Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Orbán és a valóság...

 

"Az embernek nincs joga illegálisan átlépni egy határon. Joga van azonban a tisztességes eljáráshoz, ahhoz, hogy a saját nyelvén szólhasson, és hogy megértse, mi folyik a bíróságon" - tette hozzá Jagland. "Magyarországnak kötelessége megvédeni azokat, akiknek védelemre van szükségük. Nem lehet egy határt teljesen lezárni. Ez egy hatalmas visszalépés Európa részéről" - fogalmazott az Európa Tanács főtitkára. "Az EU a legjobb békeprojektje Európának" - tette hozzá. "Ha az országok elkezdik lezárni határaikat, akkor az valós veszélyt jelent a belső piacra és az euróra. Az erősíteni fogja a nacionalizmust és minden abból adódó rossz dolgot" - hangsúlyozta.

Orbán nem mindig valós állításai:

...egyre csak mondja, „a rendőrség fellépése emberséges volt Röszkén”, ja- ha ilyen az emberség, akkor már értem Orbánt.

...folytatva: "amikor helyzet van, akkor mi délről, sem a szerbektől, sem a horvátoktól, nem számíthatunk segítségre". Ám a helyzetet ki is teremtette meg – hetekig nem csináltak semmit – nyaraltak, élvezték az életet és kipihenve, ahogy visszajöttek, Orbán máris forradalmat kiáltott!

Rosszabb hír továbbá - folytatta -, hogy Magyarország Nyugatról sem számíthat segítségre, "onnan sem csitul majd a bennünket kritizáló hang". Szavai szerint az európai média és politika egy részében a liberalizmus egy olyan válfaja érvényesül, amely "öngyilkos liberalizmus", mert a saját életformánkat sodorja veszélybe. Mi "tudjuk, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről". Hozzátette, az akciót arab és angol nyelven irányították hangosbemondókból "megszervezett médiaháttérrel". Most- vagy én nem értem, vagy- csak nem mondja: akkor kik is szerveztek itt valamit? - rajta kívül? Csak ne hápogna örökké virágnyelven! Hol a liberalizmus, hol a szocik, hol a kereszténység meg a muszlim, identitászavarok, sértődések, segítségelmaradások, támadások, már a pénzelvonás is bűncselekmény... és a duma rakásra! - ez már beteges!

Vadai: Orbán szándékosan alakítja így a helyzetet (világos! - ez így van , teszem hozzá gyorsan)

Az európai politikusok közös megoldáson dolgoznak, de közben megpróbálják figyelembe venni a saját polgáraik érdekeit, de amit az Orbán kormány csinál, az sehová sem vezet, az nem megoldás, hogy minden nap más nagykövetet rendelünk be – ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hozzátette: Orbán Viktornak vissza kellene vennie ebből az „én vagyok Közép-Európa Nérója” stílusból. Az ENSZ is ajánlott segítséget a magyar kormánynak, de ezt sem fogadták el – Orbán Viktor és kormánya szándékosan alakítja így a helyzetet, provokálnak mindenkit.

A politikus szerint a jobboldali politika állatoknak tekintik ezeket az embereket, azt állítják, hogy gyerekeket dobálnak át a kerítésen, holott ilyen felvételt senki sem tudott még mutatni. Hozzátette: az egész orbáni politika mindenkit végig provokál, nincs olyan szomszéd ország, akivel ne vesztünk volna össze. Normálisan kellene beszélni velük és az uniós partnerekkel is, akik a barátaink – magyarázta Vadai. Világos beszéd.

Ám a magyar csapdahelyzetben van:

...abba a csapdába esett, „hogy vagy a) a humanitárius megértés és segítőkészség mellé megveszi és hirdeti az iszlamizmust negligáló, "mindenkit engedjünk be" csomagot is, vagy b) a kiközösítő hidegség átcsap náci típusú nyelvezetbe, idegenellenességbe.”

Köztes, mérlegelő, költségeket, hasznokat, kulturális-civilizációs árat szempontnak tartó gondolatnak ebben a felosztásban nincs helye.”

Konrád György véleménye: (arról beszélt egy olasz lapinterjúban) - „hogy bár Orbán "veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát (…) de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is (…) a schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben." Az író szerint "Orbán fala kudarcot vallott (…) de nem könnyű alternatívát találni".

És még rengeteg véleményt lehetne felsorakoztatni, ki mellette – ki ellene pro és contra...

Nyilván nehéz jövőálló megoldást találni a menekültválságra, de egy biztos. Ha az értelmiségiek nem képesek áttörni a szekértábor-gondolkodás, a politikai előítéletek falain, árkain, pengés kerítésein, akkor pont azt adják fel, amit pedig állítólag védeni akarnak: az előítéletek és dogmák nélküli gondolkodás szabadságát.” A pengés-szögesdrótos "gyoda" és a ritka embertelen állami bánásmód eddig nem igazán tartotta vissza a menekülteket!

 

gond

 

...lelkem vágya nem te vagy!

Őrjöngsz

ha rajtad

a gúny

még nyomot hagy!

A szavak érték-csókja

rajtad

...veled bontja a kapcsolatokat -

már-már nincs is kicsi-gond

csak nagy...

csak pörpatvar és harag!

...most sötétes a gond

s átremeg az ősz

ahogy füstje ott gomolyog ...

- ám a tett csak májadnak ártott -

...már fájva panaszlod árvaságod:

magadra maradtál

erőddel – ahogy

a szél mulatoz

veled – míg- ellenedre ott

szétszórják az ócska lomot

Ijesztenélek” - inkább panaszlom

és kérlek így- tekints szét romjaimon – (szőke)

 

2015. 09.18.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a valóság
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »