Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Vádak… (?)

                 

„Az "Orbán agymosással vádolja a Kika-híradót" című beszámolóban a szerző, Stephan Ozsváth ismertette egyebek között a magyar kormány által kifogásolt műsorszám tartalmát és idézte az Orbán Viktorral a Kossuth Rádióban pénteken sugárzott interjú vonatkozó részletét, majd megjegyezte: Magyarországon már 550 "politikailag kellemetlen" szerkesztőt bocsátottak el a közszolgálati médiától, és "bizonyíthatóan hamisítottak" televíziós beszámolókat. Az Orbán-kormány "nemcsak a saját újságíróit szeretné ellenőrizni, hanem a külföldi arculat is fontos számára".

Egy gyenge figyelmeztetés még nem a világvége… de tanulsága azért van, ahogy a költő is mondta egykor: „Bújj el magadba, nyomorult”. Ez az egyetlen menedéked… ne ijedezz nem végszó csak egy megfogalmazás – megfogalmazása megtett utadnak, és még mit megtehetsz - merthogy hamis a kép és bizonyíthatóan, ami már a németeknek is szemet szúr! Összegezve: „Hazudni lehet, de nem egy életen át…” már Karádi is ezt énekelte.

„Orbán Viktor pénteken a magyar kormányzatot bíráló német rajzfilmről azt mondta, sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt mindenki repülne egyetlen perc alatt, ugyanis a gyermekek nem arra valók, hogy mindenfajta politikai agymosásnak vessük őket alá".

Igaz, mármint a repülés, hiszen megfélemlítéssel van öntömjénezés, ezzel ámítva e rend már agymosottként vesz részt e „játékban”! A „királyi”TV-ben ferdített hírekkel (ezerrel nyalva) – roppant fényerejű lámpa világosságában – „megcsal, megoszt, elad a szád”. A gyerekeket még nem bántod (közvetlenül), de a „szüléket” büntetve már kordában tartod a valós érzelmeket – vélemények másságán kényszerekkel, éheztetés-ostorával átneveltek mindenkit, ahol szemünkig ér a mocsok – mind ki- csak győzelmének örül, „annak soha, hogy segített”. Ébred az ifjúság! Lásd: a tüntetéseket – magyarázhatod, ahogy csak akarod…

„A Külügyminisztérium már korábban elítélte, hogy a német közszolgálati televíziók tulajdonában álló KIKA gyermekcsatorna ismeretterjesztő műsorán Magyarországot valótlanul bemutató, a tényeket figyelmen kívül hagyó animációt vetítettek, immár második alkalommal (lehet, hogy nem véletlen?) – olvasható a kormány.hun. A közelmúltban elfogadott negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatban az Alkotmánybíróság hatáskörének csökkenéséről, valamint az itthoni médiahelyzetről szóló állításokat a magyar kormány már többször cáfolta. A Külügyminisztérium különösen aggályosnak tartja, ha téves információkkal már a gyerekeket is félrevezetik – írták.

Mi háborította fel a magyar kormányt?”

Mit is tehetnének mást, ha röpülni nem akarnak? Védenek (bár magukban feledkeznének már) – tények, azok tények – önmagukért beszélnek, hogy mi tudott és mi az mi hamisított… lám csak nehéz takargatni a valót: szennyben és gyötrelemben élünk már négy millióan, de reflektorfényben… a magunk illúziótlan valóságában. Erőből itt semmit tenni nem tudsz, az ítéletet magadra magad hozod! Bár a sorsnak tényein sokféleképpen magyarázott a lét, de a törekvés a kizárólagos hatalom rajtunk végső lényegében láttatja dolgaink… „Létezni huzamos kín és állandó megaláztatás” itt! Az alkotmánymódosítás egy más dolog, mégis azzal kapott erőd, hogy szájízre változtatod – tényeket és a viszonylatokat az illúziók teljes lefosztásával éred el. Önkényes mégis silány az abszolút érvényű törvény, de mit sem számít az – legfeljebb átírod másként azt megint! Az itthoni médiahelyzetet a „Klub”- rádió esete is ékesen példázza! És kitudja még, meddig írhatunk, hiszen egy tollvonással igazoljátok magatoknak, hogy a”nyikhaj terrorista tollforgatók” bűne, mert cinkosai mindennek mi ellenetekre szól!

„A Piros lap Magyarországnak című rajzfilm szerint, ahogy a futballban is rászólnak arra, aki nem követi a szabályokat, úgy az EU is figyelmezteti a tagjait. Magyarországon például a kormány törvényes választáson került hatalomra, de mióta vezető pozícióba kerültek, sokan úgy vélik, hogy többször is követtek el olyan dolgokat, amiket az EU-ban nem szabad. Például az újságírók nem tudósíthatnak szabadon, és akad olyan rádióadó, aki azért nem kapott engedélyt sugárzásról, mert nincs jó véleménye a kormányról.

A kabinet azt szeretné elérni, hogy a televízióban és a rádióban csak jó híreket adjanak – hangzik el az alkotásban. Annak a testületnek, ami ellenőrzi a politikusok alkotta törvényeket (Alkotmánybíróság) megnyirbálnák a hatáskörét. Vagyis úgy tűnik, hogy a magyar politikusok nem tartják magukat az EU közös szabályaihoz – vonják le a következtetést. Emiatt vizsgálatot indít az unió, és akár azzal is büntethetik Magyarországot, hogy kevesebb pénzt kap – zárul a kisfilm.”

 Nos - hát, ami igaz, az igaz!

De – mivel itt élek megkérdőjelezem már – mint előtte is – választóként (!), hogy a választások óta egy illegitim kormányt kígyóként melengetünk keblünkön… csalás ténye már ott kiviláglott. A kizárólagos hatalomra való törekvés meg a 2/3 megalakítása pillanatában tény volt! Ezért is hívom Orbán rendszerét diktatúrának! A demokrácia minden elemét lebontotta! Tudták és ezért is volt oly sürgős megalkotniuk alkotmányukat – és mert sietős munkának ez lett az eredmény (eredménye látszott már a megalkotása során is). Mit tagadjuk a „kokik”, „taslik”, „pofonok” kiosztása óta (mit Orbán nagy mellénnyel itthon kettősbeszédelt) (!) - csak szívunk és csodálkozunk, hogy visszakapjuk… Amit sok beszéddel nyomatékoltak hamisan, hogy őket az ország kétharmada választotta meg egyszerűen nem igaz… valamint átmentek abban a pillanatban (hogy megalakították a kormányt) egy olyan ellentámadásba, hogy a mostani ellenzék csak kapkodhatta fejét a „csontvázaktól” és a feljelentgetésektől. Elítélni szinte senkit nem tudtak (na - jó egy-kettőt talán, aminek koncepciós ízén nyámmogtak egy ideig - a meghurcolás annál több volt), de vádakat megkreálták ennek ellenére is… senki nem vette észre, hogy ebben az esetben is tetten érhető: a legjobb védekezés a támadás. Ezt tették sikerrel, most boldog mindegyik, hogy Orbánt szolgálhatják! Jó helyen jó pénzért a semmit teszik! Az ellenzék is. Ez lett a megfélemlítésből!

„A Fidesznek soha nem volt szüksége tisztességtelen módszerekre a választásokon (hozzáteszem mindig és lesz is ilyen módszer), ellentétben a baloldallal, amely a választópolgárok megkérdezése nélkül önkényesen tette a miniszterelnöki székbe Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont - közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója.”

Ha így lehet beszélni, akkor épp maguk igazolják a csalások tényét! Aláírásgyűjtés egy álszent, semmire se jó intézkedésre - aminek morzsáin a macska sem nevelkedik fel - máris adja a csalás feltételezését, mert lehetősége benne van… adatgyűjtés egyik módja!

„A Fidesz közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg Bajnai Gordon internetes adatbázis-építését vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy az veszélyezteti-e a választások tisztaságát. Közölték, Bajnai Gordon eddig nem adott választ a Fidesz ezzel kapcsolatos kérdéseire, és így nem lehet tudni, "miféle országoknak, miféle szervezeteknek, milyen célra adja át a magyar állampolgárok személyes adatait".

Eléggé álságos a tények ismeretében a Fidesz megállapítása…(mondom én).

"Az a tény azonban, hogy a külhoni magyarokkal szemben indított 2005-ös szégyenletes szocialista kampány után a baloldal újra és újra a külhoni magyarokkal szemben emeli fel szavát, gusztustalan" - írták. Úgy látják, "újra zeng a külhoni magyarokkal szembeni uszítás".

Ha…ha…ha – „dejó”! - uszulunk is rendesen! Már hogy megint a visszamutogatás lobbant fel fenyegető erőt őszintétlen szenvedélyességgel – amiből, amivel a győzelemkérő fohász helyett csak egy tehetetlenségébe bénult hatalmat láttat! Nálam az aggódás egy beintő karmozdulattal… e lét disszonáns állapotában mi mást is tehetek?

„A frakció jelezte: a Fidesz kétharmados támogatással bír a külhoni magyarok szavazata nélkül is. Azt írták, Magyarország 2010-ben a nemzeti összefogásra szavazott, amellyel kinyilvánította véleményét, hogy "nem kér többet a baloldal hazug uszításaiból és gyűlöletkampányából". Az új Alaptörvényünk rögzíti, hogy felelősséget vállalunk a határon túli magyarság sorsáért, kiállunk saját állampolgárainkért, legyenek azok a határon innen vagy túl - áll a közleményben.” Hajrá!

Akkor minek az idegesség – a jogi utak keresése – akinek igaza van, azt hidegen hagyják a megjegyzések, teszi dolgát, mert meg van győződve, tetteinek tisztaságától… de mert a reakció ily ideges, módja már adja a feltételezést, hogy valami van a fülek mögött és érdemes a dolgok mélyére is nézni! - hm… Akiért felelősséget éreznek és vállalnak, azok fogják megszenvedni a múltnak és a jelennek ezen „egységét”! Hogy az alaptörvény mit rögzít épp - igazolják az alkotói, hogy mit sem számít (!) A régvoltat a jelen érzékeit befogadó világára mégsem cserélheti, merthogy a „vádakat” úgy fogalmazzák, hogy a saját fejükre szállnak vissza – igen mindig is hazudtak, igazak a szavak nem lettek attól, hogy beszédeikben többször ismétlik azokat! Legföljebb egy szónoki fogásnak fogatható el, de csak egy ünnepélyen… és nem a hétköznapokban! Sivár és szürke minden – a munkahelyek száma, a fizetések, az ellátások okán „tényközlés” – fájó sebek, hogy mint a múltban is – most is - munkát, kenyeret skandál a tömeg! Inkább szégyenkezhetnétek kedves 2/3, mert munkátok eredménye immár külföldön is fókuszba került. A gyűlöletkampány akár igaz is lehet, de csak úgy, ha „üttök” a válasz viszont-védekezésül stilisztikája szerint is érvényt szerez magának…

Inspiráló az ellenkezésre, de miért is kellene meghunyászkodni, ha a benyomás, az érzés és gyakorlata munkátokat minősíti, amely egyre súlyosabb terheket rak mindenki vállára. Túlélni kell benneteket- s a helyzetet, mit teremtettetek, még inkább kívánatossá tette a történelmi, társadalmi helyzettel való reális számvetést, hogy „őrizzük meg magunkat jobb időkre”! És mert a romlatlanság utáni vágy mindig összekapcsolódik a jövő megteremtésének akaratával…

Majd elmondhatom:

 

„Testem törött volt és nehéz lelkem,

mint ki sötétben titkos útnak indult,

végzetes földön csillagok szavára,

sors elöl szökve, mégis szembe a sorssal

s finom ideggel érzi messziről

nyomán lopódzó ellenségeit.”

 

2013-03-24.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 106
Tegnapi: 74
Heti: 106
Havi: 4 406
Össz.: 373 517

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Vádak...(?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »