincs itt semmi rendben, hazugsággal semmire sem megy ez az ország. Nem csodálkozom, hogy az ország-elhagyók száma egyre nő, a gyermekáldás elmarad – addig bizonyosan, amíg a megélhetés és a munkahelyek száma nincs rendezve!

Ja, igen! – anyák szüljetek, veréssel jóllakatva neveljetek gyermeket, akiket a hatalom „fényevésre” kötelezett veletek együtt… szép jövő vár rátok és gyermekeitekre! Ennek tükrében is kincsünk a gyermek – igen az – de jól gondoljátok meg, kinek picit is problémás az élet, mert így segítenek rajta csak gúnynak lesz, mert értékre így súlyozva ér, amit ér a hatalom szemében- lehet vele szórakozni a holnapért? Mert ezt teszi a hatalom és hivatala! – és még élvezik is! A KDNP protestál a családokért, de az orráig egyik sem lát – olyan ostobán naivak, hogy az örök-érvénnyel mutatja butaságaikat… még azt sem tanulták meg okulásul a jövőnek, hogy a nyelv sem csak arra való, amire most használják.

Ezek után úgy tűnhet, elveszik az egyéni „kis”- probléma – de az egyén ki- átéli a problémát, mégis azt a legnagyobbnak tarthatja… mert szenvedés az is, ha látja a teljes beleérzés és megértés hiányát! A tétova értetlenség is ölhet, hát még az ideges félelem, a könyörtelenség, a hatalommal való visszaélés a hivatalokban, ami döbbenetes szívre, teljes megsemmisülésére a bizalomnak… a problémák iránti fogékonyság teljes hiánya kicsinyes és aljas magatartásban domborítva már több mint sokk. Válasszak ezek után, és ugyan kit? Az ellenzék legalábbis béna, a kormánynak mindenre van magyarázata – a pártokban nem bízok, a képviselők meg szerepet játszanak – következésképpen nincs, kinek panaszkodjak – ezért is (sok minden másért is) megvívom harcom magam a családomnak és családomért, mint ahogy tettem is mindig (és még eddig mindig igazam is volt). Igaz a Fideszes uralomban minden döcög, fölényeskedő magatartásukkal szemben nincs bizalom (nem is lehet)- az veszett pro és kontra! De ha harc, hát legyen… a kesztyűt felvettem (amíg az ügyintéző a büntetését el nem nyeri, addig „üldözni” fogom, mert hasonló helyzetben engem már kirúgtak volna)! A kormány hamis és hazug propagandát folytat, amellyel támogatnák a családokat… ez egyszerűen nem igaz, úgy szarják le a problémákat, ahogy azok eléjük kerülnek. Fontossági sorrend nincs! Pedig minden ügy egy külön világ lenne, ezekre nincsenek képzett emberük – a rólunk kialakult személyes véleményükre meg én szarok! – a hivatali törvények nékik ezt nem engedi meg. Tehát kerülik az együttműködést!

Az információ puszta biztosítása… nem csökkenti az előítéletre való hajlamot… nem tudja megváltoztatni azt az alapvető bizalmatlan beállítottságot, amelyen úgy látszik, a hiszékenység alapszik! További nehézséget jelent, hogy ritkán – sőt talán sohasem – fordul elő, hogy két ember vagy két csoport „nyíltan” találkozna egymással. Ehelyett úgy jönnek össze, hogy mindegyiknek eleve kialakult elképzelései vannak a másikról és a másiknak róluk alkotott gondolatairól. Pedig a demokráciába beleférne, ha értenék a lényegét – mondani nem elég. A dolgok megértése nagyrészt az intellektuális kapacitáson alapszik… beszéd van értés nélkül – tények sem zavarják a Fidesz tagjait – a kétharmados többséget - a beszéd a népesség felső harmadának megfelelő szintjén folyik (ők valóban értik, hogy miért a mellé-beszéd), a mellé-beszéd viszont nem mond sokat az átlagos intelligenciájú emberek számára és még kevesebbet mond vagy éppen semmit a népesség legelmaradottabb negyedének. Az emberek (látszik, hogy a kormány nem érti őket) nagyobb érdeklődést mutatnak (tanúsítanak) olyan dolgok iránt, amelyek személyesen érintik őket, vagy amelyek alapvető szükségleteikkel vannak kapcsolatban. Ezt jól ismerte fel Orbán (lásd: rezsicsökkentés), de csak morzsa és ezt tudnia kell! És még egy dolog, amit jó- ha megszívlelnek: az emberek általában mérlegelni szokták, hogy kik vagyunk, mielőtt arra figyelnének, hogy mit akarunk mondani… olyan emberekkel (a kétharmad többsége), akik bizalmat nem keltenek, eredményesen kommunikálni nem lehet. Nincs bizalom és nincs tekintély sem már – idevezetett a sok hazugság – csak időpocsékolás munkájuk… hiteltelenek! És így vagyok a KDNP-vel is. Bár van egy „figyelmeztetés”: lehetetlen az, hogy minden dolog jó legyen, ha csak nem lesz minden ember jó, ami véleményem szerint még hosszú évekig nem fog bekövetkezni. Ám lehet, hogy az előítéletek rabjaivá lettünk, mert ragaszkodunk mindig a magunk igazához, itt önvizsgálatot kell tartani (nekem is). Ámbár az értelmezés különbsége egyéni helyzetünk különbözőségén alapul…

 

Már ki- lován fordítva ül, nem tudhatja az irányt…
Árván- fázva szemlélt ott a rónaság 
     mindig-múlt pillanatán-
hol kizöldül ugyan a nyelv, de hamiskás a képpel,
mára délibábos világa
     sárga-bőrben is idegen-
zengőn és dicsőn „lakolt”- kedvekkel érdemig? – no, ládd!—(szőke)
 

2013.06.11.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán és a munkahelyek...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »