Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és Merkel beállítódásai...

 

Körülnéztem: szerettem volna néhány szót váltani jó, meghitt emberekkel...

sors elől szökve,

mégis szembe sorssal -

Tompa borzalom fog el, mély, állati félelem...”

 

Merkel: „Elszomorít, hogy pont azok, akik szerencsésnek tarthatják magukat, hogy megérték a hidegháború végét, azt gondolják, hogy teljesen kizárhatják magukat a globalizáció folyamataiból.”

Hideg- meleg... a kormánynak mindegy, ez az életelem tartja fel- s élteti őket, hogy akkor is ellentmondanak, akkor is böllenkednek, ha tudják, hogy az semmi jóra nem vezet. Ez a „banda” már csak ilyen... mindig találnak okot, hogy ne a teljes egészt nézzék, csak a részt (abból is csak a saját érdeket), ami náluk már olyan mint a betegség, miként hogy arravaló hivatkozással eltereljék a figyelmet a valós problémákról. Immáron, ami Orbánéknál egy pszichés beállítódás, ám titokban (a fenéket- már nyíltan itt) azonban elvárják, hogy életnehézségeikkel is foglalkozzanak – de legalábbis unió- pénzzel támogassa az időnkénti eszement ötleteiket, amiket viszont töredékpénzekből hoznak létre. A többit lenyúlják! Segítenek valakinek is? Nem. De mondják! - és az már elég is. Az együttérzést is elvárják... ilyetén valóban betegek, mert mindemellett a nagyobb emocionális hozzáállást is elvárják, mind Brüsszeltől, mind a saját néptől. A hidegháborús időszak sem volt rossz Orbánéknak, már hacsak abból az ismeretből nézek is, amit az utóbbi időben, Simicskától tudtunk meg. Ámbár az utána jött rendváltás, a kizárólagos egyéni boldogulás útján tett munkálkodás még vadabbá lett e „lökött” társulat jóvoltából. Mások felé nincs megértés (befogadás még annyira sem)... csak elvárás, Orbánnál.

Merkel, viszont arra utalt, hogy egyes uniós tagállamok elutasítják a menekültek befogadását. „Ez számomra hátborzongató” – mondta a kancellár.

Ők viszont, Orbánék, kimondottan elvárják, hogy értsék meg őket. Muszlim nem kell, mert védik a keresztényi értékeket, utána a hablatyolás, hogy e nélkül (mármint iszlám nélkül) barbár lenne a világ és sok más mellett, a meg nem értés- rögtön le is állítja azt a reményt, helyesebben gátolja azt, hogy kiváltódjék benne a befogadás „képessége”!... mert ehhez teljesen őszintén kellene megnyilatkoznia Orbánnak és arra képtelen - vagyis az eddigi meg-nem-értettségről szerzett tapasztalatok miatt eleve kudarcra ítéli a megértés lehetőségét! Valóban hátborzongató! A tárgyi manipulálás (lásd. szögesdrótját) – bejött neki- itt nincs érzelmi tényező csak megfigyelés és manipuláció, ilyetén a módszere, hogy intenciója más-irányú!

Az, hogy alapelvként kezeljük, hogy nem fogadunk be menekülteket, elnézést a nyers fogalmazásért, de veszélyes Európa számára” – jelentette ki Merkel

Orbán soha nem is akarta érteni az uniós szabályozást, annak értékeit el sem fogadta, csak a pénzt, mert az a „mienk” - nekünk az jár- annak megvonása már bűncselekmény lenne. Hogy mekkora marhát csinál- így magából, az egy cseppet sem érdekli. Élményeiben, a vizsgáló verbális helyeslő magatartása nem szükséges... tapasztalati hozzáállása, hogy a „leesett húszfillérért” sem nyúl, viszont a nagy pénzek nélkül segíteni nem tud és nem is akar. Orbánnál csak pénzzel mérhető minden, hiszen szabott árai vannak: a honosításnak is, a letelepedésnek is, vagyis az állampolgárságnak – vajon, azok a pénzek hová lettek? Az orbáni lélektant senki sem ismerheti meg dolgaiban, talán maga Orbán sem. Nem mondom, hogy beteg ember, de afelé tendáló... megérzésemben.

Az európai vezetők hitelüket vesztik, ha különbséget akarnak tenni muzulmán és keresztény menekültek között – mondta Merkel. „Hogyan álljunk ki a keresztényekért bárhol a világban, ha azt mondjuk, hogy nem tűrünk meg egy mecsetet vagy egy muszlimot a hazánkban?” – tette fel a kérdést. Na- ja Orbánnál a kereszténység nem szeretet kérdése, csakis védőpajzsa, ami mögé elbújik. Elszemélytelenedett üres fogalommá lett szájából! Vallás és hit csak úgy lehet (lehetne) egy, ha magamévá teszem „rendjét”, másként az üres szólam marad! Nála a vizsgálandó véd-eszköz (pengés szögesdrót), amolyan vallási indíttatásból eredne? Vagy talán pszichés tényezőként? - mint komplex valami az intellektus, figyelem, emlékezet, tudat, asszociáció a személyiséggel összefüggésben- egy speciális területen elrettentésül? A „migráns” meg rutinból teszi, amit tesz? Nem számít az akadály, mert menekül valami elől, amit Orbán az Istennek sem ért meg! Szinte beteges üldözővé lett! Képtelen a „más” közösség légkörét átérezni. Így hamar kialakul az ellenállás, mint azt láthattuk a Keletinél, meg Röszkénél is. És ha még hergelve is vannak, hát!? A vallás az exploráció teljes kritériuma, hogy megfelelő interperszonális kapcsolat jöjjön létre, ahol a megnyilatkozások már az élethelyzetek feltárásával, konfliktusaikról is szólnak – oda-vissza őszinteséggel kellene legyenek! De a hazug hozzáállások (az orbáni sajátságok) tönkretesznek minden kapcsolatot, így lesz hiteltelen a keresztényi érzület is, talán mert a kormánynál hiánycikk az önismeret is!

Merkel, az Orbán-kormányt bírálta a határok teljes lezárása miatt, azt mondta: a menekülteket nem lehet megállítani annyival, hogy kerítéseket építünk. „Ez mély meggyőződésem, épp eleget éltem egy kerítés mögött” Merkel szerint a kerítéssel egy ideig el lehet odázni a gondokat, de a berlini fal is leomlott, és ez mindenkit boldoggá tett. Európát nem lehet erődítménnyé változtatni – mondta.

Nos- ahogy feltárja Merkel a lélektani tünet konfliktus hátterét... ott az igazság! Bár az országok közötti különbség megmarad (hisz a vezetés minden országban más- vannak emberibb hozzáállások is mint az orbáni sajátosság), mégis, mert Európához tartozunk, egységesnek kell lenni a hozzáállásnak is.

Az Amnesty International az Európai Bizottságnak javasolja, „hogy minden lehetséges eszközzel, akár kötelezettségszegési eljárással is érje el Magyarországnál az EU-jogszabályok maradéktalan betartását. A szervezet javasolja a hetedik cikkelyben foglalt „megelőző mechanizmus aktiválását” is, valamint azt, hogy az EU-társállamok ne küldjenek vissza menedékkérőket Magyarországra, tekintettel a magyar befogadási körülmények és a menedékjogi eljárások hiányosságaira.

Magyarország vonja vissza az illegális határátlépést „kriminalizáló” törvénymódosítást, és utasítsa a határok biztosítására kirendelt alakulatokat, hogy először, erő alkalmazása előtt mindig folyamodjanak erőszakmentes módszerekhez.”

Orbánnál már nincs dialógus – megértésre hajlandósága se – így viselkedik az a diktátor, aki magától már elszállt... egész életének hitele oda már... hitték forradalmárnak, nézték liberálisnak, mára már egy neo-fasiszta is megnyalja tíz ujját, a ténykedése és politikája láttán. Az a kevés tekintély, ami maradt, őkegyelmének, mára- csak itthon jelent még valamit, pártjában talán... bár már ott is kérdőjeles. Szinte vinnyog a tehetetlenségtől, ahogy lekezelik, minek-után mindig beleszalad egy-két pofonba. Szegény Német Zsolt, felkötheti majd a gatyát, mert utasításra ténykedni- nem épp diplomatára jellemző magatartás... csak remélni merem, emberibb mint Szíjjártó volt!

Már az is felmerült, hogy a Vezér titokzatos-e vagy egyszerűen bolond, hogy így eltelve magától, mindig a széllel szembe megy... Ne álmodjuk bele mítoszát- egyre porosabb lesz itt minden, és egyre szürkébb is vele. Amit figyelni kell, hogy az elterelés, a figyelem elvonása a belső viszonyainkról szólnak, és az folytatódik nála... tehát az orbáni mítosz szertefoszlani látszik.. bár már voltak, akik félistent láttak benne (és kézcsókkal fogadták), ahogy a szószékről papolt híveinek és seggnyaló, megalkuvó püspökeinek, akként látták és akként magyarázták bele: a mitológiákon átvándorló messiást, ám a másokért való szenvedés nem lett erőssége... bűneinket sem fogja magára venni, de még sajátjait is másokra fogja kenni (mint tette eddig is). Ez a mi Vezérünk! - és az ő országa!

 

„Amit én nyögve

keseregve

te azt félkézzel és nevetve...”

 

érdem

 

súlyos érdem

mi most létem...

ropja táncát újra nékem-

nékem -

...magadra ítéllek! – (szőke)

 

2015. 10. 09.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és Merkel beállítódásai...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »