Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán beszélt!

 

Ne törd rajta fejedet...

tudni is tilos!

Ki- itt most férfiként – hiszi

magát már félistennek

komor otthont edzett

így magáért! – (szőke)

 

Orbán beszélt... elmondta a magáét és összemosta a történelmet, a magyarok történelmét valamiféle másként-eggyé, hol- miben ő a fény, a felvilágosodott bátorság még, mint- aki nem felejt rég!

Üres, elkoptatott tőmondatok, általa is, ezerszer elmondott, már ismert tartalmakkal, egyfajta Brüsszel elleni lázadást szítva így! ...mondja és mondja Orbán: RÁNK VÁR, HOGY ÁTÍRJUK A SORSOT, AMIT BRÜSSZEL NEKÜNK SZÁN...

„Eljött az idő, hogy megmentsük Európa jövőjét. Pártállástól függetlenül egységbe hívunk mindenkit. Európa vezetői és polgárai nem élhetnek többé külön világban. Európai egységét helyre kell állítani. Ha összefogunk, sikerül. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Vagy együtt, vagy sehogy, ma ez a törvény - mondta a miniszterelnök. Az a feladat vár ránk, magyarokra, közép-európai nemzetekre, hogy legyőzzük, átírjuk és megváltoztassuk a nekünk szánt sorsokat. Először lélekben kell elszánnunk magunkat, a legelső, legfontosabb kérdésre kell válaszolni: rabok legyünk, vagy szabadok.”

Kurvára nem tetszett, ahogy előadta, és a kép, ekként rám úgy hatott mint szamáron az oroszlánsörény!

Benyomás- és súlya is, ahogy nemzedékeket és nemzeteket uszít egymásra így.

Lám csak lám! - megcsalva a történelem általa... a szabadságból épp a szabadság hiányzik és a megszerkesztés, a felépítés kérdésével csattanói- mintegy össztűz a mai EURÓPÁRA – miként a szabály, hogy nincs szabálya a mondandónak. 48 – 56 – 89 és az alaptörvény még, majd felszabadulás és kommunista elnyomás évtizedei – rajta az orbáni ítélőképesség... hogy a káosz uralja, miként kritikával illeti a mát még (kiérezve: magát benne – csak ő nem érezte!)!

Hát!

Végveszély fenyegeti az életelveket, amikre Európát építettük.... mondja- de mit épített Európában ő- aki eddig Európát csak rombolta? Amit látok- egy ember, aki magával viaskodik és egy elképzelt torlasz fölött süvöltöz nagy szavakat- miként látomása: a forradalom tüzénél gyúlt látomás, mint kinek riasztó a holnapja, ami itt- a mából nyúlt ki, de a múlttal takargatja! – ámde ki- már elhagyta e hazát, mégis az emelheti fel bátrabban e nemzet lobogóját, mert egy szabadabb világba „menekült” (jogával élt), mert ők azok, akik a holnapba is hittek és hisznek is ekként a mában is (!) Akiknek Európa épphogy szabad!

Itthon már sivár az orbáni élet, harc- harc hátán, megbékélés nincs- s e rab-hazában az orbáni száj (mint a kacsa-segge), ami gazdájával már gazdag-szóképei között tárva-tárt, szavaival a nép szívébe égeti, annak szolgaságát, de érte magáért – így zsarnokin!

Szerepelt! - és leszerepelt!

„Vagyunk, akik voltunk és leszünk akik vagyunk. Tartjuk az ősi törvényt, tetteinket is a mindenséggel mérjük, látóhatárunk az örökkévalóság.”

- és határ a csillagos Ég! - ahogy Rákosi mondotta! - amiként a nyomor és háború világából húszéves tervekkel tört ki a békés és jövendő felé... ekként Orbán is, aki álmodik és a föld légköréből, de legalábbis Európáéból a távoli csillagokba tőrne!

Mily emberi így- így a politikai aktualitás, hol gödörben és feketén, szegényen és nyomorban tartva egy nép a saját zsarnokának tapsolja - ha véresre nem is - de pirosra tenyerét még!

Affektálva, de tagolva egy-kacérkodással minősít másokat, de a maga viszonyaiból ugatja a világ elé, hogy itt e medencében: a magyar sem lehet szabad...

„A szabadság az igazság kimondásával kezdődik. Ma Európában tilos kimondani az igazságot. Fonják akár selyemből is, a szájkosár az marad. - mondja.”

Beleborzongtam... úgy mellen-ragadott a bizonytalanság, amit éppen ő teremt meg (itt nekünk e hazában)– aminek csak sírás-rívás lehet a vége majdan (de már most is)!

Ím' a látvány: erkölcsi élménnyé nem lett! A történelmi-társadalmi-politikai tények elvesztek... vágyakat sem festett fel, már maga sem tudja mit akar!

 

vészhelyzet

 

Isten keze lesújt majd

ha felébred rá a nap

s rettegheted

ahogy a kultúra útra kelt belőled

- nevében cselekszel és nem érte -

vetted..? - és majd tüdőd szakad

a nagy erőlködésben...

 

- már-már égbe törnél- oly esztelen

helyét is vennéd cserére éppen -

de

mert nincs előtted semmi szent

rád is tesznek az egek...

 

Vészhelyzet van

mert vagy!

 

...kettős-táncra magadban – most-

veri ütemét hozzá a szív

miként füledbe dobogja

hamis dallamát így

és

mert kihagy egy-egy ütemet

tested szív- léted csak szuszog - jaj!

 

- ekként is rád-izzik a lég -

 

szelesen kapkodsz

miként zeng a szád

s hatalmat akar az akaratod – belőled a lélek

foszlik- koszlik harcaiddal

- kül-mázra

van itt már minden mára

nálad...

Vágy és remegés és pörpatvar

bosszúság is minden nappal

- duhajkodva bírod

s erővel lángolón

...ahogy térded remegi bátorságod

…ahogy majd omlik rád várfalad! – (szőke)

 

2016. 03. 15.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 278
Heti: 1 113
Havi: 4 258
Össz.: 373 369

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán beszélt!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »