Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Jus murmurandi”!

 Victor Hugó (1802-1885) írta, hogy „Magyarország a hősök nemzete. Németország az erényt, Franciaország a szabadságot, Olaszország a dicsőséget képviseli a nemzetek sorában. Magyarország a hősiesség megtestesülése.” De a zsarnok nem szabhatott feltételeket itt soha- és most sem viseli el a diktátorokat e nép–„barbarizmus” (ócska kis-szerűség) a most hatalomban gátja lett a szabadságnak, a létezésnek… egyáltalán az élet minőségből következő élhetetlenségéből adódóan az életnek!

 Ezek után Kósa megnyilatkozása Selmeczi sugallata kapcsán, hogy Bajnaihoz tartoznak a tüntetők miközben ennek a „zsarnoki hatalomnak prominens képviselői volnának, amúgy „szeretetteljesen” (!) – hát legalábbis az eszmék összekuszálódtak! Amit a Fidesz művel az katasztrófa. A kommunikációjuk hamis… Selmeczi mondja meg mi a tisztesség, mi az erkölcs? Ajaj! Kinek volt gyerekszobája? – csendben mondom: neki fölösleges volt (ha volt!).  Lehet, hogy az igazi társadalmi állapot felé csak a természettől teljesen eltávolodó politikai erénykerülő útján lehet továbbhaladni. Ám szükséges-e ezt a kerülő utat magánemberként, (érzelmi életünkben is) megtenni? A Fideszi bűnök már összefűznek bennünket (spontán is), ehhez nem kellenek Selmeczi víziói és a békemenetes ellentüntetők „szeretetteljes” megnyilvánulásai, mely szerint a jogosan tüntetők: kommunista bérencek, avagy Bajnaihoz tartozó csürhe volna és nem kell a „biztos savazó” sem (!)

Forr az egész ország s jobb, ha a Fideszi 2/3 visszahúzza csigaszarvait, mert baj lesz! Ez nem fenyegetés csak vélemény és kérés is egyben, épp a békesség kedvéért! E politika által már eléggé megalázott az ember, a társadalom… és most minden eddiginél is „totálisabb” törvények ellen száll síkra – akár mondhatnám úgy is, személyes érintettség okán (nem vagyok jogász, így nem tudom szaknyelven kifejezni, vagy annak súlyával nyomatékot adni mondandómnak) – de így is kiérezhető a lényeg!

Íme, a fényűzés a hatalomnál, mit válthat ki a népből – spontán szerveződik az esztelen törvényekkel szemben!

Csak a kezdet volt – és lehet országos lesz, ez a Fideszen és a 2/3-don múlik!

„Az Alkotmánybíróság előtt a fiatalok felolvasták a követeléseiket, majd Tamás Gáspár Miklós jelképesen átadta nekik a jövő kulcsát, és arra biztatta őket, hogy folytassák a demonstrációkat ilyen szelíden, kitartóan, humorosan az ország szabadságáért. Zárásként a tömeg biztosította őt, hogy ez még csak a kezdet.”

Gulyás szerint jogellenes volt a tüntetés, ehhez a mondatához gratulálok neki (jogérzéke dupla nulla – ügynöki!), ebből is látszik, hogy a jogállamiságot leépítette a Fidesz, ebből is látszik, ha pártpolitikai célokra van kisajátítva az ország és egy Klán hatalmával családi alapon működtetve az csak diktatúrát építhetett ki… így jártunk emberek, mert Orbán visszaélt bizalmunkkal és visszaél hatalmával már 2010 óta… illegitim kormánya zsarnokoskodik fölöttünk!

„Az Európa Tanács után az Egyesült Államok is aggodalmát fejezte ki a magyar alkotmánymódosítás miatt. A csütörtöki Fidesz- székház-foglalás után szombaton újabb tüntetés készül Budapesten.”

Megjegyzem: egyenes úton vagyunk egy rendkívüli-állapot elrendelése felé! Amilyen hitvány módon nyilvánít véleményt a Fidesz, abból egyenesen következik – ugyanakkor felcserélik a kérdéseket és másra válaszolnak, mint amit kérdeznek tőlük – bár válaszoltak a felvetésre (nékik ez elég) – a külföld megnyugodhat, a többi belügy! Lám! – így történik, ha „társadalmi szerződések” köttetnek… saját szabadságunkról mondtunk le, hogy a Fidesz szabadsága biztosítva legyen. Több a gyávaság benne, mint az emberiesség! Ennek még nem eléggé ittuk meg a levét? Elég volt… és helyesnek tartom a Fidesz-székháza előtt szerveződött spontán tüntetést!  Az Orbáni hatalom csak és kizárólag már saját külön érdekeit követi, és megfeledkezett a nép érdekeiről. Munkára kötelez - az ellátásokat elveszi, a munkahelyeket nem építette ki – munka híján nyomorba süllyesztette az országot – itt már nem lehet visszamutogatni: ők tették, amiért felelniük kell, hiába ragaszkodnak a hatalomhoz a büntetés meg lesz előbb vagy utóbb! Nem számít a nép, nem számít az alkotmány sem – kizárólag a hatalom birtoklása és minden áron, sőt bármi áron! "Aggályosnak tartom az alkotmánymódosítás összeegyeztethetőségét a jogállamiság elvével"!

A gazdaságnak vége volt már az un- ortodoxia kijelentése pillanatában:

„A volt nemzetgazdasági miniszter szerint „2012 igazi rejtélye nem az, hogy miből jött a visszaesés. Sokkal inkább az, hogy miért nem lett lényegesen nagyobb?”.

Éppen ezért – közben ellenállhatatlan inger kényszerít, hogy másként figyeljünk Matolcsyra… kever – kavar szüntelen (gondolkodásra késztetve), kíváncsian figyelve - készen kapott vigasztalás és a megszokottá soha nem váló esemény között fennálló ellentmondásra ad választ, amiből következik a konklúzió: az értelem és logika lehet minden, de ha nincs (egyik sem) az egyenlő a semmivel!

Léthelyzetemben az emberi lét súlypontjának újfajta megfogalmazását adja, hogy a nemlétbe átminősítés geometriai pontján illessze ahhoz szómáglyáin keresztül…

Meseszerű világunkban, hol Európa álla is leesett (tiltakoznak is – és még fognak is) - „Hol volt…” (még van!), majd rázuhan(t) a mázsás szörnyű mennybolt, a mi ezt meséljük róla (sírva): „Nem volt…”  (bár már ott tartanánk – addig hosszú lesz még útja és szenvedni is sokat fogunk)!

Ostoba butasága a hatalomnak már a haza becsületét is aláásta. Új kultúra? – pancserekkel – erő ügyesség nélkül, lejáratódtak! Pedig e népnek dicső múltja még dicsőbb sorsot tart fenn… de nem a jelen hatalommal (velük elképzelhetetlen). Vagy megint odajutunk, hogy minden szent ügynek vértanúi (mártírjai) vannak?

A gőg időz fölöttünk, időz a közön.
Vakmerőbb feljebb a „fokon” a közöny…
Bukásra-riasztott létében, leigázva égverő-
Díszéül az ember, „letört”…
Ott gyávul, lapul- az időn
Kinek szemeit már fényre pirulta a szégyen,
Melyből formát ölt rá a csönd?--(szőke)
 

A tüntetés folytatódott szombaton… Kövér is beszólt:

„Kiemelte, az éppen napirenden lévő alkotmánymódosítást azok támadják, akik az elmúlt néhány év unortodox magyar gazdaságpolitikájának vesztesei voltak. Vagyis elsősorban azok a külföldi érdekcsoportok, nagyvállalatok, akik nem tudtak belenyugodni, hogy a kormány nem az emberekről nyúzta le a hetedik és nyolcadik bőrt, hanem tőlük vár nagyobb teherviselést.”  

Jogállam már nincs, a Fidesz nem enged az alkotmánymódosításból! Már a világ nagy része aggódik, de érzéketlen a hatalom… senki nem parancsolhat nekik – persze a négymilliónyi nyomorban, szegénységben élő ember sem zavarja őket! Szégyen… keményszívűek lettek, érzéketlenek és kegyetlenek. Mindenkiben haszonlesőt, tolvajt lát – másokat gyanúsítanak meg mindig, saját vétkeiket sohasem ismerik el.

Ha erőszak volna – de nincs, ha lenne ott a TEK, ott a rendőrség… nem jó az irány, mert a civilek is megszervezik magukat, akkor mi lesz? Ne játsszák meg magukat a Fideszesek, a „tolvaj kiabál tolvajt”? Diktatúrájuk már mindenkinek szúrja a szemét!

Kövér „kitért Bajnai Gordonra is, akit a legarcátlanabb ellenzéki politikusnak nevezett Gyurcsány Ferencet leszámítva… Bajnai Gordonnak azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat, (...) el is megyek a fészkes fenébe" - tette hozzá. Szép! A jelent lejárató magatartás egy főtisztséget betöltő személytől - ez a kinyilatkoztatás megmutatja a hatalom minden képtelenségét és mindenre képes moráltalanságát!

2013.03.09.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 278
Heti: 1 099
Havi: 4 244
Össz.: 373 355

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Jus murmurandi"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »