Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Megmondtam...

(dixi et salvavi animam meam)

Mesterházy: „- én is magasabb részvételre számítottam. A közhangulat – utólag azt látjuk – apatikus maradt, és nem volt általános az a hangulat, hogy el kell menni szavazni.”
Mesterházy még mindig nem vette észre magát – így nem is tér észre... nem látja be, hogy személye volt az igazi akadály. Nem sajnálom ezt az embert- csak szánom magamutogató gyávaságáért, amellyel mindenki fölé emelné magát! A maga hangjára mégsem talál, rögtönzései olyan elavultak, hogy csodálkozom, hogy még van. Felélesztő modorban közli: „feladat a következő két voksoláson is akad még bőven. Tudtuk, ez az év három kampánnyal telik, és e szerint is készültünk.” Istenem (!) - szánd a balgákat! A kör, melynek görbéje belőle indult el, most bezárult... kötelességtudatát ezután igencsak próbára fogja tenni az idő- hite, hogy van-e és miben (mert a hatalomgyakorlás már törlődött) önmaga meggyőzéséhez elvezet-e? Alkalmasság kérdését fel nem tudja fogni – valahogy nem is akarja érteni, így a szigorú konzekvenciát sem tudja levonni.
„Egyelőre csak azt mondom, át kell gondolni a stratégiát, hogy elég-e átnézni rajtuk. Kérdés, nem jobb-e szembesíteni az embereket a kétféle állásponttal, nyilvánvalóvá tenni és bizonyítani, hogy elfogadhatatlanok és megvalósíthatatlanok a javaslataik.
- mi is csak a kormánypártra koncentráltunk, és nem hívtuk fel az emberek figyelmét a Jobbik igazi arcára.”  mondja Mesterházy.
Szerintem le kell váltani, mert az újabb kétév megint a párt építkezésével fog eltelni, a másik két év pediglen új szövetséges kereséssel és az nem Gyurcsány és nem is Bajnai lesz... akik meg a parlamentben dolgoznának- felső utasításra (Mesterházytól) eltangózgatnak a langy-melegben! Mesterházy nem alkalmas a vezetésre! Ezt látniuk kell, vag az MDF sorsára fognak jutni!
Mindenki tudta és látta is, hogy mi folyik itt, csak Mesterházyék nem! Hát nem szánnivaló? Szerényebben, de határozottan kellene lépnie az MSZP-nek... az embereket hagyja békén, volt ami volt, ostoba megnyilatkozásait tartsa meg magának!
A lét máris tele ellentétekkel, melynek szemelőttisége megint egy figyelem-elterelés... a mögöttest nézd! Mi folyik a „paravánok” mögött. Beindulhatnak az áremelések, azután „az EU túllép azon a körön, amely racionális”. Tudjuk mit jelent ez a mondat?  Itt a szobor-ügy – nehéz téma volna, de nem erre megy ki a játék, mármint az előrehozott építkezés megkezdésével, hanem – mert gáz van és honnan, és kivel folynak Orbán tárgyalásai (?) Ezt nem kell tudni, így elvannak az emberek magukkal, kicsit lázonganak, megunják majd és hazamennek. Ez a hatalom felfogása. Lehet lesz tárgyalás is... megnyugtatásra (ám a szobor állni fog mégis!) Utána- vagy húsvéti ünnepek után elkezdődhet az építése a szobornak! Addig ugyanis letisztul a kép! Nem tisztem a figyelemel-elterelés, nem tisztem a mindig másra felhívás sem, de mert van véleményem mondom!
Lehet, hogy zavarosan teszem, de a társadalomban most nagyobb a zavar, mint bennem!
„ Ami a jogok pillanatnyi és tényleges érvényesülését illeti – nem akarunk hamis illúziókat kelteni –, a jogállam most kétségbeesett híveinek igazuk lehet. A látszat valósága szerint még távolabb kerültünk az alkotmányos jogállapottól”.
De az ellenzék és az MSZP mégsem a lényeget emelte ki kritikáiban- csak úgy általánosságban sorolták a bajokat.
Orbánék bajt okoznak az államnak, a nyomorban élőknek, a leszakadóknak... céljaikat vagy közvetlenül kívánja elérni – akár kényszer útján (pl: az éhségkorbácsával) – tiltó és előíró törvények, büntetések, félelmek keltésével (hogy kiemelnek egy-egy embert az ellen táborból és vezetőszáron kísérgetik, a náluk előforduló u.azon bűnökért előléptetik az elkövetőt (!)) – vagy ösztönzés és példa révén, avagy közvetve, amennyiben az emberek helyzetét céljának (céljaiknak) megfelelően alakítja, és ezzel akadályozza, hogy másként cselekedjenek, s végül hajlamaikat teszi céljának megeggyezővé azzal, hogy eszükre vagy szívükre hat.
Az összefogás és főleg az MSZP nem emelte ki az alkotmányosságot- a jogállamiság kérdéseit nem boncolgatta, nem volt szó a vallásszabadságról (illetve nem kellő súllyal kapott helyet), nem volt elegendő szó a hajléktalanok és a lecsúszók ügyéről... a rendőrök túlkapásairól, az agyonvert emberről stb. Nem jött át a hogyan kérdése a megváltoztatások kapcsán... de a miből a legnagyobb kérdés! Orbánéknál is!
Mesterházy a legnagyobb akart lenni és parányként végzett...  
Az elmúlt négy évben nem csak Orbán, hanem Mesterházy is ámokot futott. Egy értelmes ötlete nem volt, azt hitte, pont megfelelő, ha önmagát adja – ezt tette. Ez pedig ennyire volt elég. Egy igazából semmihez sem értő, nem karizmatikus pártfunkcionárius próbálta eljátszani az államférfi szerepét, de ez csak percekre sikerült. Nem is kellett kikezdenie őt a Fidesznek, néha már-már dicsérték is – ennél szégyenteljesebb bizonyítványt csak a választók állítottak ki róla, vasárnap.(huppa)
Ám itt már csak az akadéskodókat „tévesztik” meg, akik kacagva agyalnak ki mindenféle bolondságot! Orbán csak kimondja helyettük az érzetet és máris lesz egy kijelőlt javaslattevő, aztán ripsz-ropsz törvénybe iktatják, amit már mindenki érzett, és sem ármány, sem ékesszólás nem szükségeltetik magyarázni, hogy ugyanúgy fognak cselekedni, ahogy egy-szavazással- kormányozni is, ezt a balga népet! A társadalom kötelékei ugyan a rendőrség és a TEK jóvoltából lazulni nem fognak, csak rothadással lassan rág (belül) a métely... akkor fog a közérdek lehanyatlani és ellenségei (ellenzékiek) támadni, mert hogy már mindenki imigyen ellen. Még a Fidesznél az egy-akarat, amit ellenkezés nélkül fogadnak... és marad is tovább- erősödve.
Végül, amikor az állam tönk szélére jut (legjobb úton van!), hogy már csak hiú, üres formája létezzen, amikor minden szívben kihuny a társas érzület, amikor a leghitványabb érdek szemérmetlenül felveszi a közjó szent nevét (amint azt mát ötödik éve imaként mormol el, minden felszólalásában a KDNP), az általános akarat majd elnémul, és minden ember titkos indítékot követ, és csak annyira nyilatkozik meg állampolgár gyanánt, amennyire akkor is tenné, ha soha nem létezett volna állam... és hamis módon törvénynek neveznek olyan igazságtalan rendeleteket is, amelyek egyedüli célja a magánérdek! Immár minden alárendelődik a Fidesz akaratának, kérdésekre máris más a válasz és a tettek sem a mondandót követik – kaotikus léttel belezavarodunk a részek szaporításába – mihelyt az összesség kötelékei lazulni kezdenek a köz egy-emberi összpontosított erejével felel a célnak! Ilyetén, ez az ország soha nem volt szabad... ügyeit soha nem maga intézte – Orbán „forradalmat” csinált a nemzet törvényes felhatalmazásával (már 2010-ben)– megragadta a hatalmat, így osztogatja a parancsokat... s minden megy tovább, mint annak előtte, minthogy a bürokrácia (mely sajátja volt, és most is az) nem változott, a helyét elfoglalni pedig senki nem képes! Amint igazolta is a választási törvényeivel!
  „Bús egek, hát mi lett velünk?
 Barmok, akik mindent megszoknak,
 Helótái puhult latroknak:
 Ezek vagyunk, ezek leszünk.” (Ady részlet)

2014. április 11.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Megmondtam...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »