Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán a győző -

és Gyurcsány víziói...

 

MSZP: nem kívánnak részt venni a DK „utópisztikus kommunista forradalmár” elnöke által kezdeményezett „elitösszefogásban”.

Világos, nem? Ahogy mindig is- az MSZP egy sajátos párt (amiként úgy szar, ahogy van, de ők azt nem tudják vagy nem akarják tudni), van, elvan magának... amúgy klasszikus elmélete- amit hisz elméletnek, az „új” következményeként a tagok szabadságának korlátozása mellett, csak az önfegyelem nagyobb bennük (szerintem már olyanjuk sincsen) s konkurenciaharcot vélnek felfedezni mindenben, de mert ők a szebbek, a nagyobbak is még- kikövetelik nézeteik megbecsülését a kisebbektől. Ám szellemiségük ereje elveti a gyakorlatból szerzett tapasztalatok felismerését is, így a sikerre hivatott embereiket sorban eltávolítják maguk köréből s csak az átlagszínt alatt teljesítőket ismerik el megfelelő embernek... ez náluk a szigorú kiválasztódási folyamat. Csoda-e, ha semmi nem működik és már a demokráciáról sem tudják, hogy eszik vagy isszák – csak ugatják mint- ahogy a fagyos téli éjszakába kivert kutya ugatja a Holdat. Ami zavarja a szomszédokat!

Gyurcsány Ferenc „a jövő Magyarországának vízióját hordozó, kormányzóképes, demokratikus, polgári magyar baloldal” újrateremtéséről beszélt a nemzeti ünnepet megelőző napon, és az ehhez szükséges erőt, kormányzóképességet és kiszámíthatóságot hiányolta leginkább politikai közösségéből.

Naiv hozzáállás mindenképp! Lehet nem is időszerű, de mert anno lemondott és itt van „megújultan” - de ekként is hiteltelenül küzd azért, hogy az eltorzult demokráciát helyére billentse... felismerte szükségességét ismét egy összefogásnak. Bár ilyetén hangoztatta a választások előtt is nézeteit, de ott sem aratott vele győzelmet. Sajnos, most sem fog- mert nincs fogadókészség. Az MSZP nem érdekelt egy összefogásban, ők dagonyáznak a langyos pocsolyákban, amit kijelölt élettérnek számukra Orbán. Így a környezet megfelelő állapota az orbáni „demokrácia” elfogadásával, immár hagyományőrzőnek is felfogható! Majd- ha jön a választás, akkor mozgolódnak, de már késő lesz... a választó soha nem fogja eldönteni – magától – hogyha irányt nem mutatnak, lehetőséget sem adnak az áttekintéshez, hogy miért adja rájuk a szavazatukat! Ahogy Orbánnak nincs jövőképe (csak képe van a jövőhöz (is)), úgy hiszik ennyi elég nekik is! Vastag a bőr, és a demokrácia meg gumicsont- megint és lerágva- bedobva akkor, ha szükséges, hogy majd a nép lehetősége, hogy az embereket, akik uralkodni akarnak felette, elfogadja, vagy elutasítsa. Orbán átírja a törvényeket és máris átszabva minden, miként eldönthetők a választások antidemokratikus módon is- e módszer kritériumaival ért egyet az MSZP, ha az összefogásra való felhívást elutasítja!

...a DK elnöke az összefogás sürgetése mellett elsősorban a szocialisták felelősségét hangsúlyozta a változások beindításában, és célzott rá, hogy ha az MSZP nem ambicionált a kormányváltásban, akkor a „DK érti ezt a felelősséget”.

Szegény Gyurcsány! - persze attól, hogy érti is a dolgok lényegét még marad a „szabad verseny” ebben is, de a csalás mint a korrupció is, már oly mértékben intézményesített, hogy esélye a semmivel egyenlő!

„Évek óta prédikálok az összefogás szükségességéről, de akkor is az volt és most is az a probléma, hogy egyik baloldali párt vezetője sem akar olyan összefogást, aminek nem ő a feje, vagy nem ő jelölheti a vezetőjét.”

Bizony és itt a probléma fő veleje! Rejtélyes dolgok, minek megoldásában nincs- nem is lehet eredmény, hiszen az átláthatóság eleve bukott, azért rejtély! Egy diktatúrában demokratikus lépéseket tenni csak blődség szintje, abnormális jellege- mert az érték ténylegesen vitatható...

...csak elképzelés van, de nincs hozzárendelhető ember, és úgy véli, ennyire rosszul még egyik oldal sem állt hiteles „arcok” tekintetében.” Lehetne-e új arc? Nem! A válasz a miértre egyszerű: nincs! Nő sem, férfi sem... bár elég lenne, ha egyszerűen ember volna a lelkem!

2014-es választások egyik nagy tanulsága, hogy hiába tűnik ígéretesnek az összefogás üzenete, a felvonultatott politikusok nem tudták megtestesíteni a nagybetűs változást. Mert a lényegig nem jutott el a felfogás akkor se és most sem, és már sohasem- nem is fog eljutni. Legitimálták Orbán rendszerét és ebben a legfőbb ludas az MSZP volt! Mintha színházat játszanának és nem is volna érdekük a változás! Vagy ennyire ostobák? - hogy mára már azt sem akarják észrevenni, hogy nincs demokrácia? Vagy éppen annak tudatából, hogy esélyük sincsen a változtatásra (majd hebegünk valamit 2018-ban is, lényeg, hogy ellegyünk újabb évekre a csendes- langyos pocsolyában?) - ekként érteni vélem őket, de másként nem! Tehát, a cél érdekében vagy az összefogás mellett döntenek, vagy örökre mennek a süllyesztőbe... amit eddig tettek- már azután is csoda, hogy a népharag nem verte ki őket az országból is! Ami késik, az nem múlik! - ez szól Orbánnak is!

Egy írói vélemény: „...egy erre alkalmas nő kellene legyen, aki „képviselni tudná a hangtalan többséget, hogy legalább esélyünk legyen a kakaskodó tesztoszteron őrület megfékezésére”. De csak arra, mert az ösztrogén többlet és a korai klimax sem a legjobb „gyógyszer” a változtatáshoz, amiként is csak ideig-óráig exkluzív a „megjelenés”! „Vaslédy” meg nem terem minden bokorban.

2018-ba Orbánék folytatódnak... és tehetik, mert az ellenzék 2022-re sem talál magára! Orbán, ha belefárad, majd lemond magától, vagy átöröklődik egy még kisebb Orbánra... aztán így tovább a törpösségekkel. Számít itt valami a diktatúrában, ha pénz és vagyon van? Semmi! A nép, amúgy is kizárt a politikából...

A szellemi egyszerűség sajátos íve mutatkozik meg országunk süllyedésében. Most már minden belefér, a szétesés úgy gyorsul, ahogy tágul az univerzum, és lassan semmi sem marad. „Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér, szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél.”

 

arc- de bőre bírja-e még?

 

...a gond fanyar

és a remény semmibe tűnő egyéb díszein...

nos- hadd láthassa a nép arcodat- az igazit

ha van olyanod – a héroszi-arc

bár rajtad csak maszk -

már senkihez sem tartozik

- meglett végkép az arc egyre morcosabb

de győztes távolibb rajtad -

...meglett immár a nyilvánvaló hangulat is

veled- általad... – (szőke)

 

2015. 10. 28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 54
Heti: 376
Havi: 3 521
Össz.: 372 632

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a győző - és Gyurcsány víziói...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »